Έχει Asperger's... δεν αντέχω άλλο τα νεύρα του και την παρορμητικότητα του

Εικόνα Ludia Oikon.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια απορία γιατί είμαι απεγνωσμένη. Έχω ένα μικρό 11ετων. Έχει Asperger's... δεν αντέχω άλλο τα νεύρα του και την παρορμητικότητα του. Θα πάω στην παιδοψυχιατρο να δω τι θα κάνω. Υπάρχουν χάπια; Κάτι να γίνει να ηρεμήσει... δεν μπορώ άλλο συνέχεια τα νεύρα και τις φωνές του για το παραμικρό..  Δεν πιάνει η υπομονή και να του μιλάς..

Σχόλια

Καταλαβαίνω τι περνάτε...

Εικόνα Φωτεινή Κος

Καλησπέρα, σας καταλαβαίνω τι περνάτε... θα σας πρότεινα πρωταρχικά να ηρεμήσετε  ,γιατί μόνο  ο ήρεμος γονέας   μπορεί να βοηθήσει το παιδί του. Σκεφτείτε ότι δεν φταίει ο μικρός , αλλά το μπερδεμένο του μυαλουδάκι! Θα σας έλεγα να επισκεφτείτε  κάποιον παιδοψυχίατρο ή και ψυχολόγο , να του εξηγήσετε λεπτομερώς τι γίνεται με τον μικρό, ώστε να κατανοήσει τον μηχανισμό  σκέψης του . Με στενή και συνεχή παρακολούθηση του παιδιού από εξειδικευμένο team ( παιδοψυχίατρο, εργοθεραπευτή ή και λογοθεραπευτή αν χρειάζεται) , θα δείτε σιγά σιγά αποτελέσματα θετικά. Ισως θα ήταν σκόπιμο να δείτε και διατροφολόγο (η κατάλληλη διατροφή βοηθάει πολύ)  και να αρχίσει το παιδί κάποιο κατάλληλο για την περίπτωση άθλημα, ώστε να  υπάρξει αποσυμπίεση από το στρες και  εκτόνωση.

Για φαρμακευτική αγωγή,  σε κάποιες περιπτώσεις  είναι μονόδρομος. Όμως , πιστεύω πως αξίζει να επενδύσετε χρόνο στην αλλαγή του μηχανισμού σκέψης του παιδιού,  πράγμα που θα είναι  μόνιμο. Τα παιδιά με asperger  ευτυχώς έχουν επαρκή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να δουλευτεί. Σας εύχομαι τα καλύτερα.  Πάντως είναι ένας αγώνας που απαιτεί πολλά χρόνια και γερά νεύρα για να έρθει  κάποιο καλό αποτέλεσμα. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη την αποδοχή του γονέα όσο τίποτε άλλο. Μην το μαλώνετε για μικροπράγματα, συγχωρήστε το αρκετές φορές, διαβάστε του πολύ συχνά κοινωνικές ιστορίες, παίξτε μαζί του καμιά φορά χαλαρά, γελάστε πολύ, ακούστε μουσική, και μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις. Η ψυχοθεραπεία και η ειδική διαπαιδαγώγηση θα φέρουν καρπούς, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και ΣΥΝΕΧΗΣ παρακολούθηση.

like1

Εμείς μόλις πήραμε τη διάγνωση

Εικόνα Aspergermommy2010

Εμείς μόλις πήραμε τη διάγνωση και ο γιος μου είναι 12 ετών αυτό που μας δυσκολεύει και εμάς είναι τα νεύρα! Δεν ξέρουμε πώς να το χειριστούμε!

like0

Eίμαι και εγώ μητέρα παιδιού 13 χρονών με Άσπεργκερ

Εικόνα Theoni

Καλησπέρα, είμαι και εγώ μητέρα παιδιού 13 χρονών με συμπτώματα Asperger (δεν έχω διάγνωση). Αυτό που έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι όταν έχει νεύρα, κάτι τον ενοχλεί που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέει ότι τον ενοχλεί. Απαιτεί ηρεμία, υπομονή (απίστευτη υπομονή) και χρόνο να του αφιερώσουμε. Τον απασχολούν τόσα πολλά μέσα στο μυαλό του, κυρίως επειδή νιώθει τις δυσκολίες του και ζητάει την αναγνώριση και τον σεβασμό. Καλή δύναμη!

like2

Θα ήθελα να μιλήσουμε προσωπικά

Εικόνα Aspergermommy2010

Καλησπερα σας εχω εναν γιο 12 χρονων που την περασμενη βδομαδα πηραμε την διαγνωση οτι εχει στοιχεια Asperger θα ηθελα αν μπορουσατε να μιλησουμε προσωπικα. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.