Έχω ένα αγοράκι με αυτισμό

Εικόνα Anna Kaloti

Γειά σας έχω ένα μεγάλο πρόβλημα έχω ένα αγοράκι 2 χρόνον με ήπιο φάσμα αυτισμού δεν μιλάει καθόλου μήπως ξέρετε να μου πείτε μερικά πράγματα για τον αυτισμό οποίος έχει παιδί με ιπιο αυτισμό και αν θα μιλήσει;

Σχόλια

Έχετε αγωνία

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Καταλαβαίνουμε ότι έχετε αγωνία αλλά σε αυτό το ερώτημα κανείς δε μπορεί να σας απαντήσει με σιγουριά.

Εσείς το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε δύναμη και υπομονή και να προχωρήσετε σε εροθεραπείες και λογοθεραπείες ως παρέμβαση.

Επιπλέον είναι πολύ μικρό και για τυπικής ανάπτυξης παιδάκι για να μιλάει. Ειδικά τα αγοράκια τα περιμένουν μέχρι και 3 3+ χρονών.

Επιπλέον είναι πολύ μικρό για να πάρετε τέτοια διάγνωση. Σπάνια μπορεί κάποιος ειδικός να διαγνώσει σε τέτοια ηλικία με σιγουριά κάτι σε ΔΑΔ, πόσο μάλλον σε ήπια μορφή του.

like0

Σας καταλαβαίνω

Εικόνα Λυδια Βαϊου

Ειχα την ιδια αγωνια οταν ειχα παρει τη διαγνωση. Σαν μητερα εφηβου με αυτισμο, εχοντας πλεον πανω απο δεκα χρονια που εχω παρει τη διαγνωση του παιδιου μου, θελω να σας πω πως τωρα περνατε το πιο δυσκολο διαστημα. Τα πρωτα χρονια μετα τη διαγνωση ειναι ψυχολογικα δυσκολα για εμας τους γονεις. Εσεις, το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να αρχισετε αμεσως θεραπειες (εργοθεραπεια καταρχην σε αυτη την ηλικια και αμεσως μετα λογοθεραπεια). Κανεις δε μπορει να σας το εγγυηθει πως θα μιλησει αλλα μεγαλη σημασια εχουν οι καλοι θεραπευτες αλλα και το ιδιο το δυναμικο του παιδιου. Και εμενα ο γιος μου πηρε διαγνωση στα 2 και. Δε μιλουσε καθολου τοτε. Ωστοσο, σημερα μιλαει με λειτουργικο λογο, χωρις ηχολαλιες κλπ.Ψαξτε στην πολη που μενετε για ανθρωπους που οντως γνωριζουν αυτισμο. 

like0

Πρώτα κατάλαβε τον κόσμο του

Εικόνα Μαρία

Αγαπητή μανούλα,

ο κόσμος του γιου σου είναι ένα γυάλινο κουτί. Μέσα από αυτό τα βλέπει όλα, τα ακούει όλα αλλά ,θέλει να μείνει εκεί μέσα. Σε ακούει, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σου απαντήσει. Σε βλέπει αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σε κοιτάξει. Μακάρι να τον άφηνες εκεί και να μην τον ενοχλούσε ποτέ τίποτα.  Γι' αυτό πολλές φορές χάνεται πολύτιμος χρόνος ερμηνεύοντας, λανθασμένα το περιβάλλον, ότι έχει ένα ήσυχο παιδί και η οικογένεια αρχίζει να ανησυχεί όταν καθυστερήσει ο  λόγος.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να βγει από τον δικό του κόσμο κ να μπει στον δικό μας γι' αυτό και αντιδρά. Εσύ θα προσπαθείς και αυτός ή θα σε αγνοεί ή θα αντιδρά. Είσαι τυχερή, αν αντιδρά έστω και επιλεκτικά. Πχ. μπορεί να τον φωνάξεις με το όνομά του και να μην γυρίσει αλλά όταν θα του πεις : ''σοκολάτα'' ,να γυρίσει κ εσύ έκπληκτη θα χαρείς και προφανώς θα μπερδευτείς. Μπορεί να καταφέρνει κάτι με κάποιο παιχνίδι του, όπως να στήνει τα τουβλάκια με τη σειρά που πρέπει, άλλα δεν ξέρει ότι εσύ μπορείς να τον βοηθήσεις. Δεν θα σε κοιτάξει για βοήθεια. Δεν θα σε κοιτάξει για να του δώσεις κάτι που είναι ψηλά. Δεν θα σε σμπρώξει στην κουζίνα να του δώσεις το νερό του αφού είναι μέσα στο κουτί του ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. (αν τα κάνει όλα τα προηγούμενα τότε να είσαι πολύ αισιόδοξη)

Φαντάσου τώρα αυτό το κουτί να ανοίγει και να μπαίνουν μέσα ήχοι, μυρωδιές, χρώματα, ο αέρας να ακουμπά το πετσί του.  Ένας καταρράκτης ερεθισμάτων από παντού να χύνεται μέσα σε αυτό το κουτί και ο γιος σου να  θέλει να το κλείσει αλλά είναι αδύνατον!!! Εκείνος θα τραβά από μέσα να κλείσει το κουτί του και εσείς όλοι απ 'έξω να το ανοίξετε. Γι' αυτό και αντιδρά. 

Κατάλαβε πρώτα τον κόσμο του. 

Η έγκαιρη διάγνωση σώζει. Είναι στην καλύτερη ηλικία. Προφανώς έχετε ξεκινήσει με εργοθεραπεία. Θα σε συμβούλευα να μην κάνει ταυτόχρονα λογοθεραπεία επειδή ο λόγος θα προκύψει σιγά-σιγά. Επιπλέον θα σε συμβούλευα να μην πηγαίνει σε παιδικό σταθμό. Η πληθώρα ερεθισμάτων στον παιδικό σταθμό του προκαλούν σύγχυση. 

Έχε τις κεραίες σου ανοιχτές. Μέρα τη μέρα και στιγμή τη στιγμή. Οι συνεδρίες δεν αρκούν. Ο καλύτερος θεραπευτής είναι ο γονιός. Μείνετε ενωμένοι.

like2

Μαρία μου, με συγκίνησες με την ανάρτηση

Εικόνα Vaso Br

Μαρία μου, με συγκίνησες με την ανάρτηση σου!! Έχω και εγώ ένα αγοράκι στο φάσμα του αυτισμού. Καταρχήν μεγάλο ρόλο στην ανατροφή του παιδιού έχει η αποδοχή!! Γνωρίζω ότι όλοι οι γονείς χρειαζόμαστε χρόνο να δεχτούμε και να γνωρίσουμε τον αυτισμό.  Υπομονή και κουράγιο σ' όλους τους γονείς!! 

like1

Σταματά η ηχολαλία;

Εικόνα Tina Zz

Γεια σας! Διάβασα για το παιδί σας για να πάρω κουράγιο και ελπίδα. Σταματαει η ηχολαλια; 3,3 ο μικρούλης μου και προσπαθεί να μιλήσει. Μέτρια ηχολαλια, δεν απαντά μόνος εκτός αν λέω εγώ πρώτη την απάντηση... Καταλαβαίνει, εκτελεί. Πόσο καιρό σας πήρε μέχρι που μίλησε καλά ο γιος σας;

like0

Υπάρχουν λύσεις

Εικόνα Katerina Sopidi

Αγαπητή Άννα,

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις παιδιών με αυτισμό που μίλησαν και άλλων που δεν μίλησαν αλλά μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους τουλάχιστον για πολύ βασικές ανάγκες με άλλους τρόπους (όχι ομιλία).

Φυσικά αυτό που σας έχουν ήδη συμβουλέψει, ότι δεν μπορεί κανείς να υποσχεθεί κάτι, είναι αλήθεια. Ο αυτισμός έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα και σε κάθε άτομο εμφανίζει διαφορετική εικόνα συμπτωμάτων που συνήθως πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.

Εγώ θα έλεγα να μην το βάλετε κάτω, να μην αγχώνεστε και συνεχώς να ψάχνετε νέους ανθρώπους και συστήματα που θα ταιριάξουν με το παιδάκι σας. Λόγω ηλικίας θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς να αγχώνεστε έτσι κι αλλιώς - από την άλλη η πρόληψη είναι πάντα θετικό βήμα για επιτυχία.

Σας ευχομαι κάθε καλό.

like1

Είμαι θεία αγοριού 4 ετών ζητώ ενημέρωση

Εικόνα Νίκη Αίγινα

Είμαι θεία αγοριού 4 ετων ζητώ βοήθεια για ενημέρωση  κάνει μόνο εργοθεραπείες, λογοθεραπειες φτανουν; η μαμά του έχει χάσει τον έλεγχο πως μπορώ να βοηθησω. 

Σημείωση από το NOESI.gr

Το μήνυμά σας δεν θα παραδοθεί στο παραλήπτη του καθώς η διεύθυνση drivitsaniki@gmail.com με την οποία έχει εγγραφεί το παρόν μέλος δεν ήταν δυνατό να βρεθεί ή δεν είναι σε θέση να λαμβάνει αλληλογραφία.

like1

Είναι πάρα πολύ μικρός για διάγνωση

Εικόνα Michele Pan

Anna kaloti είναι πάρα πολύ μικρός για διάγνωση. Πήρατε δεύτερη γνώμη; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πάτε σε κάποιον ειδικό; Για παιδικό σταθμό η γνώμη μου είναι να πάει θα τον βοηθήσει πάρα πολύ. Εμένα μου είπε λογοπαθολογος να μην τον πάω όταν έκλεισε τα 2 γιατί θα νιώθει άσχημα που είναι πίσω σε σχέση με τα παιδιά της ηλικίας του και το μετάνιωσα

like1

Αποδοχή θέλουν

Εικόνα Μονόκερος 42

Σε αυτες τις περιπτωσεις ΘΕΛΟΥΝ αλλα δεν ξερουν πως να το κανουν με τον δικο σου τροπο, με τον τροπο που θες εσυ δηλαδη και νομιζεις οτι ειναι ο σωστος, ο καταλληλος, ο αποδεκτος για σενα. Αρα πρεπει να καταλαβεις και να ΔΕΧΤΕΙΣ τον τροπο που ειναι διαφορετικο απο τον δικο σου, ωστε να δεις ποσο θελουν και ετσι ΜΟΝΟ θα βοηθησεις. 

Θα σου απαντησω στο ερωτημα που σε καιει, οπως εκαιγε και ολους εμας. Οποιος πει οτι δεν πολυκαιγοταν ποτε θα μιλησει ειναι μεγαλος ψευτης. Εμενα ειναι στο φασμα στα 9 , υψηλης λειτουργικοτητας, μιλησε στα 5. Τωρα ειναι ο καλυτερος μαθητης, βεβαια παει μια ταξη πιο μικρη αλλα εννοειται οτι επανελλαβε το νηπιο. 

like0

Έχω ένα εγγονάκι δυο χρόνων δεν μιλάει και δεν έχει οπτική επαφή

Εικόνα Nikolaos Houvardas

Τι πρέπει να κανουμε;

like0

Nα μην πανικοβληθείτε

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Καλησπέρα.

Έχοντας ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού το πρώτο που θα μπορούσα να σας πω είναι να μην πανικοβληθείτε γιατί έτσι δε θα μπορέσετε να βοηθήσετε την οποία κατάσταση. Βρείτε έναν καλό παιδοψυχιατρο η αναπτυξιολογο για να δει το παιδί. Θα σας προτείνουν την κατάλληλη παρέμβαση. Κατά τη γνώμη μου αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να μη χαθεί χρόνος και να βρείτε τους κατάλληλους θεραπευτές. Η αποδοχή επίσης από τους γονείς στην περίπτωση που ακούσετε κάτι που δεν περιμένετε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο μπορεί να χρειαστούν  στήριξη από ειδικούς όσο και το παιδί. Ξεκινώντας με αυτά σας εύχομαι ότι καλύτερο για την πορεία του εγγονού σας.

like0

Ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Nikolaos Houvardas

Ευχαριστώ πολύ.

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.