Eγκεφαλοπάθεια και εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα Nikol
Καλημέρα για ακόμα μια φορά. Πριν 3μέρες επισκεφθήκαμε άλλον ένα παιδονευρολόγο για μια 2η γνώμη για τη μικρή μας. Δεν περίμενα να ακούσω τίποτα διαφορετικό απ' όσα ήδη έχω ακούσει. Δείξαμε εξετάσεις και ότι άλλο χαρτί είχαμε. Η άποψη του λοιπόν είναι πως η μικρή έχει εγκεφαλική παράλυση (πρώτη φορά ακούσαμε αυτόν τον όρο από γιατρό) και πως δεν θα μπορέσει να κάνει κάποια ανώτερη πνευματική λειτουργία πέρα απ' όσες κάνει - τρώει και αναπνέει. Έχω απογοητευτεί τόσο πολύ. Προσπαθώ να βοηθήσω αυτό το παιδί, κοντεύει να κλείσει τους 16 μήνες, και οι γιατροί μου σηκώνουν ένα τοίχο σαν να μου λένε, ο,τι και να κάνεις δεν θα δεις διαφορά!!! Τελικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα και άδικα προσπαθώ; Ποιός είναι σε θέση να ξέρει τι θα γίνει με αυτό το παιδί και που θα φτάσει???

Σχόλια

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Εικόνα Katerina Ch.
Για ακόμη μία φορά θα σου πω ότι πολλές φορές οι γιατροί πέφτουν έξω.Ο γιατρός δεν είναι Θεός αλλά ο Θεός είναι γιατρός.Καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη για τα χειρότερα και να δεις τα καλύτερα παρά να πέσεις από τα σύννεφα ξαφνικά.Θαύματα γίνονται καθημερινά και έχουμε πολλά παραδείγματα.Να έχεις πίστη στο Θεό και στο παιδί σου και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά αρκεί να είσαι δυνατή και να μην το βάζεις κάτω. Ξέρεις ποσά παιδάκια με εγκεφαλική παράλυση τα είχαν ξεγραμμένα και τώρα περπατάνε,τρέχουν και μιλάνε;
like2

Θα συμφωνησω με την Κατερίνα

Εικόνα Elenasof
θα συμφωνησω με την Κατερινα. Κι εμενα εχει η κορη μου εχει καποιο συνδρομο εγκεφαλοπαθειας και μου ελεγαν οι γιατροι οτι τα παιδια με το συνδρομο αυτο πεθαινουν μεχρι ηλικιας 1,5 χρονων και τωρα ειναι σχεδον 7. Μην απελπιζεσαι ο θεος ειναι μεγαλος για ολες αυτες τις αθωες ψιχουλες. Καλη δυναμη και υπομονη σε ολες εμας τις μανουλες και να εχουμε την υγεια μας για να βοηθησουμε τα παιδια μας.
like0

Πάντα υπάρχει ελπίδα και καμιά προσπάθεια ποτέ δεν γίνεται άδικα

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Και όσα λεν και οι φίλες παραπάνω έχουν απόλυτο δίκιο.Όπου και να φτάσει το παιδί,είναι σημαντικό,όπου...να το θυμάσαι!Κάθε τι μικρό που μπορεί να κάνει είναι μεγάλο,είναι σημαντικό!Μη χάνεις το ''δρόμο'' σου στο μέλλον και κοίτα το παρον,κάντε όλες τις θεραπείες,κάντε ότι περνάει απο το ''χέρι'' σας για να΄ναι ευτυχισμένη η μικρούλα σας!Όλα θα παν καλά,υπομονή πολύ υπομονή,επιμονή πολύ και απο αυτή και αγάπη πολύ-πολύ αγάπη!Λέτε ότι τρώει και αναπνέει,αυτά κι αν είναι σημαντικά! Ευχαριστώ, Λένα
like0

Nikol δεν υπάρχει "άδικα"

Εικόνα D.Mariliza
Δεν υπάρχει "άδικα", σε μία προσπάθεια ενός γονέα να βοηθήσει το παιδί του. Θα χρειαστεί σίγουρα όπως λένε και οι άλλοι χρήστες παραπάνω υπομονή, επιμονή και πίστη για να καταφέρει το παιδάκι αυτό που για άλλους είναι δεδομένο. Θα χρειαστεί υποστήριξη σε ένα βάθος χρόνου γι' αυτό ξεκίνα να την βοηθάς με φυσικοθεραπεία (υποθέτω θα σου έχουν πει σχετικά) και ότι άλλο χρειαστεί . Κοίτα να καλύψεις όσο το δυνατόν τις δαπάνες μέσω του ταμείου σου καθώς και την οικονομική σου ενίσχυση είτε μέσω ταμείου είτε μέσω της Πρόνοιας για να καλύψεις το υπόλοιπο ποσό των συνεδριών γιατί είναι ακριβές. Ο δρόμος ανηφορικός αλλά η προσπάθεια αξίζει. Καλό κουράγιο, dmariliza
like4

Nikol τους ρωτήσατε τους γιατρούς

Εικόνα Ιωάννα
Τους ρωτήσατε τους μαλάκες τους γιατρούς αν είχαν το παιδί σου παιδί τους τι θα έκαναν;;;; Απαράδεκτο να μιλάνε έτσι!!! Ούτε αυτοί ξέρουν καλά καλα... Μπορει να φαντάζονται ή να υποψιάζονται αλλά είναι ανεπίτρεπτο να σου κόβουν τα φτερά!!!!!
like2

Και κάτι ακόμα... γιατροί έλεγαν σε γνωστή μου

Εικόνα Ιωάννα
Και κάτι ακόμα... γιατροί έλεγαν σε γνωστή μου όταν είχαν το παιδί τους στην εντατική πρόωρων... "παιδιά πείτε να κόψουν τα καλώδια, αυτό δεν θα γίνει παιδι ούτε θα περπατήσει ούτε θα μιλήσει" ...Σήμερα;;;; Πεπαταει μιλάει τρέχει παει σχολείο ...όσο το σκέφτεται η μάνα τι της είχαν πει τόσο τρελενεται!!! Και σε μια άλλη μαμά της είχαν πει πάλι τα ίδια... "μην ελπιζεις δεν θα γίνει αυτο παιδι"... σήμερα περίπου 3,5 ετών περπατάει έχει διπλιγια κάτω άκρων αλλα περπατάει μον του με τα ναρθηκακια του, μιλάει, είναι μια γλυκα τετραπερατη... και μου έλεγε την ιστορία της και έτρεμε όταν μου την εξιστορουσε απο την ταραχή της... μου έλεγαν να μην ελπίζω σε τίποτα σε αυτο το παιδι... Να ελπιζεις, μην χάνεις το κουράγιο σου, η ζωή θέλει τσαμπουκά και οι γιατροί δεν έχουν!!!! Όσο ξέρεις ΕΣΥ το παιδι δεν το ξέρει κανείς... όλοι το ίδιο είναι, σαν να ακούω την ίδια ιστορία σε επανάληψη!!!
like0

Τι να πεις;

Εικόνα Nikol
Σας ευχαριστώ για τα λόγια σας. 16μήνες τα έχω ακούσει όλα. dany d και αυτό συζητήσαμε και εμείς στη ΜΕΝΝ... δεν είχαν δώσει καμία ελπίδα. Αν τους είχα ακούσει δεν θα είχε κάνει ποτέ θηλαστική κίνηση η μικρή. Αλλά τα κατάφερε, όπως καταφέρνει να φάει χωρίς να πνιγεται.. και το παράπονο μου είναι πως κανείς -πλήν του παιδιάτρου μας - δεν μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε.. κάνουμε ο,τι χρειάζετε από θεραπείες. Παίρνουμε μαθήματα ζωής από τη μικρή κάθε μέρα.. Απορώ όμως πως οι γιατροί αποτρέπουν έναν πατέρα και μια μάνα στο να βοηθήσει ένα μωρό, που κανείς δεν είναι σε θέση να αποφασίσει για το μέλλον του, όποιο κ αν είναι αυτό. Οι γιατροί, μάλλον, μόνο για συνταγογραφήσεις κάνουν γιατί αν σκεφτώ τις προγνωσεις που έχουν κάνει για τη μικρή πρέπει να πάω στη ΜΕΝΝ και να αρχίσω να φασκελώνω.. Καλημέρα ΄σε όλους ..μου δίνετε τόσο κουράγιο!!!
like1

Ταξίδι στην Ολλανδία

Εικόνα Axpan
Όπως γράψαν και πριν από μένα και όπως υπάρχουν τόσες τόσες μαρτυρίες, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορέσει ένα παιδί να κάνει. η απογοήτευση και η θλίψη φεύγει και έρχεται. τα πρώτα χρόνια είναι τα πιο δύσκολα. Τώρα όμως σ'αυτή τη δύσκολη φάση που προσπαθείς να επεξεργαστείς τόσες πληροφορίες μην ξεχνάς πως αν και η μικρή σου τώρα δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα της δεν σημαίνει πως δεν σκέφτεται, δεν καταλαβαίνει, δεν χαίρεται. μακάρι όλα μας τα παιδιά να μπορούσαν να κάνουν όλα όσα κάνουν τα υπόλοιπα αλλά οι περιορισμοί τους δεν μειώνουν την αξία της ζωής τους. ακόμα και αν χαίρεται που την κρατάς αγκαλιά ή που το αεράκι της χαιδεύει το μάγουλο ή που βλέπει ένα λουλούδι δεν είναι θαύμα; μη ξεχνάς να φρόντιζεις τον εαυτό σου. πάρε λίγο χρονο για να κάνεις κάτι που δεν έχει σχέση με το παιδί, τους γιατρούς και τις θεραπείες. να ισορροπήσεις εσύ η ίδια μέσα σε όλα αυτά. το να αφήσεις τον εαυτό σου να φθαρεί και να εξουθενωθεί δεν βοηθά κανέναν. ίσως να το έχεις ξαναδεί αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου. Η Emily Pearl Kingsley, μητέρα ενός παιδιού με εγκεφαλική παράλυση, προσπαθώντας να εξηγήσει ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου παιδιού σε μια οικογένεια, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια διαφορετική και όχι ως μια δυσάρεστη κατάσταση, χρησιμοποίησε τον εξής παραλληλισμό: « Όταν περιμένεις παιδί, είναι όπως όταν ετοιμάζεσαι για ένα θαυμάσιο ταξίδι διακοπών στην Ιταλία. Αγοράζεις ένα σωρό βιβλία – οδηγούς και κάνεις τα όμορφά σου σχέδια. Μπορεί ακόμα να μάθεις και δυο – τρεις χρήσιμες φράσεις στα Ιταλικά. Όλα αυτά σου προξενούν ενθουσιασμό. Μετά από ανυπομονησία μηνών, η μέρα του ταξιδιού φτάνει τελικά. Ετοιμάζεις τις βαλίτσες και ξεκινάς. Μετά από μερικές ώρες το αεροπλάνο προσγειώνεται. Η αεροσυνοδός ανακοινώνει: ¨Καλώς ήρθατε στην Ολλανδία¨. ¨Ολλανδία; Τι εννοείτε Ολλανδία; Εγώ αγόρασα εισητήριο για Ιταλία. Προορισμός μου είναι η Ιταλία. Όλη μου τη ζωή ονειρευόμουν την Ιταλία¨. Όμως έχει γίνει μια αλλαγή στην πτήση. Το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί στην Ολλανδία και εκεί πρέπει να μείνεις. Το πιο σημαντικό είναι οτι δε σε έχουν μεταφέρει σε μια αηδιαστική, φοβερή, ακάθαρτη χώρα. Απλά είναι μια διαφορετική χώρα. Πρέπει να πας έξω να αγοράσεις καινούρια κοθοδηγητικά βιβλία και να μάθεις μια νέα γλώσσα. Δεν είναι τόσο αστραφτερή, όσο η Ιταλία. Όταν όμως μείνεις εκεί για λίγο και πάρεις μια ανάσα, κοιτάς γύρω σου και αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι η Ολλανδία έχει ανεμόμυλους, τουλίπες ακόμα και πίνακες του Rembrandt, παρ’όλα αυτά αυτοί που γνωρίζεις πηγαινοέρχονται στην Ιταλία και υπερηφανεύονται για το θαυμάσιο ταξίδι τους εκεί. Ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ, ποτέ, ποτέ γιατί το χάσιμο αυτού του ονείρου είναι πολύ σημαντικό. Αν περάσεις, όμως, τη ζωή σου θρηνώντας για το χαμένο ταξίδι στην Ιταλία, δεν θα μείνεις ποτέ ελεύθερος να απολαύσεις τα πολύ ιδιαίτερα, πολύ όμορφα πράγματα που έχει να σου προσφέρει η Ολλανδία.»
like0

axpan, ίσως είναι ο πιο όμορφος παραλληλισμός

Εικόνα Arntin
axpan ,ίσως είναι ο πιο όμορφος και εύστοχος παραλληλισμός που έχω ακούσει-διαβάσει. nikol τελικά πρέπει να εξοπλιστείς με πολύ υπομονή αλλά και μάλλον με έναν νέο τρόπο οπτικής των πραγμάτων. Γιατί όπως λέω και στην υπογραφή μου....ό,τι δε μας σκοτώνει,μας κάνει πιο δυνατούς.
like3

axpan εύστοχη η αναφορά σου

Εικόνα D.Mariliza
εύστοχη η αναφορά σου σε αυτό το σημείο ;)
like1

Ψάχνω τρόπους..

Εικόνα Nikol
ψάχνω τρόπους να μπορέσω να ηρεμίσω και να βοηθήσω τη μικρή μου με όποιον τρόπο μπορώ.όπως επίσης ψάχνω και οτι θα μπορέσει να την βοηθήσει πέρα από φυσικοθεραπείες,εργοθεραπείες κλπ..διαβάζω για τα βλαστοκύτταρα και όποιος γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ. τελικά όταν πέφτεις στον ωκεανό ή κολυμπάς ή πνίγεσαι..σας ευχαριστώ για όλα!!
like0

Eύστοχη η αναφορά σου σε αυτό το σημείο

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Συμφωνώ!!! Το ταξίδι είναι που μετράει!
like1

Και οι συνοδοιπόροι...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το ταξίδι και οι συνοδοιπόροι... Οι συνταξιδιώτες :)

Δείτε και άλλους που κάνουν το "ταξίδι"... http://www.noesi.gr/node/1775

like3

Το έχω διαβάσει χίλιες

Εικόνα Ιωάννα
Το έχω διαβάσει χίλιες φορές... Κάθε μα κάθε φορά που το διαβάζω δεν μπορώ να συγκράτησω τα δάκρυα μου...έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια απο τότε που πρώτη φορά το διάβασα όμως η φορτηση που μου προκαλεί αυτή η αλήθεια είναι απίστευτη....δεν μειώνεται με τίποτα ...σιωπηλοί λιγμοι βγαίνουν απο μέσα μου...και τα δάκρυα πάντα παρόντα...η πιο δυνατή αλήθεια του παραπάνω παραλληλισμου είναι : Αν περάσεις όμως την ζωή σου θρηνωντας για το χαμένο ταξίδι στην Ιταλία,δεν θα μείνεις ποτ´ε ελεύθερος να απολαύσεις τα πολυ ιδιαίτερα πολυ όμορφα πράγματα που έχει να σου προσφέρει η Ολλανδία!!! Αν αυτο μπορεί να σε κάνει να ξεχνιεσαι έστω κ λιγάκι κ να γαληνεψει το μυαλό κ την ψυχή σου ,λέω ΑΝ, τότε κράτησε το κ να το θυμάσαι πάντα...Π´οτε τα γιατί δεν θα φύγουν απο μέσα σου Π´ΟΤΕ ,είναι άλλωστε ανθρώπινο να μην ξεχνιέται ο πόνος της μάνας για το παιδιτης...μην ψάχνεις άλλο να βρεις τα γιατί κ τα πως...το λέω σε σένα με πόνο καρδιάς σαν μάνα που σε νιώθει ΑΠΌΛΥΤΑ γιατί ζω αυτο που ζεις...όμως...να κοιτάς την Φωτεινή πλευρά της ζωής...το ποτήρι μισογεματο όχι μισοαδειο...άκου μάθε και φιλτραριζε όσα λεν οι γιατροί...αλλα μην τους περνεις τις μετρητοις γιατί ΕΣΥ κάθε μέρα βλέπεις κ ζεις το παιδι σου...το δεν ξέρω κ το δεν γνωρίζω δεν θα το ακούσεις απο κανέναν τους...οπότε μην ρωτάς άλλο...τώρα ξέρεις...ξέρεις τις απαντήσεις τους...δώσε σημασία στις θεραπειςς του παιδιού βρες καλούς θεραπευτες κ μιλά μαζί τους ρωτά άκου κανε... Με εκτίμηση, Dany d
like3

Είσαι το τόξο που θα τινάξει...

Εικόνα Λένα Γκαντιά
...προς τα εμπρός τα παιδιά σου σαν βέλη! Κάνε, τοξότη, η σαϊτα, που στα χέρια σου κρατάς... να σημαίνει χαρά! Χαλιλ Γκιμπραν Πριν λίγο το διάβασα και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας... Ευχαριστώ, Λένα
like1

Aληθινά λόγια....

Εικόνα Nikol
Προσπαθώ να πάρω δύναμη απ' τα λόγια σας. Τώρα είμαι καλά, μέσα σε 1 ώρα μπορώ να είμαι πολύ χάλια και να ξαναγίνομαι καλά... δεν ξέρω πως θα συγκεντρωθώ αλλά ψάχνω τρόπους. Το παλεύω.. Πώς τα καταφέρνετε?? Λόγια αληθινά και υπέροχα.. και το ταξίδι.. για όποια Ολλανδία και αν φτάσουμε και ο τοξότης ...καλή δύναμη σε όλους μας!!!
like0

Κανεις γιατρος δεν μπορει να ξέρει μέχρι πού θα φτάσει

Εικόνα Γιάννης_1970
Κανεις γιατρος δεν μπορει να ξερει μεχρι που μπορει να φτασει ενα παιδι με προβλημα. Θα ακουσεις εδω για περιπτωσεις "ξεγραμμενων" παιδιων με πολλη καλη πορεια... Και δεν ξερουμε αν δεν νιωθουν χαιρονται λυπουνται αυτα τα παιδια, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μπορουν να εξωτερικευσουν τα αισθηματα τους. Δυναμη και ελπιδα.
like4

Νικόλ τα κορίτσια σου τα είπαν τόσο όμορφα

Εικόνα Grace Under Pressure
Νικολ τα κοριτσια σου τα ειπαν τοσο ομορφα!! Οι γιατροι κανουν απλα *προβλεψεις*. Ειναι ΤΟΣΟ σημαντικο να σταματησουμε να τους εχουμε Θεους γιατι την πραγματικοτητα, 60% αυτων που λενε ειναι βασισμενο σε γεγονοτα και 40% σε προβλεψη ή στην τυχη! Τρια χρονια σπουδαζα Ιατρικη (ασχετο που λογω οικονομικων δεν καταφερα να συνεχισω), πιστεψε με, ΔΕΝ τα ξερουν ολα. Θα βρεις χιλιαδες ζωντανα παραδειγματα εδω μεσα. Ο γιος μου ας πουμε. Δεν θα γεννιοταν ζωντανος συμφωνα με τους γιατρους... για να σωσουμε τον διδυμο αδελφο του, καναμε ο,τι μπορουσαμε (δηλαδη τιποτα, απλα κατσε στο κρεβατι και παρακαλα) να φτασουμε στις 24 εβδομαδες γιατι "σιγουρα" θα πεθαινε μεχρι τοτε... Μετα στις 28, "α! Αντεχει ακομα"... τελικα γεννησα στις σχεδον 36!!!! Στους 20 μηνες μας ειπαν οτι το παιδι εχει Συνδρομα Ανγκελμαν και θα ειναι σπαστικο και με νοητικη υστερηση.. ηταν ΣΙΓΟΥΡΟΙ αλλα ας κανουμε και τον ειδικο καρυοτυπο ετσι για το τυπικο... ΝΑΙ ΚΑΛΑ!! Τιποτα δεν εχει το παιδι. 28 μηνων μιλησε και περπατησε κανονικα 4 ετων (κανονικο βαδισμα χωρις να σερνει τα ποδια). Και οχι νοητικη υστερηση δεν εχει, το αντιθετο, ειναι ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ. Παρε κουραγιο και δυναμη απο εμας, ψαξτο κι'αλλο. Τι εγκεφαλικη παραλυση εχει? Τι εδειξε η μαγνητικη? Που ειναι η βλαβη σε ποιο σημειο του εγκεφαλου, τι ελεγχει αυτο? Θες να μου πεις λιγα παραπανω ή μηπως τα εχεις γραψει καπου να ριξω μια ματια? Κανεις δεν θα βαλει ταβανι στο παιδι σου ουτε στο δικο μου. Ξερεις ποσοι μου ειπαν "τι προσπαθεις? αφου το βλεπεις οτι δεν τραβαει" ή μου ελεγαν οτι δεν εχω λεει δεχτει τι ΔΕΝ μπορει να κανει το παιδι μου και το σπρωχνω αδικα. Οταν ειπα στον παιδιατρο για την εγκεφαλικη βλαβη οταν το μωρο ηταν 21 μηνων μου ειπε "ε δεν πειραζει δεν θα γινει και καθηγητης πανεπιστημιου". Εγινα εξαλλη και του ειπα οτι αν ΔΕΝ γινει καθηγητης πανεπιστημιου, θα ειναι επειδη δεν ΘΕΛΕΙ οχι επειδη δεν ΜΠΟΡΕΙ. Απο τοτε μονο για τα εμβολια και ποση αντιβιωση να δωσω και τιποτα αλλο, δεν ακουω τιποτα. Θυμωσε, πεισμωσε, παλεψε... ο εγκεφαλος ειναι τοσο πλαστικος ακομα στα μωρα, ποιος λεει οτι δεν θα κανει ποτε τιποτα? Δεν ειμαι σιγουρη για τα βλαστοκυτταρα. Γνωστοι μου στην Αμερικη πηγαν στην Κινα να κανουν την μεταμοσχευση γιατι στην Αμερικη ειναι παρανομη. Ειδαν καποια διαφορα λενε, προοδο, αλλα τι ακριβως δεν ειπαν αλλα απο ο,τι καταλαβα δεν ηταν και εντυπωσιακη :( Συγνωμη που ειμαι τοσο εντονη αλλα θυμωνω τοσο πολυ οταν διαβαζω για τετοιους γιατρους :( Φιλικα, Τινα
like3

Nikol

Εικόνα Ιωάννα
Μεσα σε μια ώρα θα πετάς στον ουρανό και μετα θα βουλιαζεις...θα ξαναβγαινεις στην επιφάνεια και το δρόμο σου θα τραβας...μην σταματας...θα βρεις τρόπους..να τα παλεψεις όλα...μην κρατάς μέσα το παιδι σου...να βγαίνεις έξω όσο μπορείς κάνει καλό και στους δυο σας και σε όλους σας και στους άλλους!!!!! Πρέπει να βλέπει τα πάντα γύρω του...μην σε τρομάζουν τα βλεματα των άλλων ...μην σε τρομάζει που θα ρωτάνε ή που απλά θα κοιτάνε με απορία ή περιέργεια τι να έχει αυτο το παιδι...δεν σε βιάσει αυτο εσένα...ΕΣΥ θα κοιταζεις τον στόχο σου..το παιδι σου...κανείς δεν μπορεί να σου πει τον τροπο ...θα τον βρεις μονη σου...θα δεις...βαλτην στο καροτσάκι κ έξω...βόλτες..να περνει ερεθίσματα...και μιλα της πολυ...ακόμα κ όταν πλενεις τα πιάτα στην κουζίνα..πάντοτε...δείξτης τι είναι αυτο τι είναι εκείνο...μην την αφήσεις ακούγοντας απο τους άλλους ότι δεν καταλαβαίνει...καταλαβαίνει τα πάντα...ΕΣΥ αυτο να έχεις στο μυαλό σου...να της εξηγεις όπως εξηγουμε σε κάθε παιδι ακόμα κ όταν η μικρή δεν ρωτάει... Δεν θα ξεχάσω ποτε μια παιδονευρολογο στην Αθήνα ιδιώτη που σχολιασε σε μια επίσκεψη μας ...ΤΙ ΚΡΊΜΑ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΌΜΟΡΦΗ!!!!! Απλά δεν την ξαναπηγα!!! Σκασιλα της βέβαια εκείνης...σκασιλα μου κ εμένα!!! Απλά στο σχολιάζω για να δεις κ οι γιατροί που είναι μέσα στα πράγματα πως βλέπουν τα παιδιά μας!!!! Είναι βλέπεις παιδιά μας όχι παιδιά τους!!! Δεν θέλω να βγάλω κακιά για κανέναν αλλα δεν μπορώ να ξεχάσω όταν κάποιος με χτυπάει έστω κ απο αφέλεια...απλά απομακρινομαι...κ αυτο εκανα ...προσρατευσα τον εαυτό μου για να προστάτευαν το παιδι μου...αν εγώ δεν είμαι καλα ούτε κ εκείνο θα είναι!!! Προστάτευσε κ ΕΣΥ τον εαυτό σου...δεν χρειάζεται να κρυβεσαι απο κανέναν κ τίποτα...όμως βάλε ασπίδα μπροστά...έχουμε δρόμο!!!! Φιλικά Ιωαννα
like5

Nikol

Εικόνα Ιωάννα
Ψάχνεις πάλι;;; Αχ μου θυμιζεις εμένα!!!
like0

Όταν γεννήθηκε ο δεύτερος

Εικόνα Nena
Όταν γεννήθηκε ο δεύτερος γιός μου πριν από 18 χρόνια η διάγνωση που βγήκε στις 10 μέρες ήταν Σύνδρομο down και συγγενής καρδιοπάθεια που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Όταν ρώτησα το γιατρό,επειδή τότε ήμουν άσχετη, τι είναι το Σ. down.είπε ότι θα έχει πολύ μεγάλη νοητική καθυστέρηση. θα μιλήσει και θα περπατήσει μετά τα 10 με 12 χρόνια και διάφορα τέτοια. Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το παιδί ρώτησα? τίποτα μου είπε. Ο Γιωργάκης μου τους διέψευσαι όλους να σκεφτείς με τη βοήθεια του Θεού και των θεραπευτών του τελείωσε το κανονικό Γυμνάσιο πριν ένα χρόνο. Μην ακούς πολλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει την εξέλιξη του κάθε παιδιού. Για μένα η ΑΓΑΠΗ εκτός τον άλλων είναι η καλύτερη θεραπεία. Σας εύχομαι καλή δύναμη!
like1

Εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα evabag

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ανάρτηση αυτή έχει επισημανθεί από το NOESI.gr. Παρακαλούμε, διαβάστε: Διερεύνηση υπόθεσης με Κέντρο Αποκατάστασης στην Ουκρανία.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΟΥ http://www.reha.lviv.ua/ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 100% ΕΩΣ 3 ΧΡΟΝΩΝ. ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙΣ Κ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ.... ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΥΑ

like0

Evabag πες μας περισσότερα για το Κέντρο στην Ουκρανία

Εικόνα Ιωάννα
Πες μας περισσότερες λεπτομέρειες αν έχεις για αυτο το κέντρο στην Ουκρανία κ ΕΣΥ σαν τι το επισκεπτεσαι;; Απ ότι διάβασα κανείς δε λέει 100% θεραπεία... Με εκτίμηση, Dany d
like1

Σαν ασθενής το επισκέπτομαι

Εικόνα evabag

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ανάρτηση αυτή έχει επισημανθεί από το NOESI.gr. Παρακαλούμε, διαβάστε: Διερεύνηση υπόθεσης με Κέντρο Αποκατάστασης στην Ουκρανία.

ΣΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ. ΕΧΩ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ. ΤΟ SITE ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ Κ 100% ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ?

like0

Evabag από όσο διάβασα δεν αναφέρει 100% θεραπεία

Εικόνα Ιωάννα
Επειδή στις μαρτυρίες που διάβασα στο site δεν αναφέρει πουθενά για θεραπεία 100% κ επειδή το να ακριβολογούμε είναι πολυ σημαντικό όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους πράγματα είναι σημαντικό αλλα και επειδή αναφέρεις ότι είσαι τετραπληγικος´η τετραπληγικη δεν ξέρω αν είσαι άντρας η γυναίκα κατανοεις ότι όταν αναφερόμαστε στην λέξη θεραπεία θα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί!!!!!!! Άλλο να πεις ότι βλέπω σημαντη βελτίωση και που(?) απο την εν λόγω μέθοδο και άλλο να πεις θεραπευτικαν παιδια με τςτραπληγια 100% εώς 3 ετών.....μην σύγχαιουμε τα πράγματα....ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;;;;;;; Δλδ για 15 μέρες εκει γίνεσαι καλα;;; Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα η παροδικα? γιατί έναν άνθρωπο κ τίποτα να μην έχει αν τον δεσεις σε μια καρέκλα για 1 μήνα δεν θα μπορει μετα να σηκωθεί!!!!! Απλά πιστεύω ότι όταν αναφερεσΙ σε κάτι κ έχεις προσωπική εμπειρία τότε θα πρέπει να αναφερεσΙ εφ όσον θέλεις να το μοιραστεις για να βοηθηθούν κ άλλοι ,με λεπτομέρειες στην περίπτωση σου!!!
like2

Ευα

Εικόνα Ιωάννα
Οκ είδα ότι είσαι γυναίκα δεν το είχα προσέξει.ΕΣΥ για παράδειγμα πες μας τι διάφορα είδες; Με εκτίμηση, Dany d
like0

μην απογοητεύεσαι

Εικόνα Μαρία Ανδρονίκου
άντιμετωπίζουμε και εμείς πρόβλημα με το δικό μας αγοράκι,όχι ακριβώς όπως το δικό σου αλλά δεν παύει να είναι σοβαρό. θα ήθελα να σε συμβουλεύσω να μη τα βάλεις κάτω, πληροφορήσου περισσότερο για την ασθένεια αυτή και μέσω internet και μέσω άλλων γιατρών. δείξε στο μωράκι σου μεγάλη χαρά για αυτό, με κανένα λόγο δεν πρέπει αυτά τα παιδάκια να καταλάβουν ότι φέρνουν βάρος στους γονείς τους και ότι οι γονείς τους είναι λυπημένοι για αυτά. πρέπει να κάνουμε κουράγιο για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο γιαυτά. δεν είναι εύκολο, εγώ που σου γράφω αυτά και που τα λέω και στον εαυτό μου, πολλά βράδια ξυπνάω με κλάματα από την αγωνία μου για το αύριο του παιδιού μου. δύναμη και καλή συνέχεια μαρίνα
like1

Κι εγώ θα ήθελα να μάθω περισσότερα

Εικόνα Μαρία Ανδρονίκου
κι ' εγώ θα ήθελα να μάθω περισσότερα, δηλαδή δεν περπατούσες πριν πάς και μετά από τη πρώτη θεραπεία βελτιώθηκες ή και περπατάς ? στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ? πως το βρήκες ? ευχαριστώ
like0

Ενδιαφέρομαι και εγώ για περισσότερα για την εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα sarr
Έχω και εγώ ένα μικρό σχεδόν τριών ετών παιδί με εγκεφαλική παράλυση (σπαστική τετραπληγία) και πρώτη φορά ακούω για το κέντρο στην Ουκρανία. Είδα και το site, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τί κάνουν στη σπονδυλική στήλη. Είναι μια μορφή εγχείρισης ή μια μορφή εναλλακτικής φυσιοθεραπείας; Όποιος έχει πάει μπορεί να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες;
like0

Προς Γιάννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
Γιάννη πες μου λίγο για την θεραπεία που κάνατε με το therasuit με τον μικρο σου. Είπες κάνατε για 1μηνα ...τι του προσφερε επιπλέον? τι διάφορα είδες? πόσο συχνά γίνεται? πόσο κοστίζει...κτλ . Βασικά θέλω να γνωρίζω για την διάφορα που έχει απο τις φυσιοθεραπειες που κάνουμε...μπορείς αν θέλεις να μου στείλεις e-mail αν θεωρείς ότι είναι καλύτερα. Με εκτίμηση, Ιωάννα
like3

Εγκεφαλική παράλυση... Πού θα φτάσει αυτό το παιδί;

Εικόνα vaso1
ο γιος μου ειναι σημερα 18 χρονων και εχει εγκεφαλικη παραλυση.διαγνωστηκε στην ηλικια 10 μηνων.Εχει κατεστραμενα κεντρα στον εγκεφαλο απο μεγαλοκυταροιο.Οπου υστερει μου ειπαν, εκει θα επεμβαινουμε. Η εγκεφαλικη παραλυση ειναι η επικαφαλιδα που μπορει να σημαινει νοητικη υστερηση οπως ο γιος μου, σε αλλα παιδια ως σπαστικη παραπληγια- τετραπληγια.και ο αυτισμος μου ειπαν οτι οτι εμπιπτει στην εγκεφαλικη παραλυση.ο γιος μου εχει και στοιχεια αυτισμου. Μη σε 'τρομαζει' ο ορος. σημασια εχει τι πρεπει κανεις για να βοηθησεις το παιδι σου. Κανενα παιδι δεν εχει την ιδια εξελιξη με καποιο αλλο. προσπαθεις και περιμενεις να δεις αποτελεσματα.Θα σου πω για την δικια μου περιπτωση. Απο ενος ετους ξεκινησα ολες τις θεραπειες που μου συνεστησαν (φ/θ, ε/θ,λ/θ), αργοτερα εκπαιδευση τουαλετας. περπατουσε με τη βοηθεια μου (του κραταγα τα χερια), τωρα περπαταει μονος του αλλα για να κατεβει και να ανεβει σκαλια πρεπει να κρατηθει και στο ισωμα εχει μια ασταθεια. βλεπω ομως οτι προστατευει τον εαυτο του. αν δεν μπορει να κρατηθει απο καπου, καθεται εκει που ειναι. Η νοητιτικη υστερηση ειναι το μεγαλο θεμα μας.Συμπεριφερετα σαν παδι δυο χρονων. Δεν καταφερα (ο πατερας του απων απο τη ζωή μας, τον βλεπει μια φορα τον χρονο) να πηγαινει μονος στην τουαλετα. Εχω τον νου μου παντα εγω. Δεν τρωει μονος του (εκτος απο λιγα πραγματα, πατατες τηγανιτες, τοστ, καρπουζι).Δεν καθεται να του κοψω τα νυχια, τα μαλια, με δυσκολια του πλενω τα δοντια. Ακομα και σ'αυτη την ηλικια προσπαθω. Το λαθος που εκανα ειναι οτι του εκανα ολα τα χατηρια και τωρα με εκμεταλευεται. Το συναισθημα βλεπεις υπερισχυε της λογικης. Παντως το καθε παιδι ειναι μοναδικο. Οχι επειδη το δικο μου δεν καταφερε να πηγαινει τουαλετα, σημαινει οτι καποιο αλλο δεν θα μπορει. Σε μενα παντως ταιριαζει απολυτα το "ταξιδι στην ολλανδια". Δεν εχω αλλο παιδι και πολυ θα ηθελα να παω και γω στιν Ιταλια αντι στην ολλανδια. Να εισαι καλα και γερη και να δινεις πολυ αγαπη στο παιδι σου.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.