Ιατρικός Φάκελος

Εικόνα Arntin
Καλημέρα σας! Θα ήθελα για μια ακόμα φορά τα φώτα σας. Γνωρίζετε αν έχω δικαίωμα να ζητήσω τα χαρτιά από το φάκελο του παιδιού μου απο το ΚΨΥ που το παρακολουθούν; Κι όταν λέω χαρτιά δεν εννοώ τις σημειώσεις του γιατρού αλλά τα ερωτηματολόγια που εγώ και το σχολείο έχουμε συμπληρώσει. Ερωτηματολόγια που ξέρω τι γράφουν αφού εγώ η ίδια τα παρέδωσα σε αυτούς. Τι κρίμα που δεν είχα σκεφτεί νωρίτερα να τα βγάλω από πριν φωτοτυπίες!! Ρωτάω γιατί τα έχω ζητήσει τηλεφωνικώς (το ΚΨΥ είναι σε διπλανό νομό) και μου κάνουν νερά..

Σχόλια

Έχετε πρόσβαση στο φάκελο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Εννοείται ότι έχετε πρόσβαση στο φάκελο. Αυτό το "μου κάνουν νερά" τι σημαίνει; Γενικώς, η πρακτική έχει ως εξής: Ζητάτε αντίγραφα του φακέλου σας για γνωματεύσεις ή ό,τι άλλο και σας δίνουν. Στα Γενικά Νοσοκομεία, π.χ. συνήθως αυτό γίνεται από το "Πρωτόκολλο". Στο ΚΨΥ φαντάζομαι από τη Γραμματεία. Το μόνο που μπορεί να επικαλεστεί, από όσο γνωρίζω, η Υπηρεσία είναι περιοδος χάριτος, νομίζω 1 ή 2 ημέρες, για να οργανώσει το υλικό, π.χ. να το συγκεντρώσει αν βρίσκεται σε πολλούς φακέλους, ή να απομονώσει (διαγράψει) από τα αντίγραφα, που θα λάβετε, ονόματα ή άλλα στοιχεία που δε σας αφορούν, όπως π.χ. το όνομα ενός άλλου παιδιού (π.χ. αν ενεπλάκησαν τα δύο παιδιά σε ένα επεισόδιο). Εννοείται ότι αυτό δεν αφορά βεβαιώσεις, αλλά σημειώσεις ή άλλα έντυπα της Υπηρεσίας, στα οποία έχετε επίσης πρόσβαση - το άφησα τελευταίο, γιατί από ό,τι φαίνεται δε θέλετε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.
like1

Eυχαριστώ..

Εικόνα Arntin
Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όταν ρώτησα τηλεφωνικώς στη γραμματεία αν θα μπορούσα να έχω αντίγραφα των εγγράφων από το φάκελο του παιδιού μου μου είπαν" λίγο δύσκολο...δεν ξέρουμε...να ρωτήσουμε το γιατρό...καλέστε σε 2 μέρες να σας πούμε.."και άλλα τέτοια! Αναρρωτιόμουν αν έχω ή όχι δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά τα αρχεία. Σε λίγες μέρες που έχουμε ξανά ραντεβού θα τα ζητήσω από κοντά. Ελπίζω να μου τα δώσουν. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να εντοπίσω τις διαφορές στη συμπεριφορά του παιδιού μου χρόνο με το χρόνο, όχι τόσο στο σπίτι γιατί αυτά πάνω κάτω τα θυμάμαι, αλλά πιο πολύ στο σχολείο. Έχω αρχίσει να "φτιάχνω" το δικό μου φάκελλο για το παιδί γιατί τώρα που ξεκινάμε τις θεραπευτικές μας επεμβάσεις θεωρώ ότι όσοι ασχολούνται με το παιδί πρέπει να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που από μόνη μου δε θυμάμαι να δώσω κι αν ακόμα θυμόμουν σίγουρα θα μου έπαιρνε πολλές πολλές ώρες για να το κάνω.
like4

πρόσβαση στο φάκελο

Εικόνα Axpan
Αν εξακολουθούν να σου δημιουργούν πρόβλημα μπορείς να επικαλεστείς τον ιατρικό κώδικα δεοντολογίας (άρθρο 14 παρ. 8) http://www.isth.gr/?page=2630 Ακόμα στις Αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν2472/97 αρθ 12) αναφέρει συγκεκριμένα το δικαίωμα για πρόσβαση σε ΟΛΑ τα αρχεία που αφορούν το παιδί http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,19052&_dad=portal&_schema=PORTAL#12
like3

Axpan, σε ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Arntin
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ...
like5

Μαχιμοι γονείς!!!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ετοιμοπόλεμοι, με την καλή έννοια, σε ετοιμότητα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εμεις (οι ειδικοί) σας κάναμε έτσι. Γιατί μερικές φορες οι τρικλοποδιές που βάζουν οι άνθρωποι σε ανθρώπους είναι ότι οι πιο φοβερές. Εγώ πάντως δεν ήθελα να δώσω νόμους και εγκυκλίους γιατί εύχομαι ότι κάποτε δε θα μας χρειάζονται. Για τα απλά και ανθρώπινα πραγματα. Εσείς όμως καλά κάνετε και τις κρατάτε στο οπλοστάσιό σας, μέχρι τότε.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.