Χαρακτηριστικά αυτισμού;;

Εικόνα Νεφέλη Πεταλίκα

Καλησπέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 3 παρά 3 μηνών. Μετά το καλοκαίρι διαπιστώσαμε ότι έχει μια μικρή απώλεια ακοής και σε συνδυασμό με μια καθυστέρηση στο λόγο, ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα λογοθεραπεία. Πήγαμε σε παιδοψυχίατρο για να μας γράψει τις λογοθεραπείες, μίλησε για ανωριμότητα και χειριστικότητα και μου είπε ότι ίσως έχει κάποια στοιχεία στο φάσμα αλλά ότι είναι πολύ μικρός ακόμα. Έχω διαβάσει τα χαρακτηριστικά του αυτισμού αλλά θέλω να ρωτήσω πόσα από αυτά πρέπει να συντρέχουν για να κάνουμε λόγο για αυτισμό. Ευχαριστώ πολύ.

  Κάθε νέο βιολόγιο στο NOESI.gr είναι ένας γονιός που αναζητά συνοδοιπόρους! Ανοίγοντας μια συζήτηση εδώ, δείχνετε ότι κανείς δεν είναι μόνος, και άλλοι γονείς θα μπορούν να βρουν την ανάρτησή σας πολλά - πολλά χρόνια μετά. Τα βιολόγια του noesi.gr είναι online από το 2006!

Σχόλια

Η δική μου εμπειρία

Εικόνα Μαρία-Αικατερίνη

Γεια σας, λίγες και εμπειρικές οι γνώσεις μου, δεν ξέρω αν σας βοηθούν. Ο γιος μου διαγνώστηκε 17,5 χρονών με σύνδρομο Ασπεργκερ. Άργησε να μιλήσει κι ο λόγος ήταν "μωρουδίστικος" για πολύ καιρό. Στην ηλικία του παιδιού σας απ΄ότι θυμάμαι συνήθιζε να παίζει μόνος του. Μεγαλώνοντας του άρεσε να παίζει και να κάνει ιστορίες με τα κουκλάκια γι΄αρκετή ώρα. Αντιδρούσε πολύ συχνά με τρόπο ασυνήθιστο και απρόβλεπτο  όταν έπαιζε με άλλα παιδιά που προκαλούσε ενόχληση ή και θυμό σ΄αυτά. Του προκαλούσε μεγάλη ταραχή κι αναστάτωση να συμμετέχει στις σχολικές γιορτές. Έδειχνε απροθυμία στο να μάθει να ντύνεται, να πλένεται,να βάζει ρούχα και παπούτσια. Δεν συνεργαζόταν στην προετοιμασία για έξοδο, μπορεί να έφευγε και να άρχιζε να ασχολείται με κάτι άσχετο. Κι αυτό ακόμα κι αν ήταν για κάτι που θα του άρεσε, π.χ. λούνα παρκ. Τα προβλήματα αυτά κράτησαν γι΄αρκετό καιρό. Κάποια επιδεινώθηκαν. Δυο χρονια μετά διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ και υπερκινητικότητα και προβλήματα στην εκφορά λόγου. Δεν έδινε προσοχή όταν του μιλούσαμε κι έδειχνε ότι δεν μας ακούει

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.