Ηχολαλία, με προβληματίζει...

Εικόνα Δημητρα Καρρα

Καλησπέρα, έχω έναν μικρο 30 μηνών. Εδώ και 5 μήνες έχει αρχίσει και μιλάει, άρχισε με λεξούλες και τους τελευταίους μήνες κάνει και προτάσεις κυρίως σε ό,τι τον αφορά. Δεν ειναι πολύ κοινωνικός με τα παιδιά, δηλαδή πολλές φορές μου δείχνει ότι τα φοβάται. Αυτό που με προβληματίζει πολύ ειναι ότι τώρα τελευταία επαναλαμβάνει πολύ συχνά ό,τι του λέω. Ενημερώθηκα μέσω του Ίντερνετ και είδα ότι αυτό συμβαίνει στα παιδάκια που έχουν αυτισμό. Είδα και κάποια άλλα σημεία στον γιο μου, δηλαδή ότι ειναι πολύ κακόφαγος, ότι έχει μανία με τις πόρτες κτλ. Κυρίως ηχολαλεί όταν νευριάζει ή όταν ειναι πιεσμένος.

Αρχίσαμε και παιδικό αλλά με πολλά προβλήματα. Αρχικώς με πολύ θέληση και τώρα τελευταία άρνηση. Το κύριο ερώτημα μου ειναι αν η ηχολαλία παρατηρείται μόνο στα αυτιστικά παιδάκια.

Απαντήστε μου σας παρακαλω.

Ευχαριστω.

Σχόλια

Ηχολαλία

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλησπέρα σας,

σχετικά με την ερώτησή σας......Είναι πιθανό να εμφανιστεί ηχολαλία και σε νευροτυπικά παιδιά, ειδικά όταν αρχίζουν και μιλάνε.  Εκείνο που έχει σημασία είναι ο λόγος του παιδιού να εξελίσσεται, να χτίζει πάνω στις φράσεις που ενδεχομένως επαναλαμβάνει και να μη μένει στάσιμο.  Ισως θα έπρεπε να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό και να εξετάσετε τις γενικότερες επικοινωνιακές δεξιότητες του παιδιού σας, κυρίως για να σας λυθούν οι απορίες που έχετε.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση,

Δώρα Τσούκαλου

like0

Είχα καταλήξει να πιστεύω ότι η ηχολαλία αφορα μόνο το φάσμα

Εικόνα Δημητρα Καρρα

Σας ευχαριστω πολυ κα Τσουκαλου για την απάντηση σας. Ειμαι ιδιαιτέρως αγχωμένη διότι χωρις να γνωρίζω πραγματα αλλα μονο με οτι εχω διαβάσει μέσω του κυβερνοχώρου εχω αγχωθεί λιγάκι.. δεν εχω εμπειρία, ειναι το πρωτο μου παιδάκι. Ακούμε πολλα, βλεπουμε πολλα και πιο πολυ με απασχολεί να βοηθήσω το παιδι μου να εξελιχθεί. Ειχα καταλήξει να πιστευω οτι η ηχολαλία αφορα μόνο το φάσμα. 

like0

Μην παίρνετε στα σοβαρά αυτά που γράφονται

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Σας παρακαλώ μην παίρνετε στα σοβαρά αυτά που γράφονται, θα τρελαθείτε κάποια στιγμή. Ένας ειδικός θα σας πει! :) 

Καλημερα σας, αν θελετε να δειτε καποιον ειδικο καλο θα ηταν να κλεισετε απο νωρις ενα ραντεβου γιατι εχουν μεγαλη αναμονη, μπορειτε αρχικα να καλεσετε στο 1535 και να κλεισετε πχ ενα ραντεβου στο Αττικο Νοσοκομειο αν ειστε Αθηνα με την κα Αντωνοπουλου και κο Μποτη ή με καποιον αλλον αναπτυξιολογο σε καποιο αλλο δημοσιο νοσοκομειο. 

like0

Οι διαδικτυακές πληροφορίες είναι γενικές

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλησπέρα,

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την κα. Μανίκα. Οι διαδικτυακές πληροφορίες είναι γενικές και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως διαγνωστικές. Ο λόγος είναι μία σύνθετη λειτουργία όπως επίσης η ομιλία και η επικοινωνία. Είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε έναν ειδκό για να συζητήσετε τις σκέψεις σας αλλά για να δει και από κοντά το παιδί για να μπορέσει να σας κατευθύνει υπεύθυνα.

Με εκτίμηση,
Δώρα Τσούκαλου

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.