Καλως σας βρηκα!! Θα εκτιμουσα την πολυτιμη βοηθεια σας!!

Εικόνα irene sin
Καλησπερα σε ολους!!!! Ειμαι μητερα ενος υπεροχου αγοριου 8 ετων με διαγνωση αυτισμου.δουλευουμε απο 1.5 ετων, εχουμε δοκιμασει πολλες παρεμβασεις (συμπεριφορισμος, Β12, υπερβαρικο, νευροαναδραση, βλαστοκυτταρα, ιπποθεραπεια, κολυμβηση,και πολυ προσφατα θεατρικη αγωγη - τα 3 τελευταια περισσοτερο σαν αναψυχη και σαφως λιγοτερο ως θεραπεια-). Το παιδι παει καλα σε γενικες γραμμες , παει σε κεντρο κανει μαθηματα στο σπιτι και πηγαινει στην πρωτη δημοτικου δημοσιου σχολειου με ιδιωτικη παραλληλη στηριξη. Τους τελευταιους 2 μηνες αντιμετωπιζω το εξης: Ο μικρος μου εχει ξεσπασματα στην παραμικρη αρνηση απο εμας που αλλοτε ειναι μικρα και ελεγχομενα αλλα που πολλες φορες, ολο και περισσοτερες τελευταια, διαρκουν ως και 1.5 ωρα!! Εντονο κλαμα, ουρλιαχτα, αρνηση να τον ακουμπησουμε (ποτε πριν δεν υπηρχε αυτο).Δινει την εικονα ενος παιδιου που υποφερει και αντιδρα ξεσποντας.Δεν εχει γινει επιθετικος ως τωρα,αν και στις εντασεις τραβαει τα φρυδια του. Αν καποιος εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο, θα ηθελα πραγματικα βοηθεια, γιατι οτι εχω κανει ως τωρα, δεν εχει βοηθησει ουσιαστικα. Σας ευχαριστω και ευχομαι σε ολους καλη δυναμη!!

Σχόλια

προβλήματα συμπεριφοράς

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας! Θα ήθελα να σχολιάσω, ότι κατά την δική μου αντίληψη, η συμπεριφοριστική παρέμβαση πρέπει να αποτέλεσε το πιο 'δυνατό' πράγμα που παρείχατε ως τώρα στο παιδάκι σας. Τα υπόλοιπα όλα, δεν έχουν προς το παρόν καμιά τεκμηρίωση αποτελεσματικότητας. Μπράβο σας που κατακτήσατε το ορόσημο του γενικού σχολείου! Είναι σοφό ασφαλώς το ότι εξασφαλίσατε στο παιδί συνοδό. Στην τωρινή φάση της ζωής του σας χρειάζεται πάλι συμπεριφοριστής. Αυτή τη φορά χρειάζεται να είναι 'προχωρημένος' επαγγελματίας, ικανός για "λειτουργική ανάλυση" των συμπεριφορών που περιγράφετε, ώστε βάσει της ανάλυσης να προτείνει και να εφαρμόσει τις παρεμβάσεις που μπορεί να βοηθήσουν τον μικρό περισσότερο. Προσοχή μεγάλη να μη γίνουν ερασιτεχνισμοί, παρεμβάσεις δηλαδή που θα πυροδοτήσουν χειρότερες αντιδράσεις απρόβλεπτα! Επίσης, προσέξτε πολύ στο σπίτι, μήπως το παιδί παγιώνει αυτές τις συμπεριφορές, πράγμα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αντιδράσεις σας.
like0

συμφωνω για την αξια του Α.Β.Α. , αλλα..

Εικόνα irene sin
για τη συγκεκριμενη φαση τωρα μας ειπαν απο το ιδιωτικο κεντρο που πηγαινει οτι δεν μπορουμε να την αντιμετωπισουμε συμπεριφορικα αφου ειναι μαλλον βιολογικη αντιδραση του παιδιου.και οτι τωρα θα στραφουμε σε "κλασικη εξαρτημενη" αντιμετωπιση(ισως καταλαβαινεις περισσοτερα απο εμενα για το τι ακριβως ειναι αυτο). Εγω βλεπω οτι στοχευουν στην χαλαρωση του παιδιου ,χωρις λεκτικες παρεμβασεις, με διεξοδους για αποδυναμωση της αντιδρασης.Δεν λειτουργει ωστοσο παντα καλα, ειδικοτερα σε εξωτερικο χωρο που ειναι περιορισμενα αυτα που μπορουμε να κανουμε.Ευχαριστω για την απαντηση σου, γιατι ειναι μια απο αυτες τις περιπτωσεις που οι γονεις νιωθουν ανικανοι να βοηθησουν κ τοσο μα τοσο....λιγοι.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.