Ιδιωτικά σχολεία που δέχονται παράλληλη;

Εικόνα Γιάννης Μυκ.

Καθώς είμαστε σε αναζήτηση ιδιωτικού σχολείου για το παιδί μας, θα θέλαμε προτάσεις σχολείων που να έχουν Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο στην περιοχή του Αλίμου και περίχωρα. Επίσης άν έχετε κάποιες προσωπικές εμπειρίες απο τα παιδιά σας θα ήταν πολύ χρήσιμες. 

Φωνάζει γιατί δεν μιλάει;

Εικόνα Γιάννης Μυκ.

Έχοντας ένα μικρό αγοράκι 4,5 ετών στο φάσμα, θα ήθελα να ρωτήσω τις εμπειρίες σας σχετικά. Αυτή την στιγμή δεν έχει λόγο, απλά που και πού κάποιες λεξούλες. Κατα την διάρκεια της ημέρας κάνει όταν χαίρεται και ενθουσιάζεται πεταρίσματα με τα χεράκια του και βγάζει και κραυγές κυρίως με "αααα" . Δεν εχει κάτι το νοητικό, η βλεμματική επαφή του είναι καλή, έχει φοβερή αντίληψη του χώρου, και γενικά από τους θεραπευτές και γιατρούς λένε ότι δείχνει να είναι παιδί με δυναμικό που θα μπορέσει κάποια στιγμή να βγάλει και λόγο. Η ερώτηση μου είναι αν αυτές οι συμπεριφορές συμβαίνουν επειδή δεν μιλάει, και αν εσείς στα δικά σας παιδιά παρατηρήσατε να σταματάνε αυτές οι κραυγές, τα πεταρίσματα γενικά κάποιες στερεοτυπίες σωματικές όταν απέκτησαν λόγο.

Neuroprotek και αποτελέσματα, το συστήνετε;

Εικόνα Γιάννης Μυκ.

Καλησπέρα σας, εχω διαβάσει αρκετά μέσα απο την σελίδα για το συγκεκριμένο σκεύασμα (Neuroprotek). Εχει περάσει αρκετός καιρός απο τότε που πρωτοκυκλοφόρησε και σίγουρα θα το έχετε δοκιμάσει αρκετοι γονείς στα παιδάκια σας. Εχω ένα παιδί που κοντεύει τα 3 και θα ήθελα να μου πείτε τελικά αν το συστήνετε και κατα πόσο είδατε αποτελέσματα.

Σίγουρα, κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αλλά κάθε εμπειρία είναι σημαντική. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

2 ετών αγοράκι - Διαταραχή επικοινωνίας

Εικόνα Γιάννης Μυκ.

Επισκεφτήκαμε γνωστή αναπτυξιολόγο και μας είπε οτι η συμπεριφορά του μικρού είναι ανησυχητική. Είναι υπερκινητικός (χοροπηδάει αρκετά συχνά με τα 2 πόδια), περπατάει συχνά στις μύτες, δεν γυρνάει στο όνομά του, η βλεμματική του επαφή είναι καλή, χαρούμενος συχνά, αλλά δεν επικοινωνεί και ενώ έπρεπε να είναι για 2 ετών η επικοινωνία του είναι για 9 μηνών.

Μας είπε να κάνουμε καποιες αιματολογικές εξετάσεις ώστε να αποκλείσει άν υπάρχει κάτι ορμονικό κ.τ.λ. 

Συμπτώματα αυτισμού αλλά όχι αυτισμός

Εικόνα Γιάννης Μυκ.

Καλημέρα σας, έχω ενα κοριτσάκι σχεδόν δυόμιση χρόνων και περιμένουμε σε λίγες ημέρες να το δει αναπτυξιολογος ώστε να μας πει αν έχει κάποιο θέμα καθώς δεν λέει πάνω απο 8-10 λέξεις κ μπεμπέκιζει ακόμη. Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι, πόσες φορές έχει τυχει παιδιά να έχουν κάποια συμπτώματα αυτισμού και τελικά να μην ειναι στο φάσμα; Για παράδειγμα, είχαμε συγγενικό φίλο που το παιδί του απο μικρό μέχρι 4χρονων περπάταγε μονο στις μύτες, γυρνούσε επιλεκτικά στο όνομα του κ μίλησε στα 3,5.

Έχουμε ένα κοριτσάκι 27 μηνών, ανησυχούμε μήπως έχει αυτισμό

Εικόνα Γιάννης Μυκ.

Γεια σας, Έχουμε ενα κοριτσάκι 27μηνων που ακόμη δεν έχει αναπτύξει τον λόγο της. Λέει λέξεις οπως μαμά, μπαμπά, παππού και μερικές ακόμη αλλα σπάνια μέσα στην ημέρα. Μάς είπε η Παιδιατρος μας οτι ναι μεν έχει καθυστέρηση σε σχέση με αλλα 2χρονα αλλα θέλει τον χρόνο της. Εμείς ανυσηχουμε μήπως έχει κάποιο άλλο θέμα οπως αυτισμό.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.