Έναρξη λήψης αναπηρικής σύνταξης

Εικόνα παν παν

Καλησπέρα σας, σε πόσο καιρό θα ξεκινήσω να παίρνω σύνταξη απο την ημέρα που περασα επιτροπή για αναπηρικη σύνταξη;

Ευχαριστώ!

Σχόλια

Χοντρικά σε 2 μήνες

Εικόνα panayota

Καλησπέρα,

από την ημέρα που περνάς επιτροπή σου λένε οι γιατροί σε δύο μήνες να πας στα ΚΕΠΑ στο ΙΚΑ να πάρεις την απόφαση (από εκεί δηλαδή που κατέθεσες αρχικά τα χαρτιά σου και πλήρωσες το παράβολο). 

Στους δύο μήνες θα πάρεις ένα χαρτί σε 2, 3 αντίγραφα που θα γράφει ποσοστό αναπηρίας (με 67% δικαιούσαι επίδομα).

Παίρνεις αυτό το χαρτί και το πας στην πρόνοια της περιοχής σου.

Εκει θα σου δώσουν μία αίτηση και μία λίστα με δικαιολογητικά για να τους πας. Χοντρικά: (Εκκαθαριστικό, φορολογική δήλωση, ΕΥΔΑΠ ή ΔΕΗ για μόνιμη κατοικία, ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας να φαίνεται ΑΜΚΑ και ότι άλλο σου ζητήσουν πχ. οικογενειακή κατάσταση κλπ).

Αφού καταθέσεις αυτά τα δικαιολογητικά παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου και σου δίνουν ένα χαρτί για να το πας στην τράπεζα να σου ανοίξουν λογαριασμό με πρώτο δικαιούχο εσένα ή το άτομο που θα παίρνει το επιδομα / σύνταξη. Αν υπάρχει ήδη λογαριασμός τελείωσες. Τους πας μια φωτοτυπία να φαίνεται το ΙΒΑΝ και από εκείνη την ημέρα ξεκινά να μετρά το επίδομα και θα το πληρωθείς τις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Προσοχή, αυτά αφορούν επίδομα βοήθημα βαριάς αναπηρίας που αφορά και ανηλίκους (επίδομα αυτισμου κλπ).

Για τη σύνταξη αναπηρίας δεν ξέρω αλλά λογικά σε δύο μήνες που θα πάρεις το χαρτί με μία παρόμοια διαδικασία θα πας να το καταθέσεις μαζί με άλλα δικαιολογητικά και θα ξεκινήσεις να πληρώνεσαι.

Καλό κουράγιο!

like0

Πόσο χρονικό διάστημα θα περάσει για να πληρωθώ;

Εικόνα Μαργαρίτα Σπυριδόνοβα

Για σας . Θελω να ρωτησω ποσο χρονικο διαστημα θα περασει για να πληρωθώ .Ειμαι αςφαλισμενη στον ΟΓΑ.Ειμαι καρκινοπαθης . Εχω καταθεσει τα χαρτια μου για αναπιρικη συνταξη στις 15 02 2017 .Εχω περασει επιτροπη .Το αποτελεσμα ειναι 90% αναπηρια .Καταθεσαμε τη αποφαση αυτη . Το αιτημα μου για συνταξη εγκριθηκε απο ΟΓΑ πριν απο ενα μηνα ,μπορει και λιγο παραπανω.Μονο αυτο ξερουμε . Το ποτε θα πληρωθω ομως δεν ξερουμε .Μηπως ξερετε σε ποσο χρονικο διαστημα απο την εγκριση μπενουν τα χριματα στο λογαριασμο.Σας ευχαριστω εκ των προτερων

like0

Αναπηρική σύνταξη

Εικόνα Γρηγόρης Δημητρίου

Αγαπητοί μου

Είμαι καρκινοπαθης,με ποσοστό αναπηρίας 80%,άνεργος (απολύθηκα λόγω του προβλήματος υγείας μου),με χαρτιά που κατέθεσα τον Απρίλιο του 2018 και απόφαση ΚΕΠΑ που κατέθεσα τον Οκτώβριο του 2018.

Ακόμα σε αναμονή γιατί λόγω παράλληλης ασφάλισης ο ΟΑΕΕ καθυστερεί να προχωρήσει το θέμα μου.

Πώς μπορώ να προχωρήσω παραμερίζοντας το ποσό του ΟΑΕΕ;

Ευχαριστώ 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.