Έχω ένα κοριτσάκι δύο ετών με προβληματίζει που δε μιλάει και δεν τρώει στερεά τροφή

Εικόνα Χρύσα

Γεια σας, έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών. Με προβληματίζει πολύ το ότι δε μιλάει ακόμη πέρα από μαμά μπαμπά και ακόμη δύο λέξεις. Mιλάει πολύ με κλειστό το στόμα. Tα καταλαβαίνει όλα, εκτελεί εντολές. Ένα άλλο σημείο που με προβληματίζει είναι ότι αισθάνεται πολύ άβολα με τον κόσμο, με παιδιά, με άτομα που δε ξέρει πολύ καλά. Δηλαδή, δε θέλει κόσμο ξένο και πρέπει να περάσει τουλάχιστον μία ώρα για να εξοικειωθεί. Τέλος με στεναχωρεί ιδιαίτερα το ζήτημα του φαγητού... Δε μασάει τίποτα και ποτέ δεν έβαζε κάτι στο στόμα. Παιχνίδι μιμησης και συμβολικό παιχνίδι κάνει... Ταϊζει κουκλάκια κτλ.

Δε ξέρω με προβληματίζουν οι συμπεριφορές και ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως είναι στο φάσμα του αυτισμού γιατί παθαίνει και κάποιες υστερίες που κλαίει ασταμάτητα. Την πήγα σε λογοθεραπευτη όταν ήτανε 18 μηνών και μου είπε δε φαίνεται να έχει κάτι...

Η γνώμη σας θα ήτανε πολύτιμη. Ειδικά με το θέμα του φαγητού, δεν αντέχω άλλο δε ξέρω τι να κάνω για να φάει στέρεη τροφή

Σχόλια

Ρωτήστε τον παιδίατρο

Εικόνα Polixeni Samara

Καλησπερα, απλα ρωτηστε αρχικα τον παιδιατρο σας. Ο γιος μου 3,5 πια ηταν ακριβως οπως περιγραφετε την μικρη σας... μεναμε Γερμανία δεν ειχαμε πολλες επαφες με κοσμο, αγνωστοι μεσα σε αγνωστους στα 2 και κατι αποφασισαμε και κριναμε πως δεν μας ταιριαζει η Γερμανία και πως δεν εκανε καλο ουτε σε εμας ουτε στον γιο μας, διοτι δεν ημουν και εγω καλα, για να ειμαι σωστη απεναντι του, δεν πλησιαζε κοσμο ουτε γνωστο ουτε αγνωστο, εκλαιγε ειχε εκρηξεις κ.τ.λ. για να μιλησει ουτε καν, καμια φορα κανα μπαμπα σπανια..

Απο τοτε που γυρισαμε στην Ελλάδα ένα χρονο και κατι ειδα φοβερη αλλαγη στο παιδι. Πλέον μιλαει, κανει προτασεις κ.τ.λ. Εκτελουσε εντολες παντα αλλα ηταν κλειστο παιδι. Με το φαγητο περναει τις φασεις, τις αλλες φορες τρωει τα παντα αλλες τιποτα... 

Ξεκινησαμε παιδικο και ειχα πολλες φοβιες γιατι συγχρόνως κόψαμε και την πανα με μεγαλη ευκολια.. Ολα πηγαν καλα πλεον πλησιαζει παιδακια και τα ψαχνει κιολας. 

Η συμβουλη μιας μαμας, λοιπον, ειναι επειδη εγω περασα πολλα και βυθιζομουν στις σκεψεις μου και ολο αυτο ειχε αντικτυπο στο παιδι, χωρις να το καταλαβαίνω η ιδια, ειναι πως πρεπει να μιλησετε  με τον παιδιατρο σας να σας κατευθυνει αν το κρινει απαραιτητο σε αναπτυξιολογο και σας ευχομαι ολοψυχα να ειναι ολα οπως με την δικη μου περιπτωση. Αν θελετε, στειλτε στο fb Σαμαρά Ξενια.

like0

Αυτό μου είπε ο παιδίατρος πολλές φορές

Εικόνα Κόλλα Το

Επειδή και εγώ είχα πολλές ανησυχίες - κυρίως επειδή υπάρχει ένας γενικότερος διάχυτος φόβος για τον αυτισμό- ρώτησα πολλές φορές τον παιδίατρο και πάντα μου έλεγε το εξής:

"Τον πρώτο χρόνο ανάπτυξης του παιδιού είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επαφή με το βλέμμα. Τον δεύτερο χρόνο είναι πολύ σημαντικό το παιδί να ακολουθεί εντολές".

like0

Θα σας πρότεινα να δείτε καλύτερα αναπτυξιολόγο

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Εγώ πάλι θα σας πρότεινα να δείτε καλύτερα αναπτυξιολόγο, γιατί ξέρω πληθώρα παιδιάτρων που δε κατεύθυναν σωστά. 

Από την εικόνα που περιγράφετε δε παραπέμπει σε αυτισμό αλλά επειδή λέτε ότι δεν ανοίγει πολύ το στόμα μπορεί να έχει μια δυσκολία στη στοματική κοιλότητα και ο αναπτυξιολόγος ως ειδικός να σας παραπέμψει σε κάποιον αρμόδιο.

Θερμές ευχές

Βίκυ

like4

Προτείνω αναπτυξιολόγο και λογοθεραπευτή

Εικόνα Μαρία Καρρά

Καλησπέρα σας.

Κι εγώ θα σας πρότεινα αναπτυξιολόγο.

Όπως και μια αξιολόγηση από λογοθεραπευτή.

Ότι χρειαστείτε στη διάθεσή σας. 

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.