Θέλω να πω κάπου τον «πόνο» μου (Αυτισμός)

Εικόνα Marina
Με λένε Μαρίνα και έχω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου, να την πω κάπου, αλλά κ να ακούσω τις δικές σας εμπειριες... Μαμα ενός ταλιμπανακου 2,5 ετών κοριτσιού που με κάνει ότι θέλει! Το κορίτσι μου πανέξυπνο, έντονο και λίγο διαφορετικό...

Απόψεις για εμβόλιο MMR - Άτυπος αυτισμός

Εικόνα Marina

Το όνομα μου είναι Μαρίνα και έχω μια μικρή δυο ετών. Η ιστορία μου αρχίζει από 6,5 μηνών όταν είδα ξαφνική αλλαγή της συμπεριφοράς της (θεωρώ μετα από εμβολιασμό MMR*) όπου εκεί μου είχαν μπει ιδέες περί αυτισμού και διαταραχής. Φυσικά από τόσο μικρή κανείς δεν μου έδωσε βάση, ούτε καν η παιδίατρος της.

Την πήγα, λοιπόν, στον αναπτυξιολόγο 14 μηνων όπου δεν μπορούσε να διακρίνει κάτι εκείνη την περίοδο. Την ξανά πήγα και όταν ήταν 22-23 μηνών, όπου εκείνη την φορά διέκρινε κάποια στοιχεία, όχι όλα του αυτισμού, και μου ανέφερε για άτυπο αυτισμό. Στην γνωμάτευση του αναφέρει τους προβληματισμούς του για την κοινωνική της αλληλεπίδραση και μετέπειτα την επικοινωνία της.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.