Ο γιος μου έχει Άσπεργκερ, μας είχαν πει να μη του το πούμε

Εικόνα Λι Πα

Καλησπέρα σας. Ειμαι πολύ μπερδεμένη. Ο γιος μου είναι 14 ετών και έχει συνδρομο ασμπεργκερ. Η γνωμάτευση του ιατροπαιδαγωγικού διασταυρώθηκε και απο τον κ. Καραντάνο, ο οποίος μου συνέστησε την παιδοψυχολόγο που τον στήριζε 2 χρονια. Πέρυσι δεν είχαμε συνεργασία με καποιον γιατι γέννησε η εν θεματι. Μας είχαν συμβουλέψει να μην του το πουμε και έτσι δεν γνωρίζει τιποτα για το θέμα αυτο. Σκέφτομαι μηπως πρεπει να τον πάμε να τον δει η κα Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Να μας συμβουλεύσει αν πρεπει να μάθει, να τον αξιολογήσει. Δεν ξερω με ποιον τροπο θα τον πείσω απο Σεπτέμβριο να ξεκινήσει συνεδρίες. Ειναι αρνητικός, το θεωρεί άλλο ενα ιδιαίτερο... Σας ευχαριστω.

Σχόλια

Πρέπει να γνωρίζει την κατάσταση του ο μικρός

Εικόνα Mar Ian

Γεια χαρα, ταπεινή γνώμη μου ως άτομο με Ασπεργκερ είναι ότι πρέπει να γνωρίζει την κατάσταση του ο μικρός διακριτικά πρέπει να του το πουν ώστε να συμφιλιωθεί με αυτό κι να το αποδεχτεί κι εγώ δε ήξερα τι έχω κι έβλεπα πράγματα να γίνονται κι την συμπεριφορά τον γύρων μου κι δε ήξερα τι προκαλούσε αυτό το πράγμα... ο μικρός λοιπόν  πρέπει να γνωρίζει πιστεύω αλλιώς συμβαίνουν πράγματα γύρο του που δε εξηγούνται αν δε γνωρίζεις κι γίνονται μπερδέματα αυτό φυσικά ταπεινή γνώμη μου... φυσικά τσινάει για τις συνεδρίες γιατί φοβάται το άγνωστο κι τους γιατρούς ότι περνάει λούκι και αγχώνεται ας το ωριμάσει μονος του κι θα το κάνει αν δε πιέζεται πιστεύω...

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.