Επίδομα ΚΕΠΑ για παιδί με Asperger

Εικόνα Μαρία Παππά

Γεια σας.

Ειμαι μητερα ενος παιδιου 10 ετων που ειναι στο φασμα (Asperger) υψηλής λειτουργικότητας και με υψηλο δεικτη νοημοσυνης. Σκεφτομασταν με τον συζυγο την πιθανότητα να κανουμε αιτηση στα ΚΕΠΑ για να πάρουμε το επιδομα ωστε να μπορεσουμε να του βαλουμε ιδιωτικη παραλληλη στηριξη στο σχολειο γιατι η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη αλλα εχω διαβασει οτι ενω παλιοτερα έδιναν το 67% σε παιδια στο φασμα με υψηλη νοημοσυνη, τωρα για να το δωσουν ζητουν και πολυ χαμηλο iq αλλιως δεν το δινουν με αποτελεσμα ολα αυτα τα παιδια να μενουν εκτος. Γνωρίζετε μηπως απο την εμπειρια σας αν ισχυει κάτι τέτοιο? 

Ενας αλλος προβληματισμος μας ειναι εαν αυτη η διαγνωση θα τον στιγματίσει (γιατι δυστυχώς η διάγνωση θα αναφερει βαρια αναπηρια και οχι αυτισμος ή κατι σχετικό) και αν θα τον αποκλεισει απο κάτι στο μέλλον. 

Η αποψη σας θα ηταν πολύτιμη.

Σχόλια

Η δική μου προσωπική άποψη

Εικόνα Kamoustaka

Η δική μου προσωπική άποψη που δεν το έκανα (ίσως να το κάνω τελικά) είναι να προχωρήσεις. Ο γιός μου είναι τώρα 15 ετών και πρέπει να σκεφτούμε πόσα έχει να αντιμετωπίσει αλλά και να χαρεί στην ζωή. Δεν είναι απαραίτητο να τον συνοδεύει μια΄ζωή η γνωμάτευση, κάποια στιγμή δεν περνάς ΚΕΠΑ και τέλος. Όμως σκέψου ότι έχει το μπόνους του 5% στις πανελλαδικές και τον Στρατό. Πιστεύω ότι η παράλληλη είναι πολύ καλή λύση και τα παιδάκια τωρα αρχίζουν και το αποδέχονται. Εγώ δεν πήρα παράλληλη, βέβαια έτυχα σε καλά Τμήματα Ένταξης αλλά πάλι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική…

like1

Αυτό με τον Στρατό με προβληματίζει

Εικόνα Μαρία Παππά

Σας ευχαριστώ πολυ για την απάντηση. Δεν σας κρυβω ότι αυτό με τον Στρατό περισσότερο με προβληματίζει παρά με εφυσηχάζει, γιατί απο οσο ξερω δεν ειναι ότι καλυτερο να μην πάς στρατο , σε ακολουθεί στην μετέπειτα επαγγελματική σου πορεία, και επίσης δεν ξερω πως θα αισθανθει ο ιδιος οταν δει στον φακελο του το 67% αναπηρία, μου φαινεται πολυ βαρύ.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.