Ehlers Danlos Syndrome και ψυχική υγεία

Εικόνα Κικη Ματερη

Ehlers Danlos Syndrome και ψυχική υγεία. Ως αδιαγνωστη είχα κάνει διάφορα σενάρια για το τι μου συμβαίνει. Είχα σχετισει το γεγονός με διάφορα συμβάντα της ζωής των προγόνων μου. Ο πατέρας μου πολέμησε στην Κύπρο μήπως σκότωσε και με τιμωρεί ο θεός.Η προγιαγιά μου και ο προπάππους ήταν εξόριστοι και κακοποιημενοι λόγω των πολιτικών τους πιστεύω. Μηπώς είναι τα αθροιτικα του παππού μου. Τον αγαπώ τον παππού μου. Δεν υπομενω αλλωνων βάσανα. Δεν βοηθάει να αποστασιοποιουμαι του γεγονότος ότι το σύνδρομο έχει μία κανονικοτητα. Κανονικό και νορμαλ, είναι αυτοί οι θορυβοι που ακούγονται στα κόκαλα μου, που με την κίνηση διορθώνονται οι ανωμαλες θέσεις των αρθρώσεων.

Στην κανονικοτητα μου εάν και μου είπαν έχω Ehlers Danlos Syndrome ακόμα μου περνούν ιδέες παράξενες καμιά φορά, οτι δήθεν πασχω από κουβαδισμο από του κόσμου τον πόνο.

Τις μέρες που δεν μπορούσα να σηκωθω από το κρεβάτι και τα καταφερνα με πολύ κόπο και πόνο. Οι πόνοι ήταν πρωινοι και διαρκούσαν όσο προσπαθούσα να σηκωθω από το κρεβάτι να ξεμπλοκαρω την μέση μου, να περπατησω λίγο να κάνουν έναν θόρυβο τα ισχύα μου και την υπόλοιπη μέρα εμένα με το σοκ. Αντιμετωπίζω καλύτερα αυτά που μου συμβαίνουν γνωρίζοντας τρόπους διαχείρισης. Με βοηθάει ο τρόπος που με σύστησαν οι φυσικοθεραπευτές να σηκώνομαι.

Ανησυχω μήπως παθω κάτι άλλο και δεν το καταλάβω.

Ανυσηχω για απλά όπως γρίπη.. Νόμιζα ότι επαθα εγκεφαλικό και δεν μπορούσα να σηκωθω. Ανυσηχω και θα ήθελα να πω ότι δεν είμαι υποχονδρια άμα με πρώτο πυρετό πηγαίνω στον γιατρό. Επισής σε μερικούς που με ακούν να τριζω με το που τεντωνομαι ή πάω να σηκωθω. Δεν έχω άλατα . Ούτε θέλω να πάω στον χειροπρακτικο,ουτε στον μουφτή στην ξανθη που κάνει βεντούζες. Εσύ ξέρεις τι έχεις;

Φυσικοθεραπεία και Εhlers Danlos. Ποσες φυσικοθεραπείες δικαιούμαι;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.