ΚΕΠΑ - Πόσο πρόσφατες οι εξετάσεις;

Εικόνα Γιάννης_1970

Για αιτηση στο ΚΕΠΑ, μια απορια. Εχω μαγνητικη που εγινε το 2008 κι εδειξε το προβλημα της ημιπληγιας. Πρεπει να τους παω προσφατη;

Tip!

Περισσότερες πληροφορίες για τα ΚΕΠΑ στον Οδηγό υπηρεσιών "Προνόησε" εδώ: www.noesi.gr/pronoise/kepa

Σχόλια

Όχι δε χρειάζεται νέα μαγνητική

Εικόνα Ιωάννα
Οχι δεν χρειάζεται, απλα βάλε μέσα στο φάκελο αντίγραφο της μαγνητικες είτε σε CD είτε σε φιλμ μαζι με την ιατρική γνωμάτευση που την συνόδευε τότε και έγραφε το πόρισμα.. Γενικα ό,τι γνωματευσεις έχεις απο εργαστηριακές εξετάσεις έχεις βάλτες στο φάκελο μέσα.
like1

Από την αίτηση, σε πόσο καιρό είναι το ραντεβού της επιτροπής;

Εικόνα Γιάννης_1970
Ευχαριστώ dany_d. Κατι ακομα, απο την στιγμη της αιτησης σε ποσο καιρο ειναι το ραντεβού της επιτροπης ? (περιπου σε μηνες)
like0

Πρόσφατες εξετάσεις και χρόνος εώς ραντεβού

Εικόνα Axpan
Η γνωμάτευση του γιατρού πρέπει να είναι πρόσφατη (νομίζω μέσα στο 3μηνο;) και σ' αυτήν αναφέρονται οι όποιες αξιολογήσεις / εξετάσεις έχουν γίνει με την ημερομηνία που γίνανε και τι δείξανε. Δεν ζητάν πρόσφατες εξετάσεις, ειδικά για τέτοια θέματα. Την καθ'αυτή μαγνητική δεν την είδαν αλλά είδαν τη γνωμάτευση του ακτινολόγου. Από την κατάθεση του φακέλου το Φεβρουάριο πήραμε ραντεβού Μάιο και τα αποτελέσματα της επιτροπής τα παίρνουμε 50 μέρες μετά. Αυτά στη Θεσ/νίκη. Αλλού δεν ξέρω.
like0

Γιάννη, υπολογιζε κανένα 6μηνο ότι θα κρατήσει η διαδικασία

Εικόνα Ιωάννα
Υπολογιζε κανένα 6μηνο ότι θα κρατήσει η διαδικασία.εμας μας είπαν ότι απο τη στιγμη που καταθέσεις σε καλούν 2 μήνες μετα αλλα η εμπειρία άλλων λεει πολυ αργότερα... όπως επίσης και τα αποτελέσματα έρχονται πολυ αργότερα εφόσον περάσει την επιτροπη... να υπολογιζεις οτι πανω απο 67%ποσοστο δε θα δώσουν στο παιδι γιατι ειναι ημιπληγια .. ισως κ λιγότερο αν δουν ότι περπατάε για να μη σου πω ότι θα το κόψουν κιόλας. Δεν το λέω αυθαίρετα, το λέω γιατι έκοψαν παιδια που περιπάτουσαν με ημιπληγια απο το εξωιδρυματικο επίδομα.
like0

Εμείς κάναμε αίτηση 11/2011 και περάσαμε 05/2012

Εικόνα Roula K
Γιάννη καλησπέρα, Εμεις κάναμε την αίτηση στις 23/11/2011 (εννοώ ότι πήγα στα ΚΕΠΑ και κατέθεσα τα δικαιολογητικά)και πήγα 2-3 φορές στα κεντρικά τους που είναι για πληροφόρηση στην Αγίου Κωνσταντίνου 16 (νομίζω 12:00-14:00 το ωράριο) και ρωτούσα πότε θα περάσουμε επιτροπή (βοηθάει κι αυτό πιστεύω). Η απάντησή τους ήταν ότι επειδή συμπέσαμε με την απογραφή των ΑΜΕΑ οι επιτροπές είχαν πολύ δουλειά. Τελικά μας ήρθε συστημένη επιστολή στις 2 Μαίου για να περάσουμε επιτροπή στις 9 Μαίου. Μετά την επιτροπή μας ήρθε η βεβαίωση στις 31 Μαίου πάλι με συστημένη επιστολή (στο όνομα του Ανδρέα πάντα). ΥΓ.Τα τηλέφωνα στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν τα σηκώνουν ποτέ! Σας εύχομαι ότι καλύτερο και καλό κουράγιο!!! :))
like1

Απορώ με ποιο τρόπο λειτουργεί το ΚΕΠΑ

Εικόνα georgiake
Απορώ με ποιο τρόπο λειτουργεί το ΚΕΠΑ... Δεν υπάρχει ούτε μέσος όρος στη διάρκεια αναμονής μέχρι να περάσεις από επιτροπή - εμείς περιμένουμε εννέα μήνες - ούτε για το χρονικό περιθώριο που μεσολαβεί έως ότου λάβεις τη γνωμάτευση... Τουλάχιστον εσείς που τελειώσατε με την όλη διαδικασία είχατε ενημερωθεί εξαρχής από την επιτροπή για το ποσοστό αναπηρίας στη γνωμάτευση ή τήρησαν "σιγή ιχθύος"... και το σημαντικότερο, αργήσατε πολύ να λάβετε το επίδομα και τα αναδρομικά (!);
like0

Βεβαίωση για ποιό πράγμα?

Εικόνα Paletacat
Μας έχουν τρελλάνει! Εγώ πήγα στο ΙΚΑ στην Ηπείρου και μου είπαν για να μου δώσουν γνωμάτευση για το ΚΕΠΑ πρέπει να δεί τον γιό μου ψυχολόγος (μου έκλεισαν ραντεβού 2.10.12) για να του μετρήσουν την νοημοσύνη.... Σας έχουν ζητήσει εσάς δείκτη νοημοσύνης? Την διάγνωση μέχρι τώρα μας την έδινε η παιδοψυχίατρος (αυτισμός). Επηρεάζει ο δείκτης το ποσοστό αναπηρίας? Μπορεί δηλαδή να κατέβει από το 67% που δίνουν για τον αυτισμό?
like0

ΚΕΠΑ, τι ποσοστό θα δώσουν

Εικόνα Axpan
Στην Επιτροπή, όταν ρώτησα τι ποσοστό θα δώσουν, δεν μου είπαν. Συγκεκριμένα μου είπαν πως πρέπει να παν τα χαρτιά με τη δική τους γνωμάτευση στην Αθήνα και από εκεί λαμβάνουν την τελική απόφαση.
like0

Δεν νομίζω ότι η Αθήνα δίνει τα ποσοστά

Εικόνα Ιωάννα
Δεν νομίζω ότι η Αθήνα δίνει τα ποσοστά... τα ποσοστά τα δίνει το ΚΕΠΑ. Της πόλης που περάσεις δηλαδή, οι γιατροι της Θεσσαλονίκης... Έτσι τουλάχιστον μου είπε ένας γιατρός που ειναι σε Επιτροπη σε μια άλλη πόλη.
like1

Νομίζω ότι έχουμε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα (προς Γιάννη 1970)

Εικόνα Μπεμπούλα
Γεια σας, ειμαι καινουργια σε αυτην την ιστοσελιδα. Έχουμε το ιδιο σχεδόν προβλημα νομιζω. Γεννησα ενα πανεμορφο κοριτσακι στισ 19/03/2012 και πανω στην γεννα επαθε ισχαιμικο εμφρακτο-εγκεφαλικο στην μεση αριστερη κεντρικη αρτηρια με αποτελεσμα ημιπλιγια δεξια. Τα αιτια αγνωστα αφου καναμε οτι εξετασεις υπαρχουν και ολες βγαίνουν φυσιολογικες και καταληξαμε στο οτι ζοριστικε να προσαρμοστει στο εξω περιβαλλον. Ξεκινησαμε φυσιοθεραπιες εδω και ενα μηνα το γνωστικο της ειναι πολυ καλο αλλα στο κινητικο εχουμε καποια θεματακι. Το αριστερο χερακι μας δεν το δουλευουμε οσο το αλλο, το βαζει στο στομα αλλα προτιμαει την καλη της πλευρα. Στο ποδι δεν φαίνεται κατι απλα εχει καποια μυικη διαφορα η μια πλευρα με την αλλη θα ηθελα να μου πειτε τωρα το παιδακι σασ πώς ειναι;
like0

ΚΕΠΑ: Είπαν πως θα πάρουμε τα αποτελέσματα ταχυδρομικώς

Εικόνα Roula K
Καλησπέρα, δεν είμαι σίγουρη αν απευθυνόσουν σε εμάς, αλλά εγώ που ρώτησα για το ποσοστό την επιτροπή, είπαν πως θα πάρουμε τα αποτελέσματα ταχυδρομικώς. Βέβαια βάσει του ΦΕΚ 1506-04/05/2012 ισχύει το εξής: "Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, άτυπος αυτισμός, σύνδρομο Rett, Asperger)" ποσοστό από 67-80%.(σελ.100-101). Όσον αφορά το επίδομα εμείς πρώτη φορά θα το ζητήσουμε και αύριο για την ακρίβεια θα πάω να κάνω την αίτηση και θα δούμε..... to be continued...
like1

Γιάννη, μπορεί και 2-3 μήνες να περάσουν

Εικόνα Ιωάννα
Μπορει και 2 - 3μήνες περάσουν... πάντως καθυστερούν πολυ στις περισσότερες φορές... Ελπίζω να είστε τυχεροί και να μην άργησετε... Εμείς να φανταστείς ακόμα τα χαρτια δεν τα καταθέσαμε γιατι είχαμε αλλα τρεξίματα και άφησα πίσω το ραντεβου με την γνωμάτευση του γιατρου, η οποία παρεμπιπτόντως ειναι πολυ σημαντικο να ειναι λεπτομερής!! Πολυ λεπτομερής και κάθε του πρόταση να παραπέμπει σε μια εξέταση... δηλαδή μαγνητικη, υπερηχο κτλ... Αστα βραστα πάντως ειναι η κατάσταση... το επίπεδο πολυ χαμηλό εώς απαράδεκτο... ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί... εδω έφτασε νευρολόγος να πει σε τετραπληγικο παιδι με εγκεφαλικη παράλυση ότι η κατάσταση ειναι αναστρέψιμη!!!
like0

ΚΕΠΑ, αίτηση παιδιού

Εικόνα Γιάννης_1970
Θα πρεπει να προσκομισω και καποιο πιστοποιητικό οικογενειακης καταστασης, μαζι με την αιτηση για τον ανηλικο γιο μου; Στα δικαιολογητικα αναφερει εξουσιοδοτηση αλλά (μαλλον) εννοει απο τον ενηλικα αναπηρο στο ονομα του οποιου γινεται η αιτηση. Αρκει επικυρωμενο αντιγραφο της δικιας μου ταυτοτητας;
like0

Γιάννη (τι να έχεις μαζί σου)

Εικόνα Ιωάννα
Ναι δικη σου ταυτότητα επικυρωμένη, ας έχεις κ ένα πιστοποιητικό που να δειχνει οτι ειναι γιος σου, μαζι σου ... Δε ξέρεις... Για όλα να είσαι έτοιμος!!! Και ό,τι βεβαιωσεις και εργαστηριακές εξετάσεις απο κρατικά νοσοκομεία τα οποία να πιστοποιούν την πάθηση που εχει ο μικρός Αχιλλέας. Ακόμα και αν έκανες εισαγωγή σε νοσοκομείο για την πάθηση του ακόμα και αυτα να εχει; Μαζι σου...
like0

ΚΕΠΑ - Πανόρμου

Εικόνα Γιάννης_1970
Πηγα στην Πανορμου σημερα χωρις μεγαλη αναμονη για να υποβαλω τα χαρτια. Το αντιγραφο μαγνητικης (CD) δεν το κρατησαν, μου ειπαν στο ραντεβου να φερω τις κανονικες πλακες. Γνωστο μου παιδι, ιδια περιπτωση με τον δικο μου, στο ΚΕΠΑ Λαμίας του εβαλαν 67% ποσοστο.
like1

Στη Λάρισα παιδί με ημιπληγία που περπατούσε το έκοψαν

Εικόνα Ιωάννα
Στη Λάρισα παιδι με ημιπληγια που περιπάτου σαν το έκοψαν. Ξατω απο 67% δηλαδή. Οπότε και δεν παιρνει το εξωιδρυματικο επίδομα πλεον. Επίσης εμένα μου ζήτησαν και πιστοποιητικο γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης. Αντίγραφα μαγνητικης επικυρωμενες οι γνωματευσεις της μαγνητικης εάν δεν ήταν τα πρωτότυπα... Ακόμα δεν τα καταθέσαμε, την Δευτέρα καταθέτω... θα δούμε.
like0

Αναπηρία

Εικόνα ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΟΥΝΑΚΑΣ

Έχω δυσχρωματοψία, θεωρούμαι ανάπηρος;

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.