Για το παιδί με εγκεφαλική παράλυση - η μαμά του με αγάπη

Εικόνα anna kal
Eυτυχώς που το noesi μου δίνει αυτή την εναλλακτική λύση. Μιας και το ιστολόγιο μου, ένα ημερολόγιο τριών ετών και όλη η δουλειά που έγινε γι'αυτό, χάθηκε ξαφνικά, σκέφτηκα να το συνεχίσω εδώ ως βιολόγιο με τον ίδιο τίτλο. Έτσι οι διαδικτυακοί φίλοι μου ή μάλλον φίλες μου, γιατί είναι όλες μητέρες παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, η Έφη, η Χριστίνα, η Αθηνά, η Ραλλή, η Μάγδα και όλες οι υπόλοιπες, ίσως με ανακαλύψουν πάλι ή ίσως κάνω καινούριους φίλους. Επειδή είναι δύσκολο να συμπτύξω εγγραφές τριών χρόνων κι επειδή ακόμη έχω στενοχώρια που έχασα το blog (ήταν ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο της ζωής του παιδιού), θα κάνω μια πολύ μικρή εισαγωγή- ανακεφαλαίωση και θα ξαναπιάσω το νήμα από εκεί που το άφησα. Είμαι η Άννα,έχω δυό αγοράκια δίδυμα, που σε λίγο θα γίνουν 3 ετών. Ο Γιώργος είναι με εγκεφαλική παράλυση. Ξεκινήσαμε με σπαστική τετραπληγία μετρίου βαθμού, για την οποία έχουμε πρόγνωση ότι θα εξελιχθεί σε διπληγία ήπιας μορφής, με πολύ αγώνα και πολύ κόπο, πρώτα απ'τον ίδιο και μετά από εμάς. Η νόηση είναι ίσως και πάνω από το μέσο όρο, ο λόγος του άριστος και δεν έχει διάσπασει προσοχής. Παλεύουμε λοιπόν για την ανεξάρτητη βάδιση αλλά και για πολλά άλλα κι είμαστε στην αρχή του μεγάλου μας δρόμου. Ο δρόμος είναι δύσκολος, γεμάτος με εμπόδιο, που καθώς το παιδί μεγαλώνει, αλλάζουν μορφή. Και πρέπει κάθε φορά να βρίσκουμε καινούριους τρόπους να τα ξεπερνάμε. Έχουμε μπει στο κλαμπ των εφευρετικών ανθρώπων και πάμε καλά. Ώρες, ώρες οι ιδέες που κατεβάζουμε εκπλήσσουν ακόμη κι εμάς τους ίδιους. Στο ταξίδι αυτό μαθαίνουμε πολλά, που σίγουρα δεν επρόκειτο να τα μαθαίναμε ποτέ αλλιώς, αποκτάμε πολύτιμες εμπειρίες, γελάμε, κλαίμε, στενοχωριόμαστε, χαιρόμαστε, αλλά ποτέ δεν χάνουμε την ελπίδα και πάντα βρίσκουμε καταφύγιο στην προσευχή. Την άλλη μέρα έτοιμοι για νέους αγώνες λοιπόν.

Σχόλια

Άννα μου λυπάμαι πολύ που έχασες το blog σου

Εικόνα voulin
Άννα μου λυπάμαι πολύ που έχασες το blog σου. Δεν φαντάζομαι τι είχες καταγράψει εκεί. Μόλις είχα αρχίσει να το διαβάζω, και σήμερα είδα ότι δεν υπάρχει πια. Δεν φαντάζομαι πόσα πράγματα πρέπει να έχασες!!! Για τον γιο σου δεν πρόλαβα να διαβάσω πολλά, αλλά έψαχνα με ενδιαφέρον το άλλο το blog σου για τη χρόνια κνίδωση. Πάσχω και εγώ από κάτι τέτοια και με ενδιέφεραν πολύ όσα έγραφες. Αναρρωτιέμαι αν τα έχεις κάπου αρχειοθετημένα, ή αν υπάρχει κάποιο μέρος στο internet που να μπορώ να βρω κάποια από τα κείμενα σου. Σου εύχομαι κουράγιο με τον γιο σου, και μόνο ευχάριστες εκπλήξεις. Βούλη
like1

Δεν υπάρχει αρχείο

Εικόνα anna kal
Δυστυχώς, το μόνο μέρος που υπάρχουν πια είναι μόνο μέσα στο μυαλό μου. Και με θλίβει το γεγονός ότι αυτά τα μπλογκ τα διάβαζαν είτε μητέρες παιδιών με εγκεφαλική παράλυση που προσπαθούν όπως εγώ να τα βγάλουν πέρα με την ειδική καθημερινότητα τους, είτε ασθενείς με χρονία κνίδωση, απελπισμένοι πια από τους γιατρούς και τις άγνωστες αιτίες. Χάθηκαν πολλές ώρες διαβάσματος και έρευνας και δεν τολμώ να τα ξαναρχίσω γιατί φοβάμαι μην ξαναχαθούν. Τις δημοσιεύσεις για το παιδί θα τις συνεχίσω εδώ. Για την κνίδωση μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο annakal4@yahoo.gr. Θα σου δώσω με χαρά κάθε γνώση που έχω.
like2

Δοκιμαστε να βρείτε τα κείμενα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
....με την υπηρεσία wayback machine. Κρατά στη μνήμη υλικό από ο,τι ανεβαίνει. Δεν ξέρω αν πιάνει το google blog άλλα μάλλον θα βρείτε πολλά από τα κειμενα σας.
like1

Σας ευχαριστώ πολύ

Εικόνα anna kal
Δοκίμασα με τον τρόπο που μου προτείνατε, αλλά η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούν να τα βρουν πουθενά στον ιστό. Δεν πειράζει. Σκοπεύω να ξαναρχίσω από την αρχή κάποια στιγμή. Ευχαριστώ το noesi για την ευκαιρία που μου δίνει να κάνω προς το παρόν κάποιες αναρτήσεις εδώ.
like1

Ναι το δοκίμασα κι εγώ..

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Μάλλον δεν πιάνει το Google Blogspot... :( Το "Νόηση" είναι όλο δικό σας! Σας καταλαβαίνουμε ακόμη και με τα τεχνικά προβλήματα πάντως! :) Διαβάστε: Τι συνέβει στο παλιό NOESI.gr; http://www.noesi.gr/palionoesi
like1

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Εικόνα anna kal
Για την ενθάρρυνση. Διάβασα τι έγινε με το παλιό NOESI.gr. Ξαναξεκινώ κι εγώ λοιπόν και το μπλογκ της καθημερινότητας του παιδιού με εγκεφαλική παράλυση στη διεύθυνση: http://georann.blogspot.com, πολύ προσεχτικά πια και κρατώντας αρχείο, όπως και το άλλο blog για τη χρονία αλλεργική κνίδωση, που δεν ενδιαφέρει εδώ. θα συνεχίζω βέβαια τις αναρτήσεις στο βιολόγιο μου, όπου θα γράφω τα νέα του Γιώργου. Και πάλι ευχαριστώ.
like1

Γειά σου Άννα

Εικόνα logralli
Γεια σου άννα, όντως χαθήκαμε σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία. Να μου φιλήσεις τα μικρά σου αστέρια!!! να δεν έχεις το email μου είναι Logralli@gmail.com φιλιά πολλά ραλλή
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.