Οφθαλμίατρος για άτομα με ειδικές ανάγκες

Εικόνα Anonymous User
Η αδερφή μου η Μαρία είναι 50 χρονών. Είναι νοητικά ανάπηρη από τριών ετών. Ζητά οφθαλμίατρο με εμπειρία σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχετε υπ' όψιν σας εάν υπάρχει κάποιο νοσοκομείο, κλινική, σύλλογος; Πού να μπορώ να απευθύνομαι; Δημήτρης Κιτσικούδης

Σχόλια

Πληροφορίες για ιατρούς για άτομα με ειδικές ανάγκες

Εικόνα Angela Papastavrou
Θα με ενδιέφερε και μένα αυτή η πληροφορία, όπως και πάρα πολλούς άλλους γονείς, καθώς και για άλλες ειδικότητες ιατρούς, όπως οδοντίατρος! Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να ανταλλάξουμε πληροφορίες για τέτοιου είδους θέματα μιας και δεν υπάρχει άλλο τρόπος ενημέρωσης, π.χ. από "Χρυσό οδηγό" μιας και εκεί δεν αναφέρεται η ιδιαιτερότητα του αυτή , η γνώση δηλ. και ο σωστός χειρισμός ως προς τα άτομα με αυτισμό ή νοητική στέρηση μιας και η επικοινωνια μαζί τους είναι δύσκολη και γίνεται έτσι ακόμη πιο δύσκολη η σωστή διάγνωση όταν αυτή απαιτεί την συνεργασία από τον εκάστοτε μικρό ή μεγάλο ασθενή. Αλλωστε, δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε αυτό να το χαρακτηρίσει ως διαφήμηση μιας και σε τόσο ευαίσθητα θέματα όπως η υγεία, αυτό μόνο ως ενημέρωση θα μπορούσε να θεωρηθεί!!! Μετά τιμής Αγγελική
like1

Πολύ καλή διαφήμιση και δωρεάν

Εικόνα ανώνυμο
Πολύ καλή διαφήμιση και δωρεάν. Aντιδεοντολογικό κυρία μου.
like0

Aνώνυμε τύπε

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
Η Αγγελική έχει απόλυτο δίκιο, είτε δεν έχεις παιδί που να χρειάζεται ειδική μεταχείριση είτε δεν το έχεις πάει σε οδοντίατρο ή οφθαλμίατρο ακόμα. Αγγελική, κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα πολύ, αν μάθεις κάποιον μου λες σε παρακαλώ, ευχαριστώ.
like1

Κι όμως δεν είναι διαφήμιση

Εικόνα Angela Papastavrou
Κι όμως κύριε ανώνυμε, επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις παιδί με ειδικές ανάγκες όπως αυτισμό ή νοητική στέρηση, σε πληροφορώ ότι τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στην υγεία αλλά δυστυχώς δεν είναι συνεργάσιμα! Αλλωστε υπάρχουν γιατροί που δεν αναλαμβάνουν τις περιπτώσεις αυτές λόγω άγνοιας χειρισμού τους και λόγω βόλεψής τους ! Πριν πάω σε οποιονδήποτε γιατρό πρωτα θα τον ενημερώσω για την κατάσταση και αν δεχθεί να μας δει, τότε και μόνο τότε, θα πάμε και αυτό δεν προυποθέτει πάντα ότι θα μπορέσει να τον εξετάσει σωστά! Εχω ήδη μετά την γνωμάτευση αλλάξει δύο παιδίατρους γιαυτό τον λόγω!!! Αν δεν ζεις το πρόβλημα δεν το καταλαβαίνεις!!!
like4

Οδοντίατρος

Εικόνα Almak
Πράγματι χρειάζεται να "διαφημίζουμε" τους γιατρούς οι οποίοι ήταν συνεργάσιμοι και αποτελεσματικοί με τα ιδιαίτερα παιδιά μας. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να αρχίσουμε να γράφουμε ονόματα... αλλά όταν ζητηθεί από κάποιον γονιό μια πληροφορία ας του δοθεί απάντηση επι τόπου στο ίδιο θέμα με όλες τις λεπτομέρειες. Δηλαδή μπρος στον φόβο της διαφήμισης θα τα κρατάμε όλα κρυφά;;; Και για όσους ενδιαφέρονται έχω οδοντίατρο που έκανε 11 σφραγίσματα στον Άρη 2 απονευρώσεις και μια εξαγωγή (αν θυμάμαι καλά). Με αυτήν την γυναίκα γλυτώσαμε την νάρκωση και το χειρουργείο.
like0

Μια άλλη λύση...

Εικόνα arlekinos
Μιά ακόμα λύση, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση μεταξύ διαφήμισης και απλής ενημέρωσης... "Πήγα το παιδί μου σε έναν οδοντίατρο στο τάδε μέρος, και καταφέραμε να κάνουμε οδοντιατρικό έλεγχο (ή σφράγισμα). 'Οποιος ενδιαφέρεται, ας μου στείλει mail!" 'Ισως η δημιουργία ενός ανάλογου φόρουμ.. Ας πούμε "Ευχαριστώ γιατρέ μου!"... να ήταν πρόσφορο!
like1

Ευχαριστώ γιατρέ μου!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Πολύ ωραία ιδέα :) Το φόρουμ δημιουργήθηκε εδώ: http://noesi.gr/efxaristogiatremou. - agkou of noesi.gr :)
like0

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Εικόνα Stathis
Καλημέρα, Αγαπητή Αngela, πραγματικά έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με το γιό μου που δεν κάθεται καν στην καρέκλα του οδοντίατρου.Χρειάστηκε να κάνουμε σφραγίσματα και τα κάναμε με ολική νάρκωση. Σε παρακαλώ δώσε μου τα στοιχεία του οδοντίατρου που έχεις. Εγώ έχω κάποιον οφθαλμίατρο που χειρίστηκε πολύ καλά το γιο μου στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη - Βουλιαγμένη για όποιον ενδιαφέρεται. Ευχαριστώ πολύ, Ρένα
like0

Δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι ακόμη

Εικόνα Angela Papastavrou
Δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι ακόμη. Εχω ακούσει για μια παιδοοδοντίατρο στην Γλυφάδα, θα μάθω διεύθυνση και θα σας πω, αλλά το συγκεκριμένο παιδάκι με αυτισμό που παρακολουθεί γενικά είναι ήρεμο...καμμία σχέση με το δικό μου!!!
like1

Παιδοδοντίατρος

Εικόνα Almak
Και για όσους ενδιαφέρονται έχω οδοντίατρο που έκανε 11 σφραγίσματα στον Άρη 2 απονευρώσεις και μια εξαγωγή (αν θυμάμαι καλά). Με αυτήν την γυναίκα γλυτώσαμε την νάρκωση και το χειρουργείο. Τα παραπάνω τα έχω ξαναγράψει, η κυρία αυτή έχει ιατρείο στα Ν. Φιλαδέλφεια . Αν βολεύει η περιοχή μου λέτε και γράφω λεπτομέρειες.
like0

παιδοδοντίατρος

Εικόνα Marian
Εγώ θα ήθελα πολύ να μάθω, ιδαίτερα εάν αναλαμβάνει παιδιά που δεν επηρεάζονται από λόγια ή πίεση οποιουδήποτε τρόπου.
like2

Almak φυσικά και να μας γράψεις τα στοιχεία!

Εικόνα Angela Papastavrou
Almak φυσικά και να μας γράψεις στοιχεία!!! Οταν είναι να γλιτώσει το παιδί χειρουργία και ναρκώσεις πάς όπου νάναι!!!
like0

Στοιχεία παιδοδοντίατρου

Εικόνα Almak
ΝΤΙΝΤΙΤΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ MSc (*) παιδοδοντίατρος (*) Για λόγους δεοντολογίας, τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν αφαιρεθεί από το NOESI.gr. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το NOESI.gr εάν χρειάζεστε να σας αποστείλουμε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας. Αυτή η γυναίκα κατάφαιρε κι έκανε τον Άρη να την αφήσει να βάλει το πρώτο εργαλείο στο στόμα του. Έως τότε ό Άρης δεν έμπαινε ούτε στο ιατρείο. Τον κατάφερε και κάθισε στην καρέκλα και χωρίς να το καταλάβει του έκανε ένεση και μετά το παιδί δεν καταλάβαινε από πόνο. Όταν τον είδε για πρώτη φορά και είδε πόσο ανήσυχος και φοβισμένος ήταν , μου πρότηνε κατευθείαν νάρκωση και χειρουργείο. Το "πάλεψα" λίγο μαζί της και την παρακάλεσα να προσπαθήσει μια φορά............τελικά τα κατάφεραν.....και αυτή και ο Άρης μου!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.