Ιππασία και ιπποθεραπεία στον αυτισμό

Εικόνα fotini2005
Ποιός έχει κάνει σε παιδιά που έχουν αυτισμό ιππασία και ιπποθεραπεία; Τι αποτέλεσμα έχει;

Σχόλια

Είναι μία ωραία άσκηση η θεραπευτική Ιππασία

Εικόνα Βικτώρια
Κάνουμε γύρω στους 10 μήνες θεραπευτική Ιππασία. Δεν ξέρω σε τι ποσοστό τον έχει βοηθήσει (σε σχέση με τις άλλες παρεμβάσεις). Θα σου πω αυτό που βλέπω κατα την διάρκεια του μαθήματος. Του βάζουν να αναγνωρίσει και να κατανομάσει αντικείμενα, να πετάξει στεφάνια σε κορίνες, να ταίσει το άλογο, να αλλάξει θέσεις εν κινήσει στο άλογο, να ξαπλώσει σε αυτο (πάντα εν κινήσει), να του πει να ξεκινήσει, να σταματήσει... Τις δύο τελευταίες φορές του είπαν και το τριπόδισε (κάτι σαν γρήγορο περπάτημα του αλόγου δεν θα τολμουσα να πω καλπασμό) άσε που κατέβηκε (με οδηγίες μόνος του απο το άλογο...κρεμάστηκε) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 4,5 ΧΡΟΝΩΝ!!! το άλογο είναι 2 φορές το μποϊ του. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ
like4

Θα ήθελα να δοκιμάσω ιπποθεραπεία

Εικόνα fotini2005
Ευχαριστω πολυ....θα ηθελα και εγω να δοκιμασω
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.