Μαθησιακές δυσκολίες και σχολείο

Εικόνα Kalliroi

Καλημέρα σας και καλή βδομάδα, ο λόγος που γράφω είναι γιατί είμαι μαμά δύο παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και αντιμετωπίζω χρόνια τώρα προβλήματα με την φοίτησή τους στο σχολείο. Αυτό που θα ήθελα να καταθέσω είναι η εμπειρία μου και κάποιες απορίες που ίσως μπορείτε να μου λύσετε. Αυτό που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μου στο σχολείο είναι ότι κανένας από τους καθηγητές τους δεν γνωρίζουν τον τρόπο που θα έπρεπε να αξιολογούν και να εξετάζουν τα παιδιά. Όποτε προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους (συγκεκριμένα για τον γιό μου που έχει δυσλεξία και δικαιούται προφορική εξέταση) μου έλεγαν ότι δεν έχουν χρόνο για προφορική εξέταση στα απλά διαγωνίσματα, ο μαθηματικός ότι δεν μπορεί να κάνει προφορική εξέταση στο μάθημά του εφόσον είναι απλά αριθμοί, κάποιοι άλλοι απλά να τους ρωτάνε προφορικά τι άλλο θέλουν να προσθέσουν...με αποτέλεσμα τα παιδί να νιώθει άβολα και να μη θέλουν καν να υποστεί την προφορική εξέταση. Όσο για την κόρη μου που έχει άλλου είδους δυσκολία και αναφέρονται άλλοι τρόποι αξιολόγησης να μην λαμβάνονται καν υπόψιν. Μέχρι πρότινος θεωρούσα ότι έφταιγαν οι καθηγητές αλλά προσφάτως πληροφορήθηκα ότι δεν πραγματοποιούνται καθόλου σεμινάρια στους καθηγητές. Δεν ξέρω ποιος φταίει και από που μπορείς να βρεις το δίκιο σου και πως τελικά θα καταφέρουν αυτά τα παιδιά να λάβουν αυτό που δικαιούνται. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Σχόλια

Μαθησιακές δυσκολίες και σχολείο

Εικόνα A.Philolog.

Αν οι καθηγητές οφείλουν να εξετάζουν τους μαθητές προφορικά και δεν το κάνουν, πρώτα νομίζω ότι πρέπει να τους επισημάνετε ότι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Αν συνεχίσουν να μην το κάνουν, πρέπει να το αναφέρετε γραπτώς στο αρμόδιο ΚΕΣΥ και στην Διεύθυνση όπου ανήκουν. Ρωτήστε σε ποιο τμήμα πρέπει να απευθυνθείτε. Υπάρχει και ο υπεύθυνος Συντονιστής Ειδικής Αγωγής.

like0

Σας ευχαριστώ πολύ!!

Εικόνα Kalliroi

Σας ευχαριστώ πολύ!!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.