Επιδομα πρόνοιας μετά από ποσοστό αναπηρίας

Εικόνα Μαρια τ

Καλησπέρα, θα θελα να ρωτησω κατι.εδω και 2 χρονια κανω λογο- και εργο- στον μικρο μου και καταθετω στο ΙΚΑ αποδειξεις και παιρνω τα χρηματα πισω. Τώρα θα περασουμε ΚΕΠΑ  λογω ΔΑΔ και ψυχοκιντικης ανωριμοτητας, αν παρουμε ποσοστο αναπηριας και δικοιουμαστε επισδομα απο την προνοια θα συνεχισω να παιρνω και τα χρηματα απο το ΙΚΑ για τα μαθηματα του;;

ΚΕΔΔΥ και νηπιαγωγείο

Εικόνα Μαρια τ

Καλησπέρα, ο γιος μου θα παει τωρα νηπιαγωγειο. Έχει διαγνωστει με ΔΑΔ απο ιατροπαιδαγωγικο Κέντρο. Στα ΚΕΔΔΥ τον ειδανε και μας δωσανε χαρτι για τμημα ενταξης σε νηπιαγωγειο. Το παιδι μου δεν μιλαει, αλλα το μεγαλο προβλημα μου ειναι η πάνα. Δεν εχει βγαλει την πανα. Ζήτησα ειδικό βοηθητικό προσωπικό, αφου διαβασα τον νομο, και μου το αρνουνται κατηγορηματικα. Πήγα 2 φορες και μου ειπαν οχι. Το δικαιολογούν λενε το βοηθητικο προσωπικο μονο σε παιδιά με κινητικα προβληματα. Γιατί;; Αφου ο νομος λεει και για ειδικές ανάγκες αυτοεξυπηρετησης.

ΚΕΠΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ: Απορίες

Εικόνα Μαρια τ

Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέα στην παρέα σας. Έχω μερικες απορίες και θα ηθελα την βοηθεια σας. Λοιπόν, ο μικρος μου, τωρα 4 χρονων, μετα απο επισκεψη μας σε ιατροπαιδαγωγικο κεντρο της πόλης μας, πηραμε μια βεβαιωση που γραφει "παρουσιαζει δυσκολίες στην αναπτυξη του λόγου (διαταραχη αρθρωσης κτλ), των γνωστικων και κινητικων δεξιοτήτων στα πλαισια ψυχοκινητικής ανωριμότητας με στοιχεία διαχυτης αναπτυξιακής διαταραχής".

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.