Μετά την πρώτη μας επαφή με τον επικεφαλής της ομάδας του Metropolitan...

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

....και κάπως έτσι φτάσαμε μετά από σκέψη , μετά από την ενημέρωση του παιδοχειρουργού κυρίου Τράπαλη στην απόφαση να χορηγήσουμε βλαστοκύτταρα στον Γιωργή μας. Ξέρω δεν είναι πανάκεια... χρειάζεται πίστη κι ελπίδα πως κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει στο παιδάκι μας.... ακάρι οι ελπίδες μας και οι προσδοκίες μας να ευοδοθούν... ας έχουμε, λοιπόν, μαζί μας και την καλή σας σκέψη, τις ευχές και τις προσευχές σας... Είστε άλλωστε οι συνοδοιπόροι μας στον αγώνα αυτο, είτε φανερά είτε αφανέρωτα... Σας ευχαριστώ...

Σχόλια

Καλή επιτυχία!

Εικόνα Αλεξάνδρα

Εμεις θα παμε για τη δευτερη εγχυση το Σεπτεμβρη.. Καναμε τον Ιουνιο την πρωτη, τη δοκιμαστικη.. Ειδαμε καποια ελαφριά βελτιωση χωρις ομως να μπορω να πω οτι οφειλεται σε αυτο.. Για αυτο δεν εχω γραψει ακομα κατι.  Αν και αυτο που αλλαξε δεν ξερω αν θα αλλαζε τοσο γρηγορα υπο αλλες συνθηκες. Το παιδι μου εδω και λιγο καιρο κατανοει ΟΛΑ οσα του λεω, ενω πριν ειχα μεγαλο προβλημα να του εξηγησω π.χ. γιατι φευγουμε απο την παιδικη χαρα, γιατι δεν θα παμε τωρα βολτα κ.λπ., γινοταν χαμος, πολλες εκρήξεις θυμου, και για να του δωσω να καταλαβει εκανα τα παντα, και στο τελος κατεληγα απλα να του επιβαλω αυτο που ηθελα.. Η δοση που καναμε ομως ηταν η ελαχιστη, απο Σεπτεμβρη και μετα θα δουμε. Μακαρι να βοηθησει  τα παιδια μας.. Καλη σας επιτυχια.

like1

Εμείς είμαστε πια στα 7

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Αλεξάνδρα μου, σου ευχομαι τα καλύτερα... Εμεις είμαστε πια στα 7 και ο Γιωργής μου ήδη έχει περιορίσει κατά πολυ τις εκρήξεις θυμου, ωστόσο ακόμα έχουμε στερεοτυπίες και όλα συνυπάρχουν στο φάσμα του αυτισμου... Bέβαια κατανοεί απλες εντολές... Eυελπιστώ και προσευχομαι για κάτι καλύτερο σε όλους μας... Mακάρι να ευοδοθούν οι προσπάθειές μας. Τα φιλιά μας σε όλους σας.

like0

Γεια σας και από εμένα!

Εικόνα Tinajazz

Γεια σας και απο εμενα! Ευχομαι σε ολους τα καλυτερα για τα παιδακια σας! Τωρα ετυχε να διαβασω της δημοσιευσεις σας και πρωτη φορα ακουω για τα βλαστοκυταρα!!! Τι σας εχουν πει οι γιατροι? Που βοηθουν? 

like1

Υπάρχει μία σελίδα με πολλές αναρτήσεις για τα Βλαστοκύτταρα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δείτε τη σελίδα www.noesi.gr/topics/vlastokyttara που περιέχει συγκεντρωμένες αναρτήσεις από μέλη, από παλιά και πρόσφατα, για το θέμα των βλαστοκυττάρων. Άμα έχετε όρεξη για διάβασμα έχει μπόλικο υλικό!

Καλή επιτυχία σε ένα μήνα και στο άλλο θέμα με το χαρτί της Επιτροπής. Πάρτε όλη τη θετική ενέργειά μας!!!

like0

Ευχαριστώ κύριε Κουτουμάνο!!!

Εικόνα Tinajazz

Ευχαριστω κυριε Κουτουμανο!!! Περναω στις 1/10 !!! (3η φορά...) . κουράστηκα... Για να δουμε θα το φτιαξουν η μετά θα ξεχέσουν κάτι άλλο??? Ουτε να το σκέφτομαι δεν θέλω... θα σας ενημερώσω!!! :)

like1

Ναι τα διάβσα τα νέα σας :)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πιστεύω και ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα το φτιάξουν σωστά. Υπομονή!!! Περιμένουμε νέα σας. Μακάρι να τα καταφέρετε και μετά να μπει και το επίδομα σε μία σειρά.

like0

Αμην... μακαρι να τελειωσουν

Εικόνα Tinajazz

Αμην... μακαρι να τελειωσουν ολα οπως πρεπει... 

like0

Σχετικά με τα βλαστοκύτταρα από Λίνα

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Έγινε, λοιπόν και η πρώτη χορήγηση, λίγες μέρες πριν...περιμένουμε όχι το θάυμα, αλλά έστω μια μικρή βελτίωση...Δεν είναι πανάκεια είπε ο επικεφαλής της ομάδας, ο γιατρός μας, ναι ..κι έχει δίκιο, είναι ,όμως ελπίδα, και γι αυτήν παλεύουμε όλοι εμείς οι γονείς των "διαφορετικών" παιδιών μας. Συγχωρήστε με που δεν απάντησα αμέσως.....δεν σας ξεχνώ, ανήκω στην μεγάλη οικογένεια του noesi κι αυτό μου δίνει χαρά και παρηγοριά. Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη, υπομονή στις δύσκολες ώρες κι επιμονή στις προσπάθειες που όλοι μας κάνουμε...άλλωστε οι μεγαλύτεροι αγωνιστές είναι τα παιδιά μας κι από αυτά οφείλουμε να παίρνουμε το κουράγιο και τη δύναμη που χρειάζεται. Να είστε όλοι σας καλά.

 

like1

Καλή Επιτυχία Λίνα!!!!!

Εικόνα didyma1103

Αγαπητή Λίνα σου εύχομαι ότι καλύτερο για το παιδάκι σου!!!! Κι εγώ απο χθες είδα μια αλλαγή στα παιδιά μου αλλά δεν είναι επίσημο ακόμα γιατί είναι μόνο δυο μέρες και ούτε. Δεν έχει σχέση με τα βλαστοκύτταρα, δεν έχω ακόμα σκεφτεί κάτι τέτοιο ακόμη. Τα παιδιά μου έχουν αναπτυξιακή διαταραχή και ακόμη δεν ξέρουμε αν είναι στο φάσμα ή αν συμβαίνει κάτι άλλο, έχω γράψει σχετικά. Έγω ξεκίνησα ω3 μου τα σύστησε μια θαυμάσια κοπέλα που γράφει κι αυτή στο  noesi και έχουμε κλείσει δυο εβδομάδες χορήγησης. Λοιπόν παρατήρησα 1. Βελτίωση της όρεξης τους που για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί τα παιδάκια μου έτρωγαν πολύ λίγο.  2. Επίσης παρατήρησα βελτίωση στον ύπνο 3. Καλύτερη συγκέντρωση και έχουν αρχίσει δειλά δειλά να παίζουν μαζί, έπιασα το Γίαννη να γαργαλάει το Θανάση πρώτη φορά. 4. Έχουν αρχίσει να κάνουν δουλειές στο σπίτι. 5.Ο Θανασάκης πετάει περισσότερες λεξούλες. 6. Δεν ουρλιάζουν όπως παλιά και παίζουν πιο ήσυχα. Όμως και το τονίζω το όμως γίνεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά και στο κέντρο που πηγαίνουμε, όπου είμαστε σε ομαδούλα κι αυτό βοηθά πολύ το κομμάτι της επικοινωνίας. Θα σας γράψω πάλι γιατί όπως είπα είναι πολύ νωρίς ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να τους δίνω ω3. 

like1

Σκέφτομαι να δώσω Ω3

Εικόνα Eva Papadim

Δήμητρα καλημέρα,

Σκέφτομαι και εγώ να δώσω Ω3 στον γιό μου. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιό παίρνετε???

like0

Μπορώ εδώ να αναφερθώ σε μάρκα προϊόντος?

Εικόνα didyma1103

Γεια σου φίλη μου!!! Μπορώ εδώ να αναφερθώ σε μάρκα προϊόντος?????? Δεν ξέρω αν είναι σωστό. 

Θέλεις να μου στείλεις μήνυμα να σου δωσω τηλέφωνο και να σου πω ακριβώς???????

like1

ω3 - ποιο προμηθεύεσαι;

Εικόνα Eva Papadim

Αν μπορείς στείλε μου με μήνυμα το όνομα και από που το προμηθεύεσαι. Κυκλοφορούν πολλά στην αγορά και δεν ξέρω ποιό να πάρω. Ευχαριστώ πολύ.

like0

Ελεύθερα :)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ευχαριστούμε που το λογαριάζετε εάν είναι σωστό, αλλά εφόσον ρωτάτε, ναι είναι ΟΚ να αναφέρετε την μάρκα εάν θέλετε. Το να γράψετε για την προσωπική εμπειρία σας για κάτι που βοηθά, με το όνομά του, είναι θεμιτό. Βεβαίως, όπως λέτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε και προσωπικά με E-mail ή από τη φόρμα επικοινωνίας κάθε μέλους. ΑΓΚ

like1

Λοιπόν εγώ δίνω στους μικρούς

Εικόνα didyma1103

Λοιπόν εγώ δίνω στους μικρούς το MINAMI  MoRDHA  MINI 3+ Είναι για παιδάκια εως 5 ετών. Αλλά πολύ καλό επίσης είναι και της EnerZone 
Ener Zona OMEGA- 3 RX. (5Χ33,3ml) Τιμή : 65,00 €
ΣΟΥΠΕΡ ΜΟΡΙΑΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟ.
Συμπλήρωμα Ωμέγα-3 (ιχθυέλαιο σε πόσιμο υγρό)
πλούσιο σε λιπαρά οξέα  EPA και DHA. 
Για κάθε 1000 mg Ιχθυελαίου τα 750 mg 
είναι Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκ των οποίων : 
EPA (Εικοσαπεντανοϊκό οξύ) 400 mg 
DHA (Δοκοσοεξανοϊκό οξύ) 200 mg 
Λοιπά Ωμέγα-3 150 mg 
Αρ. Έγκρισης ΕΟΦ: 24309/18-4-2005 

Το δεύτερο το σκέφτομαι για αργότερα. Επίσης θεωρώ ότι τα ω3 βοηθούν γενικότερα και είχα σκοπό να τα δώσω στους μικρούς είχαν δεν είχαν πρόβλημα.

Θα παρακαλούσα άλλους γονείς αν δίνουν κάτι διαφορετικό πάντα σε ω3 να γράψουν. Καλό είναι να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω άλλους γονείς που έχουν επισκεφθεί το κο Γεωργακόπουλο νευροφυσιολόγο να γράψουν την εμπειρία τους εδώ. Με γνώμονα το κοινό μας αγώνα για τη βελτίωση της υγείας των παιδιών μας θα ήθελα όλοι να συμμετέχουμε εδώ. Παρατηρώ ότι κάποιοι γονείς έχουν σταματήσει να γράφουν. Ξέρω ότι ο χρόνος όλων μας είναι λιγοστός κι εγώ έχω δυο παιδιά και τρέχω όλη μέρα αλλά καλό είναι όπου μπορούμε να βοηθήσουμε να το κάνουμε.

like0

Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Σε ευχαριστουμε πολύ για τις πολυτιμες πληροφορίες σου σχετικά με τα ω3.. Θα το επιχειρήσω κι εγώ.. Αν και ο Γιωργής μου έχει τεράστιο θέμα με το φαγητό. Δεν δοκιμάζει τίποτα, και τρώει μόνο σούπα, γιαούρτι, φρυγανιά... Αγώνας... κάθε μέρα.

like1

Σχετικά με τα ω3

Εικόνα didyma1103

Λίνα κι εμένα οι μικροί είναι πολύ επιλεκτικοί στο φαγητό, να φανταστείς είναι 3μιση και είναι μόνο 13 κιλά αλλά με τα ω3 είδα αλλαγή στην όρεξη τους, όχι τόσο στις επιλογές των φαγητών αλλά ακόμα είναι νωρίς, τώρα κλείνω τρεις εβδομάδες χορήγησης. Πάντως δεν τα έχω ζυγίσει αλλά τα νοιώθω βαρύτερα. Βέβαια ελπίζω να μην μου παχύνουν πολύ γιατί θέλω να είναι fit χαχαχαχα!!!! Επίσης έχω δει αλλαγή, όπως έχω γράψει και πιο πάνω και στη συμπεριφορά τους γιατί είμαστε λίγο αγριμάκια. Ο φαρμακοποιός μου είπε ότι ω3 δίνουν με <<τα κουτάλια>> και σε μεγαλύτερα παιδιά με ΔΕΠΥ. Επίσης και σε άλλες παθήσεις, καρδιαγγειακά προβλήματα, στην κατάθλιψη σε ότι μπορείς να φανταστείς. Τώρα εγώ τους δίνω τα minami αλλά όταν τελειώσουν σκέφτομαι να πάρω το άλλο που είναι και σιρόπι  και λέω να δοκιμάσω κι εγώ!!!! To σημαντικό σε ότι επιλέξεις στα ω3 αν τελικά δώσεις στο μικρό Γιωργή είναι να είναι μοριακά αποσταγμένο. Ήθελα να γράψουν κι άλλοι γονείς εδώ τι δίνουν απο ω3, περιμένω να μας απαντήσουν κι αυτοί. Τάνια εσύ τι δίνεις στο μικρό σου??? 

like1

Εύχομαι να πήγαν και να πηγαίνουν ολα καλά με τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Μαρία

Ειμαι νεο μελος στο νοεση αλλα το διαβαζω 2 χρονια τωρα που εμαθα και γω οτι η κορη ειναι στο φασμα του αυτισμου. Εχω διαβασει παρα πολυ για τα βλαστοκυταρα και θα ηθελα να το επιχειρησω. μιλισα και στο τηλ. με τον κ. Τράπαλη αλλα το ποσο ειναι μεγαλο και πρεπει να μαζεψω τα λεφτα.

  • Aραγε να αξιζει τον κοπο να ταλαιπωρηθει το παιδι μου?

Γιατι δεν εχουμε δικα μας βλαστοκυταρα. Θα γινει με λιπωδη ιστο και θελει χειρουργειο!

  • Εσεις έχετε φυλαξει απο την γεννα?

Γιατι καπου διαβασα απο μελετη αν χορηγουνται και εμβρυικα βλαστοκυτταρα και βλαστοκυτταρα απο λιπωδη ιστο τα παιδια ειχανε καλυτερα αποτελεσματα. σε παρακαλω θα ηθελα να μου δωσεις καποιες πληροφοριες οσο αφορα αν τα βλαστοκυτταρα ειναι απο την γεννηση.

  • Και μεχρι τωρα το παιδι σου το πηγαινες έργο- και λόγο- το ειδες να αλλαζει με τα χρονια?
  • Μπορει να ειναι υψηλης λειτουργικοτητας??

Συγνωμη αν σε κουρασα και γω δινω μαχη για το παιδι αλλα εχω δει βελτιωση του παιδιου μου που ειναι 4 τωρα με το έργο- και λόγο- στα 2,5 μου ειπαν μαλλον υψηλης λειτουργικοτητας. Αναμενω απαντηση και ευχομαι να πανε ολα καλα για το παιδακι σου. και οποιες διαφορες και αν δεις μετα τα βλαστοκκυταρα.

Πολυτιμη η βοηθεια σου για ολους τους αναγνωστες. 
Φιλιά!

like2

Βλαστοκύτταρα!!!

Εικόνα Sophie74

Κα Λινα καλησπερα Είμαι νέο μελος στην ομαδα αν και διαβαζω αρκετο καιρο το noesi.... σκεφτομαστε να ξεκινησουμε την θεραπεια με τα βλαστοκυτταρα και θα θελαμε πολυ να μας πειτε πως παει το παιδακι σας μετα την εγχυση των βλαστοκυτταρων. Θα ηταν πολύτιμη καθε σας πληροφορια. Σας ευχαριστω πολύ

like1

Βλαστοκύτταρα, είμαι σε δίλημμα

Εικόνα Andreas Tsoutsanis

Είμαι σε δίλημμα εάν πρέπει να κάνω στην κόρη μου αυτή την επέμβαση έχει αυτισμό τι με συμβουλεύετε; Αξίζει ο κόπος;

Καλημέρα κ. Ντίνα έχω και εγώ παιδί με αυτισμό είναι 5 έχω επικοινωνήσει με τον κ. Τράπαλη αλλά αξίζει τον κόπο; Την ψυχική ταλαιπωρία του παιδιού; Γιατί εφόσον υπάρχει αυτή η μέθοδος, δεν είναι ευρέως διαδεδομένη; Έχετε δει αποτελέσματα στο παιδί σας; Το δικό μου δεν μιλάει ακόμα και κάνουμε έργο- λόγο- μόνο όπως όλοι που έχουν αυτο το θέμα περιμένω απάντηση σας.

Ευχαριστώ

like1

Ποια Κέντρα κάνουν εγχύσεις βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα

Εικόνα Dinos Larkos

Είμαι νέο μέλος, με αγοράκι 4+ το οποίο έχει Δυσπραξία Λόγου και ΔΑΔ και έχουμε από αρχής φυλάξει βλαστικά μέσω FUTURE HEALTH. Απ' όσο αντιλαμβάνομαι τα βλαστικά δεν σε διασφαλίζουν ότι το παιδί θα ξεπεράσει ή καλύτερα θα βελτιώσει την τωρινή του κατάσταση και ακόμη και στατιστικά φοβάμαι δεν υπάρχει ακόμη κάτι σαφές ως % επιτυχία.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να θέσω 2 απλά ερωτήματα σχετικά με το παραπάνω:

1. Έχει κάποιος υπόψη του άλλο Κέντρο πέραν του Μetropolitan (κος Τράπαλης) που να εφαρμόζει την πρακτική των εγχύσεων για περίπτωση σαν την δική μου;

2. Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει επίσης βλαστοκύτταρα μέσω Future Health και επιπλέον ακολούθησε για τον όποιο λόγο τον δρόμο του εξωτερικού - έξω από την χώρα - και αν ναι που ακριβώς;

Ευχαριστώ

like0

Αυτισμος, θεραπεία με βλαστοκύτταρα, κ. Τράπαλης

Εικόνα Μιχαλης Β

Καλησπερα σας, θα ηθελα αν ειναι δυνατον να μου μιλησει μεσω E-mail καποιος που να εχει δοκιμασει τα βλαστοκυτταρα για τον αυτισμο, με τον κ. Τραπαλη. Είμαι έτοιμος να το κανω για το παιδι μου και ηθελα τη βοήθεια σας. Ευχαριστω 

like0

Θεραπεία βλαστοκυττάρων για δυσπραξία λόγου & ΔΑΔ

Εικόνα Dinos Larkos

Αγαπητοί, πριν 7 μήνες έγραψα το παρακάτω:

"Είμαι νέο μέλος, με αγοράκι 4+ το οποίο έχει Δυσπραξία Λόγου και ΔΑΔ και έχουμε από αρχής φυλάξει βλαστικά μέσω FUTURE HEALTH......"  χωρίς όμως καμία απολύτως ανταπόκριση από κάποιον γονέα.

Εφόσον αντιλαμβάνομαι και σέβομαι απόλυτα τον πολύτιμο χρόνο του καθενός μας — ειδικά την εποχή αυτή και με τα όσα τέτοιου τύπου προβλήματα — θα παρακαλούσα θερμά όπως διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σας και λάβετε υπόψη σας τα ερωτήματα που έχω θέσει καθώς μόνον μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων ενδέχεται να βελτιώσουμε περαιτέρω την κατάσταση των παιδιών μας. 

Θυμίζω τα δύο ερωτήματά μου:

  1. Έχει κάποιος υπόψη του άλλο Κέντρο πέραν του Μetropolitan (κος Τράπαλης) που να εφαρμόζει την πρακτική των εγχύσεων για περίπτωση σαν την δική μου;
     
  2. Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει επίσης βλαστοκύτταρα μέσω Future Health και επιπλέον ακολούθησε για τον όποιο λόγο τον δρόμο του εξωτερικού — έξω από την χώρα — και αν ναι που ακριβώς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

like0

Για τον κο Dinos Larkos (θεραπεία με βλαστοκύτταρα)

Εικόνα Sophie74

Καλησπέρα σας Από οσο γνωριζω, παλιοτερα η θεραπεία είχε ξεκινήσει από τον κο Κολιακο μέσω της Biohellenika στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, η συγκεκριμένη Τράπεζα Βλαστοκυτταρων συνεργάζεται με τον κο Τράπαλη για την φυλαξη και επεξεργασία των βλαστοκυττάρων. Καντε μια ερώτηση στην Biohellenika Θεσσαλονίκης και ζητηστε να μιλήσετε με την κα Κουζη - Κολιακου μήπως γνωρίζει κάτι παραπάνω ιναι πολύ ευγενική και κατατοπιστικη). Δυστυχώς, δεν εχω καποιον να εχει κρατησει βλαστικα στην εταιρεια που εχετε του παιδιου σας. Όλοι γνωστοί και φίλοι είναι στο "Μητέρα". Στο εξωτερικό, απο οσο εχω διαβασει, γινεται στον Παναμά θεραπεία με βλαστοκυτταρα -- αν γράψετε στην αναζήτηση στο διαδίκτυο "stem cell Panama Clinic" θα σας δωσει πληροφορίες και μαρτυριες γονεων. Αλλα, απο οσο εχω καταλαβει, δεν ειναι αυτολογα βλαστοκυτταρα, δηλ. του ιδιου του παιδιου.

Φιλικα, Σοφια

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.