Έχω ένα γιο 24 χρονών με σύνδρομο Asperger, θέλει να μειώσει τα φάρμακα

Εικόνα Λυδία Τσιουτσιούλη

Έχω ένα γιο 24 χρονων ο οποίος από παιδική ηλικία κ καθώς μεγάλωνε μου έδινε να καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά έψαχνα για λύση, παίρνοντας βοήθεια από παιδοψυχολόγους παιδοψυχιάτρους... Αλλά τίποτε... Δύσκολα παρά πολύ χρόνια και για εκείνον και για μένα... Ώσπου στα 18 διαγνώστηκε από ψυχίατρο και ψυχολόγο ότι έχει Asperger. Και μετά από έντονες και δυσάρεστες καταστάσεις πέρασε ένα ψυχωσικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε για 15 μέρες σε ψυχιατρική κλινική. Με Risperdal και Ladose συνδυαστικά σπούδασε τελείωσε...

Αλλά το θέμα είναι ότι οι εμμονές και τα κολλήματα που λέω εγώ συνεχίζουν να υπάρχουν ως αποτέλεσμα ένα από αυτά είναι να θέλει να μειώσει αργά και με ασφάλεια βέβαια τα χάπια. Είμαστε σε αυτήν την προσπάθεια και του βγαίνουν πιο έντονες φοβίες για την υγεία του και απραξία. Δεν κάνει δραστηριότητες.

Τελικά αναρωτιέμαι μήπως είναι καλύτερα να συνεχίσει την χαμηλή δοσολογία που τον βοηθούσε να είναι λειτουργικός;;;

Παρόλο τον κίνδυνο που ίσως φέρουν τα χάπια σε μακροχρόνια χρήση;;; Ή να το παλέψουμε με υπομονή μήπως και δεν είναι απαραίτητο να κάνει χρήση των ουσιών τελικά;;; Κάνει χρήση Risperdal του 1 mg καθημερινά και Ladose των 20 mg για 4 χρόνια. Παίζει ρόλο όσα χρόνια κάνεις χρήση ουσίας, τόσο πιο δύσκολα κόβονται;;; Άρα χρειάζεται και περισσότερο χρόνο στην μείωση;;;

Σχόλια

Διαγραφή σχολίου

Εικόνα Διεγραμμένο Μέλος

Έχουμε λάβει αίτημα διαγραφής όλων των σχολίων και αναρτήσεων που έγιναν από αυτόν τον λογαριασμό μέλους. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τα αιτήματα διαγραφής αναρτήσεων και λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκαλούν στη ροή της συζήτησης και τις ανταλλαγής απόψεων στις ιστοσελίδες μας. Προσβλέπουμε, πού αλλού, στην κατανόησή σας. 

--ομάδα noesi.gr :)

like0

Διπολικότητα και Άσπεργκερ

Εικόνα Κώστας Φωτάκης

Ευχαριστω για την ανταποκριση,

Οσον αφορα το Asperger, μεχρι τωρα ηταν υπό ελεγχο και μαλιστα ηταν μαθητης του 19. Το προβλημα ειναι η διπολικοτητα (διπολική διαταραχή) που ανεπτυξε και ακομα δεν εχει ρυθμιστει, με συνεπεια να εχει εγκαταλείψει το διαβασμα και να θελει να τον πηγαινουμε βολτες με το αυτοκινητο και να τρωει.

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.