Μονογονεϊκή με ένα Aspie

Εικόνα konniedel

Χαιρετώ όλους και όλες σας και θέλω να ρωτήσω κάτι που μου ήρθε στο μυαλό πάλι πρόσφατα. Είμαι εκπαιδευτικός με ένα 15χρονο  διεγνωσμένο Aspergerάκι που φοιτά αισίως στην Γ'γυμνασίου. Είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια από όταν ήταν 4 μηνών κι έχω ένα ακόμη αγόρι 2 ακριβώς χρόνια μεγαλύτερο.

Ήθελα να ξέρω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει σχετικά με τα δικαιώματά μου τα εργασιακά (ως εκπαιδευτικού) τι ισχύει και αν υπάρχουν κάποιες παροχές όπως και στις πολύτεκνες οικογένειες. Στο ωράριο στις εφημερίες κλπ. Έχω 21 ώρες εργασίας λόγω προϋπηρεσίας. Ίσως κάποιος εκπαιδευτικός να έχει υπ'όψιν του. Δε ρωτώ για τα αυτονόητα που τα γνωρίζω αλλά όσον αφορά το θέμα ''γονέας μόνος'' (ψάχνει να βρει την άκρη).

Ευχαριστώ από πριν για τη φιλοξενία και για την κάθε πιθανή ανταπόκριση στο ερώτημά μου.

Σχόλια

Από προσωπική εμπειρία!

Εικόνα όλγα χρονοπούλου

Γειά σας και καλή χρονιά! Ο γιός μου έχει σύνδρομο Asperger, είναι 18+ και εγώ είμαι 20 χρόνια εκπαιδευτικός και μητέρα μονο-γονέας. Το μόνο ελαφρυντικό μου ήταν η απαλλαγή από την επιτήρηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Η διαγνωσμένη αναπηρία βέβαια στην περίπτωσή μας είναι >67%. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή δύναμη!

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.