Μία επίσκεψη πολλές ελπίδες

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Θα ήθελα να ενημερώσω για την πρόοδο της ανηψιάς μου που εδώ και δύο μήνες παρακολουθεί το πρόγραμμα του Dr. Dominguez που αφορά την αποδιοργάνωση του νευρικού της συστήματος. Τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ θετικά και ενθαρυντικά. Βλέπουμε πια την Ειρήνη να κινείται χωρίς πρόβλημα, να τρέχει, έχει αρχίσει να κινεί και να πιάνει με τα δάκτυλά της και όχι με τον καρπό της όπως έκανε, έχει σταματήσει κατά πολύ να πιάνει και να τρίβει τα χέρια της, ο εγκέφαλός της έχει ξυπνήσει πολύ, έχει μάθει να τρέχει στην πόρτα όταν χτυπάει το κουδούνι, όταν ξυπνάει να σηκώνεται από το κρεββάτι της και να πηγαίνει σε όποιο δωμάτιο αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει άτομο, έχει αρχίσει να σχηματίζει συλλαβές (δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά) και το κυριότερο από όλα βάσει της ειδικής διατροφής της - απαγόρευση πολλών τροφών και ειδικά του γάλατος και όλων των παραγώγων του - το ακουστικό της σύστημα αφού καθάρισε τελείως είναι έτοιμο να κάνει κάποια θεραπεία - όπου ευτυχώς υπάρχει το ανάλογο μηχάνημα εδώ στην Ελλάδα - όπου θα της επιτρέψει να καθαρίσει την ακοή της κατά 70% από ότι είναι τώρα. Γιατί είναι γεγονός ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτιστικές διαταραχές μπορεί να ακούν καλά αλλά όχι σωστά. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να μπορέσει να περάσει στο επόμενο στάδιο που είναι της ομιλίας. Οσον αφορά το αναπνευστικό της σύστημα, με την βοήθεια της ειδικής μάσκας που δέχεται η Ειρήνη για μερικά λεπτά την ημέρα, έχει καταφέρει να μην κρατάει πλέον την αναπνοή της και να μην αναπνέει πολύ γρήγορα όπως έκανε μέχρι τώρα. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω σε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που διάβασα για τον αυτισμό και την ειδική διατροφή ότι συμφωνώ απόλυτα και να προσθέσω ότι υπάρχει κάποιος ειδικός επιστήμονας από την Ιταλία για το θέμα της ειδικής διατροφής για αυτά τα παιδιά που επισκέπτεται αρκετά συχνά την Ελλάδα. Εμείς ακόμα δεν τον έχουμε επισκεφθεί αλλά όταν θα μάθω πληροφορίες για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα μέσω "Νόησης" θα ενημερώσω. Εύχομαι καλό κουράγιο σε όλους τους γονείς και πίστη.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.