Γνωρίζει το περιβάλλον σας για την κατάσταση του παιδιού σας;

Εικόνα Marcella
Από τότε που ήταν η κόρη μου 4,5 μηνών, μου πέρασε από το μυαλό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όσο περνούσε ο καιρός, αυτό μου γινόταν έμμονη ιδέα. Φυσικά δεν είπα τίποτα στο ευρύτερο περιβάλλον, παρά μόνο στην οικογένεια, για να μη στιγματιστεί άδικα το παιδί. Ο τελευταίος ειδικός που επισκεφθήκαμε, ήταν εργοθεραπευτρια για να ξεκινήσουμε εργοθεραπείες. όπως ίσως έχετε διαβάσει σε προηγούμενα βιολόγιά μου, ανησυχώ για αυτισμό, κάτι για το οποίο κανένας δεν συμφωνεί (δηλ. παιδίατρος, εργοθεραπευτής, ενδοκρινολόγος, γενετιστής, αναπτυξιολόγος κα.) Τέλος πάντων, η μικρή είναι 16 μηνών πλέον και η εργοθεραπεύτρια είπε ότι έχει: - Λίγο υποτονικό κορμό (η μικρή περπατάει από 14,5 μηνών, αρκετά σταθερά) - Χρειάζεται βελτίωση ως προς τον συντονισμό χεριού-ματιού, με καλύτερη βλεμματική επαφή. - Το ένα ματάκι φαίνεται να συγκλίνει ελαφρώς, κάτι που ίσως την εμποδίζει να εστιάσει και να έχει καλύτερη βλεμματική επαφή. Τώρα που η μικρή πρόκειται να ξεκινήσει εργοθεραπείες, από αύριο συγκεκριμένα, δεν θέλω με τίποτα να το μάθουν γνωστοί, γιατί φοβάμαι ότι θα κοιτάζουν την κόρη μου περίεργα και θα σκέφτονται διάφορα για εκείνη. Ούτε σε κολλητές μου δεν το έχω πει. Εσείς το είχατε αυτό το πρόβλημα; Για να καταλάβετε, όταν έψαχνα το κέντρο εργοθεραπείας, ρώτησα έναν περαστικό την οδό και τον αριθμό και όταν με ρώτησε τι βρίσκεται εκεί του απάντησα ότι είναι εταιρία.

Σχόλια

Γεια σου

Εικόνα ιωαννα
κοιτα δν πιστευω πως πρεπει να κρυβεις τις ανυσηχιες σου απο το ευρυτερο περιβαλλον. ισως να μπορουν να σε βοηθησουν καλυτερα απο εμας. τελος παντων.. εμεις με τον πετρο μεχρι να παει δεκα μηνων δν ξεραμε τιποτα..παρα μοναχα οταν μας εκανε σπασμους για πρωτη φορα. τον βλεπαμε πως ηταν καπως υποτονικος αλλα ποτε δν ειχαμε δωσει περεταρω σημασια!!
like3

Marcella

Εικόνα Ιωάννα
Tο τελευταιο πραγμα που θα με ενδιεφερε ειναι το τι θα σχολιασει το περιβαλλον μου...προεχει το καλο του παιδιου...και το καλο ολης της οικιγενειας... Aν δεν θελεις να το σχολιασεις με τις κολητες σου επειδη δεν σου βγαινει να το σχολιασεις..τοτε μην το κανεις... Oταν εσυ θα νιωσεις ετοιμη και ελευθερη να το σχολιασεις...τοτε να το κανεις.. Πρεπει να ωριμασει η σκεψη μεσα σου πρωτα... Παντως ντροπη δεν ειναι... Αλλωστε μπορει και εκεινες ( οι κολλητες σου) να εχουν καποιο αναλογο θεμα με τα παιδια σου και να μην σου το εχουν σχολιασει και εκεινες...εγω εχω διαπιστωσει οτι πολλες γνωστες μου εχουν θεματακια με τα παιδια τους μεγαλυτερα ή μικροτερα...και παρατηρησα οτι μολις εγω εκανα μια νυξη ή σχολιασα κατι για την μικρη μου...ανοιχτηκαν...δεν με νιαζει να κρυβομαι για τιποτα που εχει να κανει με το καλο των παιδιων μου και ολης της οικογενειας...σκεψου οτι καποια στιγμη θα πρεπει να το πεις και στην δασκαλα της μικρης σου οταν θα παει σχολειο..αν χρειαστει να συνεχισει τις εργοθεραοειες ως τοτε...προτιμας δλδ να μην το πεις για να μην το σχολιασει και η δασκαλα καπου αλλου και παει λεγοντας?? θα ελεγα οτι η δασκαλα που πιθανοτατα θα διαλεξεις ( αν εχεις αυτη την πολιτελεια) για την μικρη σου θα πρεπι να γνωριζει, να αντιλαμβανεται για να στηριξει την μικρη σου οπου χρειαστει...η διαφορετικοτητα..οποια και αν ειναι αυτη...οπως και αν εκφραζεται...ορατη ή οχι...εχει να κανει με τους αλλους οχι με αυτον που την εχει...θα πρεπει λοιπον να αγαπαμε να σεβομαστε και να εκτιμαμαι το διαφορετικο και την ιδιαιτεροτητα γιατι μονο ετσι εξελισομαστε ως ανθρωποι και ως κοινωνιακαι δυστοιχως ως κρατος και εθνος εχουμε πολυ μα πολυ δουλεια να κανουμε πανω σε αυτο τον τομεα..αν μας αφησουν!!! παντως μην καταπιεζεσαι και μην νιωθεις τυψεις...φανταζομαι ολοι οι γονεις εχουμε περασει απο το σταδιο αυτο...αλλοι το ξεπερασαμε πιο γρηγορα και αλλοι οχι ακομα..ολα τα πραγματα θελουν τον χρονο σου...μην βασανιζεσαι με αυτο..θα δεις οτι σε λιγο καιρο θα σου φαινεται κουτη αυτη η σκεψη που κανεις τωρα...
like4

Συμφωνώ με όλα Dany d

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Απλά θέλω να μεταφέρω ότι και αυτό που γράφετε εδώ Marcella είναι ένας τρόπος να μιλήσετε σε άλλους για αυτό που αντιμετωπιζετε. Και αν έχετε ανθρώπους στο περιβάλλον σας που πιστεύετε ότι μπορούν να ακούσουν να τους εμπιστευτειτε. Ξεκινηστε από ένα-δυο άτομα που θα διαλέξετε εσείς και μιληστε τους.
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.