Έκδοση πιστοποιητικού αναπηρίας ηλεκτρονικά

Εικόνα Ευθύμιος Κουρουθανάσης

Πώς μπορώ να πάρω πιστοποιητικό αναπηρίας ηλεκτρονικά;

Σχόλια

H διαδικασία υποβολής αιτήματος για γνωμάτευση αναπηρίας

Εικόνα NOESI.gr

H διαδικασία υποβολής αιτήματος για γνωμάτευση αναπηρίας (συνοπτικά)

Ο/η ενδιαφερόμενος/η:

  1. Υποβάλει Αίτηση Αξιολόγησης, με όλα τα Δικαιολογητικά (διοικητικά και ιατρικά - βλ. παρακάτω), όπως αυτά αναφέρονται στις σχετικές οδηγίες, σε μία από τις Γραμματείες ΚΕΠΑ της επιλογής του. Εφόσον τα Δικαιολογητικά του (Φάκελος) κριθούν από Ιατρό Προελέγχου ως πλήρη, γίνεται η κατάθεση Αίτησης και παραλαμβάνει αποδεικτικό κατάθεσης Αίτησης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν παραλαμβάνεται η Αίτηση από την Γραμματεία ΚΕΠΑ και επιστρέφονται όλα τα δικαιολογητικά - σε αυτήν την περίπτωση ο Ιατρός Προελέγχου οφείλει να υποδείξει στον αιτούντα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
     
  2. Ενημερώνεται από την Κεντρική Γραμματεία ΚΕΠΑ, μέσω Ταχυδρομείου (πρόσκληση) για την ημερομηνία και ώρα προσέλευσης του στην Υγειονομική Επιτροπή.
     
  3. Μετά από λίγες ημέρες / εβδομάδες παραλαμβάνει από την Γραμματεία ΚΕΠΑ, όπου υπέβαλε αρχικά την αίτηση του, την Γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής.
     
  4. Χρησιμοποιεί την Γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α για κάθε νόμιμη χρήση και μπορεί να παίρνει αντίγραφα για όλο τον χρόνο που ισχύει η Γνωμάτευση. Για μερικές χρήσεις, προβλέπεται να έχει ζητηθεί έκδοση ειδικής γνωμάτευσης για τη συγκεκριμένη χρήση, λ.χ. για ατέλεια αυτοκινήτου (αναπηρικό).

Σχετικά έγγραφα (συνημμένα αρχεία - πατήστε στους τίτλους)

Τα παρακάτω παρατίθενται μόνο ως ηλεκτρονικό αρχείο και είναι ενδεικτικά των πληροφοριών που απαιτούνται. Είναι σκόπιμο να προμηθεύεστε τις επικαιροποιημένες φόρμες από τα κατά τόπους ΚΕΠΑ και τα ΚΕΚ (Κέντρα Κοινότητας) ή ηλεκτρονικά από τις σχετικές ιστοσελίδες των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πηγή / Περισσότερες πληροφορίες: www.noesi.gr/pronoise/kepa

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.