Αν είναι δυνατόν!!!!

Εικόνα Arntin
Πριν ανοίξω αυτό το βιολόγιο προβληματίστηκα αρκετά για το αν έπρεπε να το κάνω,ή αν απλά μπορούσα να θίξω το θέμα που με απασχολεί στα forum του NOESI.gr. Tελικά μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα πως μάλλον έπρεπε να το αναρτήσω στα βιολόγια μιας και το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και στα forum θα κινδύνευε να "χαθεί" μετά από λίγο καιρό. Πρόκειται για τα genpets.

Ιατρικός Φάκελος

Εικόνα Arntin
Καλημέρα σας! Θα ήθελα για μια ακόμα φορά τα φώτα σας. Γνωρίζετε αν έχω δικαίωμα να ζητήσω τα χαρτιά από το φάκελο του παιδιού μου απο το ΚΨΥ που το παρακολουθούν; Κι όταν λέω χαρτιά δεν εννοώ τις σημειώσεις του γιατρού αλλά τα ερωτηματολόγια που εγώ και το σχολείο έχουμε συμπληρώσει. Ερωτηματολόγια που ξέρω τι γράφουν αφού εγώ η ίδια τα παρέδωσα σε αυτούς. Τι κρίμα που δεν είχα σκεφτεί νωρίτερα να τα βγάλω από πριν φωτοτυπίες!!

Ευχαριστώ NOESI

Εικόνα Arntin
Περάσαμε από τα ΚΕΔΔΥ και μας έδωσαν παράλληλη στήριξη τελικά .(Τώρα πότε θα ξεκινήσει είναι άλλο θέμα) Μπορώ να πω πως ήταν απρόσμενο γιατί εγώ πήγα εκεί μόνο για να έχω μια γνωμάτευση κι εκείνοι έκριναν ότι το παιδί χρειάζεται παράλληλη στήριξη τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο και στα διαλείμματα . Τελικά αν δε σας είχα "γνωρίσει" ακόμα θα ψαχνόμουν...Νόμιζα πως τα ΚΕΔΔΥ ασχολούνται μόνο με παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Τι είναι το "Αθηνά" Τεστ;

Εικόνα Arntin

Φέτος έχουμε έναν πολύ καλό ειδικό παιδαγωγό στο τμήμα ένταξης του σχολείου μας - να σημειώσω πως ο μικρός δεν παρακολουθεί το Τμήμα Ένταξης - που μετά από συζήτηση με τη δασκάλα του και τους προβληματισμούς της σχετικά με τη συμπεριφορά του, της είπε ότι θα του κάνει το τέστ Αθηνά. Μήπως ξέρει κάποιος-α από εσάς να μου πει τι ακριβώς είναι αυτό; Ευχαριστώ.

Πότε απευθυνόμαστε στα ΚΕΔΔΥ ???

Εικόνα Arntin

Τα σχολεία άνοιξαν ,τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα κι εγώ άκρως τρομοκρατημένη. Τι μας περιμένει πάλι.....Αχ! Ο γιος μου αδιάγνωστος προς το παρόν με εμφανή στοιχεία σύμφωνα με τους ειδικούς ΔΕΠ-Υ ή και Asperger ακόμα. Από 4 ετών τρέχουμε απο εδω κι απο εκεί και μια επίσημη γραπτή γνωμάτευση δεν έχουμε πάρει. Το ερώτημά μου είναι άλλο. Το έθεσα και μέσω mail στα ΚΕΔΔΥ, αλλά απάντηση δεν πήρα!!!!

Μάθημα Ζωής Νο2

Εικόνα Arntin
Μιας και πήρα φόρα δείτε και αυτό. Εκείνη χωρίς χέρι εκείνος χωρίς πόδι. Δεν έχουν όμως σε τίποτα να ζηλέψουν κάποιους άλλους αρτιμελείς χορευτές.

Μάθημα Ζωής (του Nick Vujicic)

Εικόνα Arntin

Καλημέρα. Παλαιότερα είχα δει ένα βίντεο του Nick Vujicic και είχα συγκινηθεί τόσο μα τόσο πολύ που έκλαιγα με λυγμούς.

Σύνδρομο asperger

Εικόνα Arntin
Kαλησπέρα σας. Θα ήθελα να ενημερωθώ απο γονείς παιδιών με το σύνδρομο Asperger, τι ακριβώς είναι, πως φέρονται αυτά τα παιδιά στην καθημερινότητα τους, και ότι άλλο θα μπορούσε να με κάνει να καταλάβω. Έχω ψάξει στο διαδίκτυο αλλά βρίσκω ορολογίες και ορισμούς πολύ συγκεκριμένους. Θα με ενδιέφερε να μάθω στην πράξη πώς είναι;;;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.