Έχει περάσει κανείς από ΚΕ.Π.Α. να μας πει τι γίνεται;

Εικόνα Ελένη
Καλημέρα! Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα ΚΕ.Π.Α.; Ρώτησα στης Γλυφάδας και μου είπαν ότι υπάρχει 5 μηνη αναμονή. Επιπλέον θέλουν υποχρεωτικά τεστ νοημοσύνης, ενώ εγώ δε΄ν ισχυρίζομαι ότι το παιδί έχει νοητική υστέρηση. Ξέρει κανείς μήπως υπάρχει κανένα ΚΕ.Π.Α. (έστω και της Κορίνθου) που να εξυπηρετείσαι νωρίτερα; Ελένη

Σχόλια

Κάντε μία αναζήτηση (ΚΕΠΑ)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Πάνω δεξιά στις σελίδες του NOESI.gr - στο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ - γράψτε ΚΕΠΑ (ή άλλη λέξη) και πατήστε "Αναζήτηση". Σας βγάζει αποτελέσματα, δείτε εδω π.χ για τα ΚΕΠΑ που σας ενδιαφέρουν: http://www.noesi.gr/search/node/%CE%9A%CE%95%CE%A0%CE%91?page=1 Έχετε μπόλικο διάβασμα, αρκετοί γονείς φαίνεται να το έχουν περάσει, και να έχουν γράψει στο "βιολόγιό" τους. Αν έχετε μπει στον λογαριασμό σας μπορείτε να τους στείλετε και E-mail (κλικ πάνω στο όνομά του μέλους που θέλετε να στείλετε μήνυμα και μετά στο "επικοινωνία"). ΑΓΚ
like1

Για ΚΕΠΑ, περιμένουμε από τον Αύγουστο του 2012 και ακόμη τίποτα

Εικόνα Angela Papastavrou
Αμα σας ειπαν οτι στην Γλυφαδα θα περιμένετε μόνο ΠΕΝΤΕ μήνες ! μην το ψαχνεις καθόλου για αλλου, πήγαινε και κανε τα χαρτιά σου αμεσα. Αν το ήξερα και εγω εκεί θα πήγαινα αλλα στου Κορωπίου και οπουδήποτε αλλου μας έχουν δώσει χρόνο αναμονής απο ένα έτος έως δύο έτη . Ήδη περιμένουμε απο τον Αυγουστο του 2012 και μεχρι στιγμής τίποτε !!! Ναι το τεστ νοημοσύνης το ζητάνε το κάνεις σε αναπτυξιολόγο.
like1

Εμείς περάσαμε ΚΕΠΑ στη Γλυφάδα, ως εξής...

Εικόνα anna kal
Εμείς περάσαμε ΚΕΠΑ στη Γλυφάδα, ως εξής: (σημειώνω ότι ήταν η πρώτη φορά,δεν είχαμε κάνει άλλες διαδικασίες νωρίτερα) Το Νοέμβριο του 2011 αφήσαμε το τηλέφωνό μας στο ΙΚΑ (επι της παραλιακής λ. Ποσειδώνος), αν θυμάμαι καλά στο 2ο όροφο, όπου είναι το γραφείο ΚΕΠΑ. Επικοινώνησαν μαζί μας και μας είπαν να πάμε τα χαρτιά και τις εξετάσεις του παιδιού για εξέταση και προέγκριση (ότι δηλ. δικαιούται να περάσει επιτροπή) τον Απρίλιο 2012. Κάποια στιγμή μας ήρθε χαρτί να περάσει επιτροπή το Σεπτέμβριο (το χαρτί έλεγε ακριβώς πότε και που) Το Σεπτέμβριο 2012 πέρασε επιτροπή. Αν θέλεις μπορείς να δηλώσεις ότι επιθυμείς να δουν το παιδί στο σπίτι, αλλά καθυστερεί περισσότερο η διαδικασία. Τέλος πάντων πήγε ο άντρας μου με το παιδί στο καθορισμένο μέρος (όχι στο κτίριο του ΙΚΑ στην παραλιακή, κάπου αλλού στη Γλυφάδα)και το χαρτί της επιτροπής το πήραμε γύρω στα μέσα Οκτωβρίου 2012. Όσον αφορά τις εξετάσεις που δείξαμε, σκεφτόμουν μήπως μας πούνε τίποτα γιατί η μαγνητική ήταν εξέταση που είχαμε κάνει πριν από δύο χρόνια (στα δικαιολογητικά λέει πρόσφατες εξετάσεις νομίζω εντός εξαμήνου ή τριμήνου δεν θυμάμαι καλά) αλλά δεν μας είπαν τίποτα, όπως ήταν λογικό (αν και ζούμε στη χώρα του παραλόγου, μιας και η εγκεφαλικη παράλυση είναι κατάσταση εκ γενετής, δεν αλλάζει κάτι στις μαγνητικές, ούτε η μαγνητική είναι εξέταση να την κάνεις συνέχεια χωρίς λόγο - είναι και πανάκριβη. Σήμερα, με καθυστέρηση τόσων μηνών, πήγε ο άντρας μου στην Καλλιθέα να υποβάλλει τα χαρτιά για να πάρουμε το επίδομα. Δεν μπόρεσε όμως να υποβάλλει αίτηση γιατί του έλειπε το εξής χαρτί: - Χαρτί από το ταμείο του ότι δεν καταβάλλεται στο παιδί κανένα επίδομα Επίσης ζήτησαν να έχει το παιδί ΑΦΜ και αριθμό λογαριασμού δικό του οπότε πρέπει να πάμε στην εφορία να πάρουμε ΑΦΜ για το νήπιο (μιας και θα είναι πλέον εισοδηματίας με τα λεφτά της Πρόνοιας, τι να πω τώρα) και να του ανοίξουμε λογαριασμό σε τράπεζα (ξανά, τι να πω τώρα). Τέλος πάντων, αυτές είναι οι διαδικασίες. Αν σε ενδιαφέρει, μπορώ να γράψω κάποια στιγμή, τι έγινε με τα χαρτιά που ζήτησαν και τέλος πάντων ό,τι γίνει να το αναρτήσω.
like0

ΚΕΠΑ αναμονη

Εικόνα Γιάννης_1970
Εμεις απο Ιουλιο 2012 που εγινε η αιτηση στο ΚΕΠΑ Πανορμου περιμενουμε.
like5

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Εικόνα Ελένη
Μεθαύριο έχουμε ραντεβού για το παραπεμπτικό, και ξεκινάμε. Άντε να δούμε...
like1

Εμείς είχαμε 10 μήνες αναμονή

Εικόνα Sakis35
Εμείς είχαμε 10 μήνες αναμονή ,οπότε θεωρώ το πεντάμηνο ''ελβετία''
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.