ΚΕΠΑ και Αναφορά Παιδοψυχιάτρου

Εικόνα Χριστίνα

Γεια και χαρά σε όλους σας! Πρόκειται να καταθέσω τον εισηγητικό φάκελο στα ΚΕΠΑ για την κορούλα μου. Όσοι από εσάς έχετε ακολουθήσει τη διαδικασία των ΚΕΠΑ, γνωρίζετε ή θυμάστε τι έγραφε η αναφορά του παιδοψυχιάτρου σχετικά με το Δείκτη Νοημοσύνης. Ανέφερε και το ΤΕΣΤ που χορηγήθηκε στο παιδί ή απλώς το Δ.Ν.;

Ρωτώ γιατί η μικρή μου είναι  μόλις 2,5 χρ. και ξέρω ότι το κλασικό WISC απευθύνεται σε παιδάκια άνω των 6 χρόνων. 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Σχόλια

Δείκτης νοημοσύνης μετά τα 6

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλησπέρα. Εμείς περάσαμε ΚΕΠΑ όταν ήταν 2 ετών η μικρή και θα ξαναπεράσουμε τώρα. Μόλις έκλεισε τα 4. Τον εισηγητικό φάκελο μας τον έφτιαξε ο Ντινόπουλος και αναφέρει ψυχοκινητική καθυστέρηση χωρίς όμως δείκτη νοημοσύνης. Μας είπε ότι δε γίνεται τεστ πριν τα 6 χρόνια του παιδιού.

like0

WPPSI

Εικόνα Χριστίνα

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Υπάρχει όμως και το WPPSI, το οποίο χορηγείται σε παιδιά άνω των 2χρ. και 6 μηνών.

Aναρωτιέμαι αν αναγράφεται στις αναφορές προς τα ΚΕΠΑ... 

like0

Πρώτη φορά το ακούω

Εικόνα Αλεξάνδρα

Το έχετε κανει εσείς αυτό το τεστ; Πάντως και μια γνωστή μου που πέρασε πρόσφατα κεπα το παιδι της, που είναι τριών ετων, δεν κατέθεσε με τη γνωμάτευση δείκτη νοημοσύνης.

like0

Δείτε στον Οδηγό παρεμβάσεων

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το WPPSI στον Οδηγό παρεμβάσεων

Δείτε τη σελίδα: www.noesi.gr/book/intervention/wppsi

like0

Εφόσον ζητούν ΔΝ τα ΚΕΠΑ

Εικόνα Χριστίνα

Άγγελε, 

ευχαριστώ για την παράθεση. 

alex.di, 

εμείς δεν το έχουμε κάνει ακόμα, γιατί η μικρή δεν έχει κλείσει ακόμα τα 2 1/2 χρόνια. Νομίζω όμως ότι καθώς τα ΚΕΠΑ ζητούν ΔΝ, αυτό είναι το ενδεδειγμένο τεστ για να της χορηγηθεί. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.