Ο γιος μου μιλά τη δική του γλώσσα;

Εικόνα Monimitera

Ο γιος μου από όταν γεννήθηκε ήταν σε όλα πιο αργός. Στο φαγητό, στο περπάτημα τώρα στην προσπάθεια να μιλήσει και να ακολουθήσει εντολές. Βλέπω μια ανωριμότητα βρεφική παρόλο ότι είναι 3 χρόνων και ανησυχώ γιατί δεν υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία. Μιλά μια δική του γλώσσα και δεν παίζει με άλλα παιδάκια απλά του αρέσει να τα παρακολουθεί και να τα ενοχλεί επιζητώντας ίσως σημασία. 

Σχόλια

Αναπτυξιολογος

Εικόνα Γιάννης_1970

Γιατι δεν πατε να τον δει αναπτυξιολογος?

Πήγαμε είναι σε προγραμμα ήδη

Εικόνα Monimitera

Πήγαμε είναι σε προγραμμα ήδη το μωρό. Παρακολουθείται. Απλά απόψεις από άλλες μανούλες θέλω για παρόμοιες περιπτώσεις... απόψεις 

Και μπαμπάδες...

Εικόνα NOESI.gr

Και μπαμπάδες, και μπαμπάδες... Εδώ έχουμε γονείς όλων των ειδών, να σας δώσουν απόψεις και συμβουλές. Και όχι μόνο γονείς, επίσης. 

Ομιλία

Εικόνα Miniland Mama

Και εμένα ο γιος μου ήταν πίσω σε κάποια στάδια ανάπτυξης. Αν και περπάτησε 9 μηνών, δυσκολευόταν με τις εντολές ως κ τα δυόμιση, και ενώ ονοματιζει τα πάντα κ σου κατεβάζει πεντακάθαρα ολόκληρα τραγούδια, δεν έχει επικοινωνιακό λόγο.Επισης, δυσκολεύεται να παίξει με αλλά παιδάκια αν κ χαίρεται να είναι μαζί τους. Μπορεί να φταίει όμως το κομμάτι της επικοινωνίας σε αυτό.Κ εμείς βλέπουμε αναπτυξιολογο αλλά επίσημη απάντηση δεν πήραμε..Αυτά όλα, μεμονωμένα, ίσως να είναι σημάδια φάσματος αλλά από εκεί κ πέρα ίσως να είναι κ απλά μια επιβράδυνση κ το παιδί να ξεμπλοκάρει γρήγορα με παρέμβαση. Εμείς κάνουμε εδώ κ 3 μήνες εργοθεραπεια κ υπάρχει μεγάλη διαφορά

Μακάρι να είναι αυτό

Εικόνα Monimitera

Μακάρι να είναι αυτό. Μοιάζει με το δικό μου.

Παρακαλούμε θερμά

Εικόνα NOESI.gr

Γράφετε πλήρεις τις όλες λέξεις που χρησιμοποείτε, όπως π.χ. και, μου, του... αντί κ, μ, τ.

Σημείωση: Στα παραπάνω κείμενά σας, έχουμε παρέμβει προκειμένου να είναι ευανάγνωστα, ακόμη και από άτομα που χρησιμοποιούν αναγνώστη κειμένου για την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.