Χώρες φιλικές προς αυτιστικά παιδιά

Εικόνα Konst. Skg.

Καλημέρα σε όλους μας, 

Brand new είμαι κ ακόμα ψάχνω να δω πώς λειτουργεί τούτη εδώ η πλατφόρμα.

Μέχρι να καταλάβω, βοηθήστε με.

Επενδύω σε βαλίτσα και διαβατήριο στα δόντια να αρπάξω τα αυτιστικά παιδιά μου και να φύγω από την Ελλάδα..

Κουραστικά - μπαΐλντισα- σιχάθηκα τις επιτροπές, τις γνωματεύσεις, την απόψούλα του κάθε δήθεν ειδικού και την πλήρη αδιαφορία της χώρας μας.

Όποιος γνωρίζει, χώρες φιλικές προς αυτιστικά παιδιά, ας μοιραστεί την γνώση..

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλή δύναμη.... 

Σχόλια

Μένω στο Λουξεμβούργο και η κόρη μου διαγνώσθηκε στο φάσμα

Εικόνα Δημήτρης

Καλημέρα,

Μένω στο Λουξεμβούργο και η κόρη μου διαγνώσθηκε στο φάσμα πριν δυο χρόνια. Η υποστήριξη του κράτους είναι καλή αλλά απαιτείται η γνώση της Γαλλικής γλώσσας. 

Για μας η γλώσσα αποτέλεσε και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πρόσβαση σε καλές υπηρεσίες. Αν τα παιδάκια σας δεν μιλούν σε καλό επίπεδο την γλώσσα θα αντιμετωπίσετε αρχικά δυσκολίες (εμείς αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε βοήθεια στην αρχή σε επαγγελματίες στην Ελλάδα). 

Η κόρη μου μιλάει άψογα αγγλικά και είμασταν τυχεροί να βρούμε μια ψυχολόγο από Αγγλία οπότε τώρα έχουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι η Αγγλία είναι πραγματικά πολύ μπροστά στο θέμα αυτό. Βέβαια συχνά ακούω παράπονα για το θέμα του NHS  (το αγγλικό σύστημα υγείας)...

Καλό κουράγιο,

Δημήτρης

like2

Όλα να σας έρθουν εύκολα πλέον

Εικόνα Konst. Skg.

Ευχαριστώ πολύ..

Εύχομαι όλα να σας έρθουν εύκολα πλέον.. Καλή δύναμη.. 

like0

Χώρες φιλικές προς τον αυτισμό

Εικόνα Φωτεινή Κος

Καλημέρα κι από μένα. Με βάση εμπειρίες φίλων και ενός συγγενή , το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο υπηρεσιών για άτομα με διαταραχές αυτιστικού τύπου, από ψυχολόγους,κοινωνικούς λειτουργούς, νομική υποστήριξη, σπίτια ανεξάρτητης διαβίωσης και ειδικευμένους φροντιστές. Όμως υπάρχει μεγάλη αναμονή για να δει  κάποια υπηρεσία τα παιδιά και συχνά πρέπει να τηλεφωνείτε ξανά και ξανά. Έχω ακούσει εξαιρετικά  πράγματα και για Σουηδία και Φινλανδία, όπως και για Αυστραλία. 

Θα πρότεινα να ψάξετε και διαδικτυακά όσο πιο πολύ μπορείτε πληροφορίες για ανάλογες υπηρεσίες στις χώρες που σας ενδιαφέρουν, ώστε να πάρετε μια ιδέα. Μπείτε στο www.carersuk.org και ειδικά στο forum, όπου απο τις εμπειρίες γονέων θα μάθετε πολλά. Επίσης  στο www.autismspectrum.org.au. Επίσης πολύ κατατοπιστικό σε θέματα αυτισμού το www.autismspeaks.org. 

Εύχομαι τα καλύτερα, καλή δύναμη και μην εγκαταλείπετε ποτέ τον αγώνα! Διεκδικείστε όλα όσα αξίζουν τα παιδιά, μη πτοηθείτε και όλα θα πάνε καλά!

like1

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.. 

Εικόνα Konst. Skg.

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.. 

Σας εύχομαι υγεία και χαρά στην οικογένεια σας.. 

like2

Μεγάλες πόλεις σε πλούσιες χώρες

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης

Μένω στη Νέα Ζηλανδία. Υπάρχουν κάποια καλά δίκτυα και υπηρεσίες σε μερικές χώρες - λίγες: Σκανδιναβία, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία, ΗΒ. Αλλά μόνο σε πολύ μεγάλες πόλεις - στις μικρότερες δεν έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις σοβαρή στήριξη. Υπάρχουν και πολλά πρωτοποριακά προγράμματα σε αυτές τις χώρες, αλλά αυτά είναι τοπικά και πρέπει να ζεις στο συγκεκριμένο μέρος. Προσοχή: Συχνά δεν έχεις πρόσβαση σε τίποτα από όλα αυτά αν δεν έχεις βίζα μόνιμου κατοίκου.

Από την εμπειρία μου βλέπω ότι σε βάθος χρόνου αυτό που τελικά καίει τον γονέα είναι το παιδί του να είναι ευτυχισμένο σαν μεγαλώσει. Ο πιο αποφασιστικός παράγοντας για κάτι τέτοιο είναι ένα περιβάλλον με ανθρώπους που έχουν αγάπη και ψυχή να σε στηρίξουν. Αυτό δεν υπάρχει στις χώρες που ανέφερα στον βαθμό που το έχουμε εμείς και γενικά "οι νότιοι". Βέβαια, εκείνοι έχουν καλύτερα συστήματα και εμείς έχουμε ... εμάς! Διαλέγεις και παίρνεις, όλα είναι σχετικά σε αυτό τον κόσμο.

Με τις καλύτερες ευχές για τις καλύτερες αποφάσεις,

Ιγνάτιος

like0

Κέντρα αποκατάστασης για ενήλικα Άσπεργκερ

Εικόνα Αναστασία Σταθοπούλου

Καλησπέρα μόλις μπήκα και γω στην ομάδα, είμαι μητέρα παιδιού 23 χρόνων με σύνδρομο Άσπεργκερ. Έχουμε κουραστεί εδώ και 5 χρόνια που μας παρουσιάστηκε, να προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε από ειδικούς και ακόμα να βλέπω το παιδί να είναι θλιμμένο και κλεισμένο στο δωματιο του και να νιώθει άχρηστο τελείως. Βοηθήστε με να βρω μια ακρη.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.