Σύνδρομο asperger

Εικόνα Arntin
Kαλησπέρα σας. Θα ήθελα να ενημερωθώ απο γονείς παιδιών με το σύνδρομο Asperger, τι ακριβώς είναι, πως φέρονται αυτά τα παιδιά στην καθημερινότητα τους, και ότι άλλο θα μπορούσε να με κάνει να καταλάβω. Έχω ψάξει στο διαδίκτυο αλλά βρίσκω ορολογίες και ορισμούς πολύ συγκεκριμένους. Θα με ενδιέφερε να μάθω στην πράξη πώς είναι;;; Σίγουρα οι περιπτώσεις ποικίλουν οπότε όποιος μπορεί και θέλει ας με διαφωτίσει. Ευχαριστώ

Σχόλια

Σε καθε παιδι ειναι διαφορετικο

Εικόνα Grace Under Pressure
Σε καθε παιδι ειναι διαφορετικο. Μαλιστα ο ορος καταργηθηκε και πλεον εντασεται στο γενικο πλαισιο του αυτισμου. Ο αυτισμος εχει ενα ΤΕΡΑΑΑΑΣΤΙΟ φασμα απο τοσο δα μικροπραγματα μεχρι φουλ αποκλεισμο χωρις καμια συνενοηση με τον δικο μας κοσμο και ολα τα ενδιαμεσα σταδια. Το Ασπεργκερ λεγεται και Αυτισμος Υψηλης λειτουργικοτητας. Ας πουμε το δικο μου που παρουσιαζει αυτιστικα στοιχεια και η παιδοψυχιατρος λεει οτι ειναι Ασπεργκερ, δεν μπορει να καταλαβει την κοινωνικη συναναστροφη. Ειναι το παιδακι στην παρεα που φερεται περιεργα. Δεν καταλαβαινει ποτε αστειευεσαι και ποτε οχι, δεν καταλαβαινει οταν χρησιμοποιησεις κατι παραφραστικα ή εκτος περιεχομενου, δηλαδη ειναι κολλημενος με την πραγματικη σημασια μιας λεξης ή προτασης και δεν μπορει να πει ψεματα γιατι η φαντασια του ειναι πολυ περιορισμενη. Δεν μπορει να μου πει φανταστικες ιστοριες αλλα εξιστορει τα γεγονοτα οπως εγιναν. Στον καθε ανθρωπο εκδηλωνεται διαφορετικα. Ας πουμε απλα οτι ειναι λιγακι...εκκεντρικος. Ειναι ομως πολυ δημοφιλες παιδακι και ενα ακομα σημαντικο με τους ανθρωπους που εχουν ΥΛΑ, ειναι οτι ειναι ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ. Ιδιοφυιες κανονικες και δεν υπερβαλλω. Το εχω και γραπτα (και δεν το λεω για να κορδωθω), οτι το παιδι ειναι στα ανωτατα ορια της νοημοσυνης. Πολλες μεγαλες προσωπικοτητες ειχαν ΥΛΑ οπως ο Αινσταιν. Ενα ακομα χαρακτηριστικο ειναι το "κολλημα" τους με κατι. Για παραδειγμα ο γιος μου ειναι κολλημενος με τα ρομποτ. Ολη την ημερα φτιαχνει ρομποτ απο Λεγκο, μαζευει κομματια, βιδες, γραναζια ο,τι βρει και τα βαζει σε ενα κουτι για να φτιαξει το "ρομποτ του". Ευτυχως πολλες απο τις κοινωνικες δεξιοτητες που τους λειπουν, μαθαινονται. Οπως για παραδειγμα αυτην την εβδομαδα μαθαινουμε οτι δεν δειχνουμε και φωναζουμε οταν δουμε καποιον που εχει κατι περιεργο. Για εκεινον μπορει να ειναι ενα γεγονος οτι ναι εκεινος ο ανθρωπος εχει ενα χερι μονο αλλα δεν χρειαζεται να ουρλιαζουμε και να δειχνουμε ή δεν παμε να τον ρωτησουμε 40 ερωτησεις στην ψυχρα. (ή οτι δεν καταβαζουμε το βρακι μας μεσα στον κοσμο!!!΄;)) και αλλα πολλα!! Αν θες κατι πιο συγκεκριμενο, ρωτα με. Εγω προσωπικα δεν το βλεπω σαν "καταρα" αλλα σαν φανταστικο χαρισμα... κατι σαν την εξελιξη του ανθρωπου... μακαρι να ειμουνα και εγω ετσι!! :)
like3

Προβληματίζομαι...

Εικόνα Arntin
!!!!!!!!!!!! Αγαπητή φίλη, δε γνωρίζω και το όνομά σου(αλλά που θα μου πάει θα σας μάθω...) με προβλημάτισες. Είχα ανοίξει και θεμα σχετικά με το μικρό μου γιο ,τη διάσπαση προσοχής και τις αμφιβολίες μου για το αν η διάγνωση ήταν σωστή, αλλά βλέπω πως αρκετά χαρακτηριστικά του ASPERGER ταιριάζουν απόλυτα και σε αυτά που περιγράφεις παραπάνω... Δεν είμαι τρελή, δε νοιώθω να με κυνηγάνε φαντάσματα, ούτε νομίζω πως έχω τα συμπτώματα όποιας αρρώστιας διαβάζω στο ιντερνετ. Ομως δε σου κρύβω ότι είμαι αρκετά αγχωμένη με τη συμπεριφορά του γιού μου και θα ήθελα επιτέλους να πάρω μια ΣΩΣΤΗ και τελική γνωμάτευση με του τρέχει με το μικρό μου "τύραννο" -έτσι τον αποκαλώ- ωστέ να μπορω να τον βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ. Aκόμα θα ήθελα να πάρω μια γνωμάτευση για να κλείσω τα στόματα όσων(κυρίως εκπαιδευτικών) δυσανασχετούν με τη συμπεριφορά του παιδιού,το αποκλείουν απο το σύνολο, του βάζουν "ταμπέλες".Θα ήθελα να πάψουν όλοι αυτοί να σηκώνουν τα χέρια ψηλά λέγοντας οτι δεν τους αφορά και συγχρόνως να με κατηγορούν για αδιάφορη μάνα και ότι όλα αυτά που κάνει το παιδί είναι ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί του λείπει η προσοχή και η αγάπη απο το σπίτι του.Με έχουν δει όλοι αυτοί πως του φέρομαι?Με έχουν δει πόσες αγκαλιές του δίνω παρόλο που δεν του αρέσουν καθόλου τα χάδια και γκρινιάζει πολύ όταν τον χαϊδεύω...???Ναι δουλεύω πολλές ώρες και ασχολούμαι ελάχιστα με τα παιδιά μου και αυτό μου κοστίζει...όμως σε καμία περίπτωση δεν τα παραμελώ και δεν τους στερώ τη στοργή που χρειάζονται. Αισθάνομαι λίγο καλύτερα απο όταν σας ανακάλυψα σαν παρέα γιατί βλέπω πως μάλλον το οποιοδήποτε πρόβλημα του παιδιού μου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε δική μου υπαιτιότητα. Δε βλέπω την ώρα να περάσουν οι μέρες(σε 3 εβδομάδες) να πάμε για ένα ακόμα ραντεβού στο ΚΨΥ μήπως και ασχοληθεί κάποιος επιτέλους σοβαρά με το παιδί.
like1

arntin, προβληματίζεσαι, σκέφτεσαι

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Προβληματίζεσαι, σκέφτεσαι, έχεις τις αγωνίες σου για το παιδί και όλα αυτά που ο κάθε γονιός ζει, ζει για τα παιδιά του... Ας λεν, σε τι να φταις εσυ Τόσο ξέρουν να πουν,για να μην τους "μπαίνεις" στη μούρη (πόσες τέτοιες μούρες συναντάμε καθημερινά, πόσο θέλω να "τρίψω", ότι εμάς μας κάνουν πιο δυνατούς!), τόσο λεν. Μην τα παρατάς, θα πάρεις και τη γνωμάτευση, άλλα ότι και να λέει, μην αφήνεις κανέναν να το αποκλείσει απο το σύνολο, κανέναν! Ούτε τη ταμπέλα, τι; Τι είμαστε πατάτες προς πώληση και πρέπει να έχουμε μια ταμπέλα, όλοι άνθρωποι που ζούμε κι αναπνέουμε κάτω απ΄τον ίδιο αέρα, είμαστε. Δουλεύουμε, προσπαθούμε, προβληματιζόμαστε, αγωνιούμε, ονειρευόμαστε και αφήνουμε στην άκρη κάτι "μούρες" που φτάνουν ως το πάτωμα... Ευχαριστώ, Λένα
like1

Τι ακριβώς είναι ο αναπτυξιολόγος;

Εικόνα Arntin
Πολλά τα ερωτηματικά μου. Αγχος για το τι τελικά μας συμβαίνει. Αγωνία για τον καλύτερο δυνατό χειρισμό του παιδιού μου. Ειναι ΔΕΠ-Υ?είναι asperger? Είναι κάτι άλλο? 9 μέρες εμειναν ακόμα μέχρι την ημέρα συνάντησης με τον παιδοψύχιατρο του ΚΨΥ της περιοχής μας και αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν θα βοηθούσε και μια συνάντηση με αναπτυξιολόγο. Τι ακριβώς είναι ο αναπτυξιολόγος? Ίσως σε κάποιους που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα να φαίνομαι υπερβολική ,όμως πιστέψτε με δεν το κάνω για μένα.Εγώ έχω μάθει να ζω με αυτό. Αλλά όπως όλοι μας σαν γονείς ΘΕΛΩ να μεγαλώσω ευτυχισμένα παιδιά. Κι ένα παιδί που έχει μάθει να είναι αρχηγός, να κάνει πάντα το δικό του και να μην υπακούει σε κανόνες δε θα μπορέσει να είναι ευτυχισμένο σε ένα κοινωνικό σύνολο σαν ενήλικας.Είτε αυτό το σύνολο λέγεται εργασιακό είτε φιλικό είτε και οικογενειακό-στα πλαίσια της δικής του πλέον οικογένειας. Ακόμα είμαι προβληματισμένη για τη σωματική του ακεραιότητα καθώς δεν τον νοιάζει αν πάθει κάτι(έτσι λέει) και συνεχώς ασχολείται με επικίνδυνα πράγματα. Φωτιές, πρίζες, φάρμακα, μαχαίρια,κ.α. Αν κάποιος λοιπόν γνωρίζει να με πληροφορίσει σε ποιες περιπτώσεις επισκεπτόμαστε αναπτυξιολόγο, θα με βοηθούσε. Ευχαριστώ πολύ.
like0

Arntin, σχετικά με τον αναπτυξιολόγο

Εικόνα D.Mariliza
παιδίατροι-αναπτυξιολόγοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Σε αναπτυξιολόγο συνήθως απευθυνόμαστε όταν η ανάπτυξη του παιδιού αποκλίνει από το μέσο όρο της ηλικίας του. Έτσι το παιδί υποβάλλεται σε κάποιες ιατρικές εξετάσεις και ακολουθεί η διάγνωση. Σχετικά με τις δυσκολίες του παιδιού σου καλύτερα να απευθυνθείς σε Παιδοψυχίατρο. Εύχομαι να συναντήσεις γρήγορα τους ειδικούς από το ΚΨΥ που αναφέρεις και να σε συμβουλέψουν , να σου παρέχουν βοήθεια και στήριξη. Καλή συνέχεια. Φιλικά, dmariliza
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.