Είναι στο Φάσμα (αγοράκι 5,5 ετών)

Εικόνα Αναστασία Δεσποτάκη

Καλησπέρα σας καλη Σαρακοστή.
Έχω ένα αγοράκι 5,5 χρόνων που από μωρό έκανε πεταρισματα στα χέρια.. Περπατούσε με στις μύτες των ποδιών.. δεν είχε οπτική επαφή όταν μου μιλούσε κ.α...Ειχα καταλάβει ότι ήταν ενδείξεις ότι μπορεί να έχει ΔΕΠΥ, έτσι λοιπόν πριν λίγο καιρό επισκεφτηκαμε το ΚΕΨΥΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικης Υποστήριξης) και μετά από μια δεκάλεπτη εξέταση στο παιδί η παιδοψυχολογος διέγνωσε ότι έχει Άσπεργκερ και ΔΕΠΥ. Έστειλε την γνωμάτευση της στον ΕΟΠΥΥ  και προχτές πήραμε στα χέρια μας την απαντηση από τον ΕΟΠΥΥ, ότι δηλαδή το παιδί έχει παιδικό αυτισμό και τα παραπεμπτικα για να μπορέσουμε να το πάμε σε κάποιο κέντρο για εργοθεραπεία κ.ο.κ. 

Από το νήπιο μας είπαν μπορει να χρειαστεί να έχει επιπλέον βοήθεια από κάποια ειδική παιδαγωγό του χρόνου στην πρώτη δημοτικού και να κάνουμε μια αίτηση στο ΚΕΔΑΣΥ, την οποία και έκανα (περιμένω να κλείσω ραντεβού).

  • Τώρα τι άλλο πρέπει να κάνω;
  • Τι διαδικασία να ακολουθήσω με τα παραπεμπτικά;
  • Δικαιούται το παιδί κάποιο επίδομα;

Με συγχωρείτε που ρωτάω, απλά δεν έχω ιδέα για το παρακάτω. Και από το ΚΕΨΥΕ δεν μας ενημέρωσαν.

Σας ευχαριστώ.

Σχόλια

Βήμα βήμα

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Καταρχήν βάση της γνωμάτευσης από τον ΕΟΠΥΥ δικαιούστε κάποιες συνεδρίες εργο και λογο θεραπείας το μήνα. Ίσως και παιδοψυχολόγου.

Βρείτε ένα κέντρο θεραπειών που να έχετε καλές προτάσεις για αυτό και πηγαίντε το παιδί. Ακόμη και πιο μακρυά από το σπίτι σας να είναι να το επιλέξετε. Πολύ σημαντικό να γίνετε δουλειά στο κέντρο και όχι απλά να εισπράτουν τα λεφτά του ΕΟΠΥΥ που θα τα παίρνετε πίσω με κατάθεση των αποδείξεων.

Στο κέντρο θα σας εξηγήσουν πως καταθέτετε τις αποδείξεις ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος του ΕΟΠΥΥ και θα τα παίρνετε πίσω μετά από λίγο καιρό.

Επίδομα να πάτε σε ένα ΚεΚ (Κέντρο Κοινότητας) του Δήμου που ανήκετε και να ζητησετε να κάνετε αίτηση για τα ΚΕΠΑ. Εκεί θα σας πουν ακριβώς τα δικαιολογητικά (λογαριασμός τραπεζας, ΑΜΚΑ, ταυτοπροσωπία κα που τα έχουμε γράψει κι εδώ αν ψάξετε) και θα βρείτε κι έναν παιδοψυχίατρο να σας κάνει τον εισηγητικό φάκελο που θα σας δώσει το ΚεΚ.

Γενικά πηγαίνοντας στο ένα και στο άλλο, θα τα καταλάβετε και θα τα βρείτε μόνη σας εύκολα. Όλα ακολουθούν μία σειρά.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.