Είναι τελικά αυτισμός;

Εικόνα Miniland Mama

Καλησπέρα, 

διαβαζω εδώ και καιρό τα δικά σας βίωματα και ήρθε η ώρα κάπου να τα πω και εγώ!

Ο γιος μου ήταν ένα αγοράκι με απίστευτη βλεμματική επαφή, περπάτησε 9 μηνών έκατσε 5 μηνών και σε μιμούνταν σε γκριμάτσες από 6 μηνών!! Επισης γελούσε συνέχεια!

18 μηνών κάναμε το μέγα λάθος να του βάζουμε παιδικά στην τηλεόραση. Δεν γυρνούσε στο κάλεσμα μας και δεν έδειχνε αντικείμενα όταν ήθελε κάτι, σε τραβούσε να σε πάει κάπου, έδειχνε όμως αντικείμενα και ζώα σε βιβλία, μιμούνταν ήχους ζώων και έλεγε δυο τρεις λεξούλες, όχι όμως μαμά ή μπαμπά. Επίσης έκανε που κ που από τη χαρά του φτερούγισμα με τα χέρια του που κρατούσε όμως δευτερόλεπτα. 

Τον πήγα λοιπόν σε αναπτυξιολογο η οποία μου είπε ότι είχε υψηλο κίνδυνο αυτισμού κ μου έδωσε κάποια ονόματα να ξεκινήσουμε πρώιμη παρέμβαση

Καναμε 3 μήνες παρέμβαση με παιδοψυχολόγο και τελικά έπρεπε να φύγουμε από τον τόπο μόνιμης κατοικίας και να πάμε στη Ρόδο λόγω δουλειάς του συζύγου.

Εκει σταματήσαμε την παρέμβαση για κάποιους μήνες, πήγαμε παιδικό κ μετά στα δυόμιση χρόνια ξεκινήσαμε εργοθεραπεια

Τωρα ο μικρος είναι 3 ετών, έχει πολύ καλή βλεματικη επαφή, γυρνάει αμέσως στο όνομα του, ονοματίζει τα πάντα, παίζει με παιδιά, τα πλησιάζει αμέσως κ πάντα του άρεσαν τα παιδάκια, κάνει παιχνίδια μιμισης, έκοψε την πάνα σε δυο μέρες, δεν κάνει καθόλου στερεοτυπικές κινήσεις και δείχνει και ζητάει ότι θέλει!! Κάνει προτάσεις αλλά ο λόγος του δε μπορώ να πω ότι είναι σε καλό επίπεδο. Δηλαδή, θα σου απαντήσει στην ερώτηση «τι τρως;» Αλλά αν το ρωτήσεις «τι έφαγες σήμερα» δεν θα σου απαντήσει. 

Η αναπτυξιολογος επιμένει ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού επειδή ο λόγος του, υπάρχει ναι μεν αλλά είναι πίσω! Τώρα ξεκινήσαμε και λογοθεραπεία...,Θα ήθελα πολύ να ήταν απλά ένα λάθος και να μην είχαμε αυτό το άγχος και την ταμπέλα του αυτισμού 

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.