Χαμόγελα Νο 2! (ανανεωμένο: με εικόνες)

Εικόνα Angela Papastavrou
Ο μικρός Νεκτάριος. Κλικ για μεγέθυνση.Με αυτό μου το κείμενο θα ήθελα να επισημάνω και τα δικά μας χαμόγελα, τα χαμόγελα των γονέων! Ειδικά αυτών των γονέων που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μήπως άραγε δεν αληθεύει η φράση: «Τίποτε δεν ωριμάζει κάποιον περισσότερο από το να μεγαλώσει ένα παιδί!» Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκες και ο ρόλος του γονιού είναι να κάνει ό,τι μπορεί μέσα στις δυνατότητές του για να παρέχει φροντίδα στο παιδί του. Ένα παιδί με ειδικές ανάγκες όμως απαιτεί το μέγιστο των δυνατοτήτων του και της φροντίδας και στην κυριολεξία θα ξεζουμίσει τους γονείς του. Όμως πόσο γρήγορα ξεχνάμε όλο αυτό το "ξεζούμισμα"! Πόσο γρήγορα ξεχνάμε όλη την κούραση και μένει μόνο η χαρά της εκπλήρωσης των υψηλών καθηκόντων μας, όταν εκείνα κάνουν έστω και ένα μικροσκοπικό βήμα μπροστά! Έτσι οι γονείς δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και τελικά μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε μαζί με το παιδί μας! Άλλωστε γι' αυτό αισθανόμαστε πιο πλήρεις και πιο γεμάτοι από τους άλλους γονείς που μεγαλώνουν «φυσιολογικά» παιδιά, που αν και ηλικιακά είμαστε με αυτούς στην ίδια ηλικία εμείς στις συζητήσεις μαζί τους αισθανόμαστε μεγαλύτεροι! Έχουμε αποδεχτεί την διαφορετικότητα, έχουμε ενημερωθεί για αυτή και αυτή η γνώση του προβλήματος με τον καιρό μας κάνει πιο δυνατούς. Με την αποδοχή του προβλήματος έχουμε κάνει και το βασικότερο βήμα για να αναπτύξουμε στο μέγιστο τις ικανότητές μας για να τα αναθρέψουμε αλλά και για να σταθούμε δίπλά τους βοηθώντας τα να αντιμετωπίσουν τη ζωή κατάματα! Βέβαια για να αποδεχτούμε το πρόβλημα χρειαζόμαστε πρώτα πρώτα χρόνο και σωστή ενημέρωση για να συνειδητοποιήσουμε το πρόβλημα, κατόπιν ομαδική βοήθεια και συμπαράσταση, την οποία νομίζω ότι βρίσκουμε σε αυτό το site του NOESI.gr, απλόχερα! Χαμογελάστε λοιπόν γιατί το αξίζετε! Μας ανήκει και εμάς ένα μεγάλο χαμόγελο ως επιβράβευση των δικών μας προσπαθειών που αντικατοπτρίζονται σε όλες τις καθημερινές πράξεις των μικρών μας ηρώων! Και μη ξεχνάτε πως στο δύσκολο δρόμο που μας έβαλε ο Θεός δεν είμαστε μόνοι, είμαστε όλοι μαζί και ο ένας θα βοηθάει τον άλλον! Και αυτό δεν είναι μόνο λόγια! Με ένα μεγάλο χαμόγελο :) Αγγελική

Σχόλια

Ναι σε όλα!!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Μαίρη
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.