Φωνάζει γιατί δεν μιλάει;

Εικόνα Γιάννης Μυκ.

Καλησπέρα σας,

Έχοντας ένα μικρό αγοράκι 4,5 ετών στο φάσμα, θα ήθελα να ρωτήσω τις εμπειρίες σας σχετικά. Αυτή την στιγμή δεν έχει λόγο, απλά που και πού κάποιες λεξούλες. Κατα την διάρκεια της ημέρας κάνει όταν χαίρεται και ενθουσιάζεται πεταρίσματα με τα χεράκια του και βγάζει και κραυγές κυρίως με "αααα" . Δεν εχει κάτι το νοητικό, η βλεμματική επαφή του είναι καλή, έχει φοβερή αντίληψη του χώρου, και γενικά από τους θεραπευτές και γιατρούς λένε ότι δείχνει να είναι παιδί με δυναμικό που θα μπορέσει κάποια στιγμή να βγάλει και λόγο. Η ερώτηση μου είναι αν αυτές οι συμπεριφορές συμβαίνουν επειδή δεν μιλάει, και αν εσείς στα δικά σας παιδιά παρατηρήσατε να σταματάνε αυτές οι κραυγές, τα πεταρίσματα γενικά κάποιες στερεοτυπίες σωματικές όταν απέκτησαν λόγο.

Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Στερεοτυπίες

Εικόνα Vaso Br

Καλησπέρα Γιάννη!! Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι πολύ συνηθισμένη στον αυτισμό. Κάποια παιδιά, με το πέρασμα του χρόνου, μειώνουν τις στερεοτυπιες, σε κάποια φεύγουν και ξαναέρχονται και σε κάποια παιδιά δεν φεύγουν ποτέ. Οπότε κανείς δεν μπορεί σου απαντήσει με ακρίβεια στην ερώτησή σου. 

like1

Για να ηρεμήσουν

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Γιάννη αυτά που κάνουν τα παιδιά μας είναι για να ρυθμιστούν στο χώρο που βρίσκονται, κοινώς να ηρεμήσουν και να αισθανθούν άνετα.

Δε πρέπει να αγχώνεσαι για αυτά. Εφόσον δουλεύετε με το παιδί, σιγά σιγά θα σβήσουν αλλά δε θα εξαλειφθουν ποτέ.

Η δικιά μας στριφογύριζε ολοκληρη. Το έχει μειώσει απίστευτα.

Υπομονή και μην βιάζεστε

like1

Βοήθεια για στερεοτυπίες

Εικόνα Emmaki26

Καλησπέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 2.5 ετών το οποίο κουνάει περιστροφικά τα χεράκια του και παρατηρει γωνιες κάνοντας την κίνηση ή οπισθοπορία. Που και που πεταρίζει και τα χεράκια του. Εσείς πως δουλέψατε με τις στερεοτυπίες; Του κάνω λόγο και έργο εδώ και 3 μήνες αλλά οι στερεοτυπίες δεν έχουν μειωθεί, αντίθετα. 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.