Γνωριμία με τον Διονύση 9 ετών

Εικόνα καλβ
Αρχικά να σας συγχαρώ για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας. Δίνει δύναμη και κουράγιο σε μας τους γονείς ότι και κάποιοι άλλοι γονείς, εκπαιδευτές κ.λπ., έχουν τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με εμάς. Όπως όλοι σας, η οικογένειά μου δίνει τον αγώνα της καθημερινά για τη ομαλή συνύπαρξη - εκπαίδευση του Διονύση. Ο γιός μου Διονύσης 9 χρ, με ΨΚΚ, [ σημ. NOESI.gr: ενν. ΨυχοΚινητική Καταθυστέρηση ] υποτονία και δυσπραξία - απραξία λόγου, με έντονο εσωτερικό λόγο και χρήση των εναλλακτικών μορφών επικοινωνίας.
Νέο "βιολόγιο" στο NOESI.gr!


Το πρόβλημα φάνηκε από τους πρώτους μήνες, όταν εκτός από την υποτονία εμφάνισε καθυστέρηση στην κατάκτηση των αναμενόμενων σταδίων εξέλιξης π.χ. στους 5 μήνες δεν έπιανε αντικείμενα κ.λπ.. Είναι ένα περιστατικό αδιάγνωστο αφού όλες οι γνωστές εξετάσεις, που έγιναν σε ηλικία 7 μηνών, ήταν αρνητικές. Από τότε δεν ασχοληθήκαμε άλλο με τις εξετάσεις του, ούτε πήγαμε στο εξωτερικό (απορία πολλών γνωστών) γνωρίζοντας πολύ καλά, αφού και ο άνδρας μου είναι γιατρός ό,τι εάν κάτι μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας είναι η πρώιμη παρέμβαση στην εκπαίδευσή του. H μεγάλη δυσκολία όμως ήταν, η συνειδητή επιλογή μας, να μείνουμε και να εργασθούμε στην επαρχία από όπου καταγόμαστε. Κατερίνα Λιβέρη Βυθούλκα Ιατρός Κυτταρολόγος Ζάκυνθος

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.