Κανόνας @#$%&*

Εικόνα Soula
Και ξαφνικά εκεί που όλα νομίζεις ότι πηγαίνουν έτσι όπως τα θες εσύ... μπαμ και κάτω. Σε κάθε διαταραχή σπουδαίο είναι να μάθεις στο παιδί τους κανόνες. Ε, εμείς λοιπόν έναν κανόνα τον μαθαίνουμε και μετά τον ξεχνάμε και εκεί έρχεται ο ρόλος της μαμάς (που σαν την νεράιδα του Πητερ Παν πρέπει να εμφανίζεται στις δύσκολες στιγμές) και του μπαμπά να μιλήσει, να συνετίσει, να τιμωρήσει (πάντα με στέρηση ευχάριστων δραστηριοτήτων). Μιλώ για τον κανόνα "χαϊδεύω το σώμα μου όταν είμαι μόνος μου". Σοκαριστήκατε;;; Δεν θα έπρεπε θεωρώ ότι είναι κάτι φυσιολογικό που γίνεται από την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι την στιγμή που πεθαινουμε. Βέβαια για τους γονείς που έχουν τα "φυσιολογικά παιδιά" τους σοκάρει πιο πολύ αυτο και φοβούνται μην παραδειγματιστούν τα παιδιά τους;;; Να παραδειγματιστούν να κάνουν κάτι που τους το έχει δώσει η φύση; Δεν φοβούνται όταν δίπλα τους οι φίλοι των παιδιών τους μιλάνε σαν να βρίσκονται στην τρουμπα, όταν η κοροϊδία είναι όλη την μέρα το ψωμοτύρι τους για να ανεβάσουν τον εγωκεντρισμό τους. Κλειστείτε, λοιπόν, για άλλη μια φορά στο καβούκι σας και ξεγελαστείτε ότι εσείς μεγαλώνετε τους μάγκες που αργότερα θα πηδ... όλα τα κοριτσάκια, τα πέτρινα αντράκια σας [ Τι σημαίνει "πέτρινος" για μένα ] Εγώ προτιμώ να μεγαλώσω έναν άντρα έξυπνο, με συναισθήματα που θα αγαπάει και θα σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους. Έναν άνθρωπο. Φιλιά, Σούλα

Σχόλια

Εκεί που είσαι θε να 'ρθώ!

Εικόνα Angela Papastavrou
Αγαπητή Σούλα, καλά μας τα λές, γιατί "εκεί που είσαι θα έρθω"! Και εγώ γιό μεγαλώνω! Σε καταλαβαίνω κι ας μην έχω ακόμη βρεθεί ακόμη εκεί... στην δύσκολη εφηβεία...! Το σκέφτομαι όμως συχνά! Γιατί... ο καιρός σαν το τρεχούμενο νερό περνά!!!
like1

...Tα πέτρινα αντράκια σας

Εικόνα ΣΥΝΤΑΚΗ
Μπράβο κ.Σούλα, πάνω απόλα ανθρωπιά και μετά ανδρισμός.Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ, ιδιαίτερα εν όψη του περιστατικού που μας αναστάτωσε στο υπό κατάληψη γυμνάσιο και την ανισορροπία κάποιων στην τηλεόραση. τέλος πάντων. Οσο για το αγοράκι σας, δε πειράζει που πρέπει να το διδαχθεί και αυτό, θα ήταν περισσότερο σοκαριστικό να έκανε κάποιες πράξεις δημοσία από άγνοια του. Ο γιος μιας φίλης μου, με asperger,14 ετών ήθελε να φιλά όλες τις δασκάλες του στο στόμα. Εκανε την κίνηση, όχι απότομα αλλά μαρτυρούσε τις προθέσεις του. Εκείνες του έλεγαν:"Τις δασκάλες δε τι φιλάμε στο στόμα,φιλάμε μόνο την κοπέλα που θα παντρευτούμε". Και εκείνος φώναζε επιβλητικά:"όχι τις δασκάλες δε τις φιλάμε" και όλα μέλι γάλα. Καλό κουράγιο σας εύχομαι.
like0

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα

Εικόνα mairipapa
Δυστυχως ετσι ειναι, αλλα αυτο ειναι τελικα που προσδιοριζει τη διαφορετικοτητα, το μη αναμενομενο για τους περισσοτερους ειναι αυτο που πολλες φορες ειναι το φυσιολογικο και αποδεχονται αυτο που ειναι στη πραγματικοτητα το υποτιμητικο. Ειναι απο αυτα τα καθημερινα, τα μικρα και μεγαλα, που κανουν τα παιδια με ιδιαιτεροτητες που βρισκονται σε κανονικα σχολεια να υποφερουν περισσοτερο απο τα αλλα. Ο κοινωνικος στιγματισμος χτυπαει κοκκινο στα κανονικα σχολεια. Το βιωνουμε καθημερινα, και προσπαθουμε να κρατηθουμε στο υψος μας. Δυσκολο...ψυχοφθορο... Σουλα, με το μαλακο, ειναι πολυ λεπτες οι καταστασεις, με τροπο, και οχι απειλητικα. Συμβουλη μου, περιμενε μερικες μερες ακομα. Προς agkou: Δεν εχει σχεση με το παραπανω σχολιο, αλλα μηπως θα μπορουσατε να αναθεσετε σε καποιον ειδικο (ψυχολογο, ψυχιατρο) να γραψει ενα κειμενο, καπως παραστατικα για την "διαχειριση θυμου"; Δεν ειναι ασχετο, ολοι το χρειαζομαστε, ειδικοτερα οι γονεις που προσφατα εχουν ερθει σε επαφη με το προβλημα του παιδιου τους. Παρατηρω ενταση τελευταια, η οργη πρεπει να υπαρχει, αλλα το να την κραταμε, πολυ συχνα μπορει να ειναι αυτο το εισιτηριο μας, να μας ανοιγει πορτες δηλαδη (μιλαω απο πειρα).
like0

Διαχείριση θυμού

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Δυστυχώς τελευταίως λόγω συγκυριών δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναθέσουμε σε στενούς συνεργάτες του NOESI.gr (ψυχολόγους ή ψυχιάτρους - μη φανταστείτε, όλους-όλους 2 και 2 έχουμε) να συντάξουν ένα τέτοιο άρθρο. Εάν υπάρχει κάποιος από τα μέλη που θα ήθελε να γράψει κάποιο άρθρο με θέμα:
  • "Διαχείριση θυμού των ενηλίκων με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές"
και ένα άλλο με θέμα:
  • "Διαχείριση θυμού των παιδιών με δυσκολίες προσαρμογής / συμπεριφοράς"
με χαρά θα το δημοσιεύααμε! Επίσης, εάν υπάρχουν μέλη που έρχονται σε επαφή με επαγγελαμτίες υγίες, που θα ήθελαν να συνεισφέρουν το άρθρο τους στο NOESI.gr, μπορείτε να τους ζητήσετε να στείλουν το κείμενό τους με e-mail στο NOESI.gr. Με εκτίμηση, 'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος Εκδότης NOESI.gr
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.