Ειδικά Δημοτικά Σχολεία

Εικόνα 3boyzmama
Πρόσφατα πέρασε ο γιός μου απ'τα ΚΕΔΔΥ όπου μας προτείνανε να το πάμε σε είδικο σχολείο. Είναι 11 ετών και χρόνια ταλαιπορούμαστε με τα κανονικά σχολεία (ιδιοτικά κ' δημόσια). Το παιδί έχει ελαφριά νοητική μειονεξία και προβλήματα συμπεριφοράς όταν είναι αγχομένος. Το κοντινότερο σχολείο είναι του Αγ. Δημητρίου...μπορεί κανένας γονιός να μου πεί τίποτα για το σχολείο αυτο?

Σχόλια

Προς 3boyzmama, συζητήστε με το προσωπικό

Εικόνα D.Mariliza
Καλησπέρα σας. Δεν έχω κάποια προσωπική άποψη για το σχολείο στο οποίο αναφέρεστε αλλά σας προτείνω να το επισκεφτείτε από κοντά (κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό της μονάδας). Είναι καλύτερο να συζητήσετε εσείς από κοντά για το παιδί σας (πάρτε και το φάκελό του μαζί σας), για τις ειδικότητες που εργάζονται στο σχολείο (εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό) και να τους ρωτήσετε για τα προγράμματα που εφαρμόζουν. Νομίζω ότι η προσωπική επαφή μαζί τους θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε. Μη διστάσετε να ρωτήσετε για κάθετι που μπορεί να σας προβληματίζει σε σχέση με τη φοίτησή του παιδιού σας. Καλή συνέχεια και καλή σχολική χρονιά :) Φιλικά, dmariliza
like2

Αγαπητή dmariliza, καιρός για τις ερωτήσεις μας

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Φαντάζομαι τέρμα οι διακοπές καιρός να σε πρήξουμε πάλι με τις ερωτήσεις μας ,τα αδιέξοδα μας,τις αγωνίες μας... Η αλήθεια είναι πως είσαι κατατοπιστική και μπορώ και βρίσκω κάποια άκρη. Και αρχίζω είναι 1 Σεπτέμβρη και πηγαίνω να δω τι θα γίνει με το σχολείο του Οδυσσέα, μετά την καθυστερημένη γνωμάτευση των κεδδυ. Η νηπιαγωγός πρόθυμη (και είναι προς τιμην της ) να γράψει το παιδι τηλ στους συμβούλους για να δει την τυπική διαδικασία. ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Δεν μπορει να κάνει πρόταση στο συλλογο διδασκοντων και να περασει την αιτηση μοου γιατι το χαρτι γραφει ενταξη και οχι παραλληλη στήριξη. Τμηματα ενταξης δεν βρίσκονται γιατι ειτε δεν θα λειτουργησουν ειτε ειναι φουλ. Προτεινει να αυθαιρετησει και να δεχτει τυπικα το παιδι αρκει αν γινει κατι στραβο να την στηριξη η υπηρεσια. Της το αρνουνται Και τωρα ειναι στο χερι του προισταμενου να δεχθει να δημιουργηθει λειτουργικο τμημα ενταξης στο νηπιαγωγειο για ενα χρονο, να μας βρει ενταξη η να δεχτει (ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ) να ειναι το παιδι στο νηπιαγωγειο με τον συνοδο του εστω και αν τα χαρτια δεν γραφουν παραλληλη στηριξη. Μου ηρθε να κλαιω. Ελπιζω να βρεθει λυση.
like0

Ελπίδα

Εικόνα D.Mariliza
είναι νωρίς για να τους κάνεις τη χάρη από τώρα να αγχωθείς! Λύση είναι υποχρεωμένοι όλοι οι καρεκλοκένταυροι να βρουν για κάθε παιδάκι που χρειάζεται κάποια τροποποίηση της τυπικής εκπαίδευσης προκειμένου να επιτευχθεί η φοίτηση και η ένταξη. Σου προτείνω να επικοινωνήσεις προσωπικά με το-τη σύμβουλο προσχολικής αγωγής για να αναφέρεις ότι: 1. δε φταις εσύ εάν σου δώσανε αργά τη γνωμάτευση στο ΚΕΔΔΥ και δεν έχεις τη δυνατότητα εγγραφής σε τμήμα ένταξης και 2. να υπενθυμίσεις την παρακάτω διάταξη του Νόμου 3699/2008 σύμφωνα με την οποία: "Για θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθημερινής διαβίω­σης και λειτουργικών διευκολύνσεων των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν στα γενικά σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμι­ας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό ΕΑΕ ή που φοιτούν σε ΣΜΕΑΕ, προσλαμβάνεται ΕΒΠ". άρθρο 18 που σημαίνει ότι στην τελική πρέπει οι ίδιοι να σου βρουν την λύση=> αφού δεν έχεις παράλληλη στήριξη, δεν φοιτάς σε τμήμα ένταξης πρέπει ή να προβούν σε πρόσληψη αναπληρωτή νηπιαγωγού ή πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού- συνοδού. Μην ανησυχείς καθόλου για το εάν με πρήζετε ή όχι με τις ερωτήσεις σας. Είμαι ειλικρινά πάντα διαθέσιμη να απαντήσω σε οτιδήποτε μπορώ και μακάρι να σας βοηθώ. Καλή σχολική χρονιά :) Φιλικά, dmariliza
like0

Πρόβλημα λόγω εκλογών...

Εικόνα kikel
στη λειτουργία της εκπαίδευσης αφού παγώνουν λογικά όλες οι προσλήψεις. Άραγε πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία το διάστημα που ακολουθεί;
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.