Κατασκηνώσεις ΑμεΑ: Πρώτη μου φορά

Εικόνα Εβελίνα

Πριν λίγες μέρες επέστρεψα από μία κατασκήνωση της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α και μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να μοιραστώ την εμπειρία μου. Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού ειδικής αγωγής και ήταν η πρώτη φορά που έλαβα μέρος σε κατασκήνωση.

Η εμπειρία που αποκόμισα ήταν μοναδική, ο χώρος της αναπηρίας είναι μαγικός και αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς, σου διδάσκει πολλά. Έφυγα από την κατασκήνωση γεμάτη, νιώθοντας πως έχω προσφέρει, πως έκανα κάποια παιδιά χαρούμενα. Δε θα ξεχάσω τον τρόπο που φωτιζόταν το πρόσωπο του μικρού Γιώργου όταν μου έλεγε πόσο όμορφα πέρασε. Το μόνο μου παράπονο αφορά στις δομές και στο είδος των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται. Δε συμφωνώ με τις περικοπές σε συνοδούς, με τις περικοπές σε κάθε είδους "περιττά" έξοδα κατά τη γνώμη κάποιων. Αν είναι δυνατόν να στερούν από τα άτομα με αναπηρία, σημαντικές παροχές που τους επιτρέπουν να ζουν καλύτερα.

Ζω για τη στιγμή που νέοι άνθρωποι,με όνειρα για την ειδική αγωγή, θα διεκδικήσουν και θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις, πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα στον τομέα αυτό. Από τη μεριά μου πάντως, δε θα σταματήσω την προσπάθεια.

Σχόλια

Εβελίνα

Εικόνα Λένα Γκαντιά
με συγκίνησε το ΄΄βιολόγιο΄΄ σου,να΄σαι καλά! Λένα
like0

Κατασκηνώσεις για ΑμεΑ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Διαβάστε τα άρθρα που έχουν δημοσιεύσει τα μέλη μας για την εμπειρία τους από τις κατασκηνώσεις που οργανώνονται για παιδιά με αναπηρία από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ. http://www.noesi.gr/kataskinoseis
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.