Μπορεί το σύνδρομο Άσπεργκερ ή ο αυτισμός να διαγνωστούν από ένα εγκεφαλογράφημα ή κάποια παρόμοια εξέταση;

Εικόνα Taraballoo

Είναι δυνατό το Άσπεργκερ ή ο αυτισμός να διαγνωστούν από ένα εγκεφαλογράφημα ή κάποια εξέταση εκτός από ψυχολόγο - ψυχίατρο, δηλαδή να εντοπιστεί κάποια ανωμαλία στον εγκέφαλο που να αποδεικνύει ότι το άτομο πάσχει από Άσπεργκερ - αυτισμό; Και τι εξέταση ακριβώς χρειάζεται να γίνει, γιατί με αφορά το θέμα. Πάσχω, αλλά δεν είναι διαγνωσμένο.

Σχόλια

Έχεις κάνει εξέταση για βαρέα μέταλλα;

Εικόνα Τζενσιλα Κλογκερι Τζένη

Έχεις κάνει ποτέ σου εξέταση για βαρέα μέταλλα στο σώμα σου;

Πρώτη φορά ακούω για τα βαρέα μέταλλα

Εικόνα Taraballoo

Οχι πρωτη φοραω το ακουω αυτο. Τι σχεση μπορει να υπαρχει π.χ. απο μια δηλητηριαση να προκληθηκε αυστισμος; Αν θελετε αναλυστε το μου λιγο.

Διάγνωση Άσπεργκερ

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Όχι δεν υπάρχει καμία εξέταση επιστημονικά αποδεδειγμένη ακόμα. Το καλυτερο ειναι ν' απευθυνθειτε σε ενα ψυχίατρο, αν πιστεύετε ότι η διάγνωση θα σας βοηθούσε.

Θερμές ευχές,
Βίκυ

Πρώτον ανοίξτε τα μάτια σας

Εικόνα Τζενσιλα Κλογκερι Τζένη

Πρώτον ανοίξτε τα μάτια σας. Γιατί αυτισμός και άλλα πολλά κρύβουν πολλά πράγματα από πίσω. Βαρέθηκα να ακούω δεν υπάρχει θεραπεία ή να σου λένε ξέρεις γεννήθηκε με αυτό. Σπάνια ένας άνθρωπος γεννιέται με αυτισμό, κατά τη γνώμη μου. Οι πιο πολλοί γιατροί κοιτάνε το συμφέρον τους. Ψάξτε ξένα site, ομάδες από γονείς στο εξωτερικό και δείτε πως τα παιδιά τους απόκτησαν αυτισμό από την μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν πολύ λόγοι. Εμβόλια, διάφορες φλεγμονές του εγκεφάλου, διάφορα προβλήματα του οργανισμού. Έχουμε τόσους ιούς στο σώμα μας και βαρέα μέταλλα που ο οργανισμός μας αντιδρά και αρχίζουν τα συμπτώματα που μπορεί να είναι διάφορα.

Γιατί ο αυτισμός στην εποχή μας είναι σε τόσο μεγάλο ποσοστό; Γιατί, γιατί κανένας αυτιστικός άνθρωπος δεν έχει ίδια συμπτώματα; Και άλλα πολλά. Ψάξτε, διαβάστε και βοηθήστε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας. Αν θέλετε να δείτε διαφορά, κάντε ένα μικρο πείραμα στον εαυτό σας και στα παιδιά σας. Κάντε δίαιτα χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτομικά. Αν δείτε διάφορα τότε θα σας βασανίζει μια ερώτηση μέσα σας όπως και εμένα καιρό πριν. Γιατί μια μικρή δίαιτα άλλαξε το παιδί μου; Γιατί ηρέμησαν τα νεύρα ή οι στερεοτυπίες; Γιατί κοιμάται χωρίς προβλήματα; Γιατί αυτό το παιδί αρχίζει να ξυπνάει από τον εφιάλτη που λέγεται αυτισμός;

Μιλήστε για την περίπτωσή σας, με απλές περιγραφές

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητή Τζενσίλα, διόρθωσα προσωπικά ένα προς ένα τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη στην ανάρτησή σας -- περισσότερο για να δείχνει καλύτερη σε όσους σας διαβάζουν εδώ.

Σας αδικεί η ελληνική γλώσσα, πιστεύω. Όμως μη γράφετε με αυτό το ύφος σε αυτό το site (noesi.gr). Μιλήστε για την περίπτωσή σας, με απλές περιγραφές ή με παραπομπές (links), όχι όμως σαν να κατέχετε όλη τη γνώση στο θέμα του αυτισμού.

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Εκδότης NOESI.gr

Ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν...

Εικόνα Τζενσιλα Κλογκερι Τζένη

Ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι ίσως υπάρχει σχέση ανάμεσα στα μικρόβια των πεπτικών μας σωλήνων με διαταραχές όπως το άγχος, η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός.

[...] Σημείωση:
Το υπόλοιπο κείμενο έχει αφαιρεθεί καθώς αντιγράφηκε από άλλη ιστοσελίδα χωρίς να αναφερθεί η πηγή. Πιθανώς, το αρχικό άρθρο που αναρτήθηκε εδώ αφορούσε την είδηση που έχει αναρτηθεί εδώ στη σελίδα του NOESI.gr στο Facebook.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.