Μονογονεϊκή με ένα Aspie

Εικόνα Konniedel

Χαιρετώ όλους και όλες σας και θέλω να ρωτήσω κάτι που μου ήρθε στο μυαλό πάλι πρόσφατα. Είμαι εκπαιδευτικός με ένα 15χρονο  διεγνωσμένο Aspergerάκι που φοιτά αισίως στην Γ'γυμνασίου. Είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια από όταν ήταν 4 μηνών κι έχω ένα ακόμη αγόρι 2 ακριβώς χρόνια μεγαλύτερο.

Ήθελα να ξέρω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει σχετικά με τα δικαιώματά μου τα εργασιακά (ως εκπαιδευτικού) τι ισχύει και αν υπάρχουν κάποιες παροχές όπως και στις πολύτεκνες οικογένειες. Στο ωράριο στις εφημερίες κλπ. Έχω 21 ώρες εργασίας λόγω προϋπηρεσίας. Ίσως κάποιος εκπαιδευτικός να έχει υπ'όψιν του. Δε ρωτώ για τα αυτονόητα που τα γνωρίζω αλλά όσον αφορά το θέμα ''γονέας μόνος'' (ψάχνει να βρει την άκρη).

Ευχαριστώ από πριν για τη φιλοξενία και για την κάθε πιθανή ανταπόκριση στο ερώτημά μου.

Σχόλια

Από προσωπική εμπειρία!

Εικόνα Όλγα Χρονοπούλου

Γειά σας και καλή χρονιά! Ο γιός μου έχει σύνδρομο Asperger, είναι 18+ και εγώ είμαι 20 χρόνια εκπαιδευτικός και μητέρα μονο-γονέας. Το μόνο ελαφρυντικό μου ήταν η απαλλαγή από την επιτήρηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Η διαγνωσμένη αναπηρία βέβαια στην περίπτωσή μας είναι >67%. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή δύναμη!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.