Οπτομέτρης

Εικόνα anna kal
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου δώσει μερικά ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα οπτομετρών γιατί το παιδί πρέπει να κάνει ασκήσεις για τα μάτια σύμφωνα με την υπόδειξη της παιδονευρολόγου.

Σχόλια

Για οπτομέτρη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Δείτε αυτή τη δημοσίευση με τίτλο "Ψάχνοντας για οπτομέτρη": http://www.noesi.gr/node/2813 (που αναφέρεται στον κο. Κόκκοτα) Σας στείλαμε τα στοιχεία επικοινωνίας με E-mail.
like1

Ευχαριστώ...

Εικόνα anna kal
από καρδιάς για τις πληροφορίες. Δυστυχώς όμως δεν ήρθε το μέιλ. Έχω 2 μέιλ. annakal4@yahoo.gr annakal20@gmail.com Θα σας ήμουν υπόχρεη εάν ξαναστέλνατε τα στοιχεία του ειδικού.
like0

ήρθε το μέιλ

Εικόνα anna kal
Ευχαριστώ και πάλι
like2

Έλειπε ένα 0

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
στο 20 είχατε βάλει 2, του GMail κατά την εγγραφή σας και έτσι ήταν "λάθος" το E-mail που είχαμε. Έχουμε ζητήσει από άλλο μέλος να μας στείλει και τα στοιχεία του κυρίου στη Ν. Ερυθραία...
like1

Σχετικα με οπτομετρη

Εικόνα Sarra
Καλησπερα. Ψαχναμε κι εμεις για οπτομετρη και καταληξαμε στον κυριο Κοκοτα. Εξαιρετικος ανθρωπος.Με βοηθησε πολυ.Τον συστηνω ανεπιφυλακτα.
like0

Ακούστε τώρα τι έγινε

Εικόνα anna kal
Επικοινωνήσαμε με την παιδοφθαλμίατρο που τον παρακολουθεί από μωρό και τον έχει χειρουργήσει (με επιτυχία) για το στραβισμό και της είπαμε ότι η παιδονευρολόγος μας σύστησε ασκήσεις από οπτομέτρη. Η παιδοφθαλμίατρος μας είπε (μέσω της γραμματέως της, δεν μιλήσαμε ακόμη με την ίδια) ότι είναι κατηγορηματική: ο οπτομέτρης δεν μπορεί να δώσει τις ασκήσεις που χρειάζεται το παιδί. Μας έβαλε το ραντεβού μας (είχαμε ούτως ή άλλως ραντεβού με το νέο έτος για την οφθαλμική εκτίμηση των 3 ετών) νωρίτερα για να δει το παιδί και να μας πει τι να κάνουμε. Εγώ καταλαβαίνω βέβαια πώς δεν συμφωνεί με την ιδέα του οπτομέτρη. ΄ Το ραντεβού μας είναι την Παρασκευή. Έγώ σκέπτομαι, αν θέλει να μας δώσει η ίδια της τις ασκήσεις έχει καλώς. Αλλιώς, αν μας πει ότι δεν τρέχει τίποτα (που είναι εμφανές ότι ενίοτε χάνει τα μάτια)θα θέσω πρώτα φυσικά τις υποδείξεις της παιδονευρολόγου και θα επισκεφτούμε άλλο οφθαλμίατρο που δέχεται τους οπτομέτρες.
like0

Καλό το πλάνο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Καλό ακούγεται το σχέδιο :)
like0

οπτομέτρης - οφθαλμίατρος: 0-0

Εικόνα Kapiotou Anastasia
Αγαπητή Άννα, Σαν ειδικός έχω παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο με τον κύριο Κόκοτα και τον συστήνω και εγώ ανεπιφύλακτα!!! Γενικά υπάρχει μια σχετική διαμάχη με τους οφθαλμιατρους και τους οπτομέτρες. Κάποιοι οφθαλμίατροι δεν δέχονται αυτή την ειδικότητα. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας(πράγμα που θέλω να πιστεύω πως αλλάζει σιγά σιγά)παρ΄ όλο που αποδεικνύετε πως μια σφαιρική προσέγγιση έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το μόνο που μπορώ να αναφέρω είναι πως σε κάποιες χώρες του εξωτερικού οι οπτομέτρες δουλεύουν μαζί με τους οφθαλμιατρους σε συνεργασία. Οπότε πιστεύω πως είναι καλύτερα να επισκεφτείς και κάποιον οπτομέτρη για να αξιολογήσει το παιδί και να κρίνει ο ειδικός επί του θέματος αν χρειάζεστε παρέμβαση της δικής του ειδικότητας ή όχι. Εύχομαι να βρείτε την καλύτερη δυνατή προσέγγιση! Φιλικά,
like0

Στην Ελλαδα δεν υπάρχει συνεργασία οπτομέτρη - οφθαλμιάτρου

Εικόνα Sarra
Στην Ελλαδα οντως δεν υπαρχει συνεργασια αναμεσα σε οπτομετρη και οφθαλμιατρο. Οταν ρωτησα την δικη μας οφθαλμιατρο την γνωμη της (αν και ημουν σιγουρη για την απαντηση) για να παω τον μικρο σε οπτομετρη ηταν κατηγορηματικη. "Τι μπορει να σου προσφερει ο οπτομετρης", με ρωτησε. "Τιποτα". Εγω βεβαια επειδη 2 φορες που πηγαμε στο Λονδινο σε 2 διαφορετικα οφθαλμολογικα νοσοκομεια ηξερα τι θα μπορουσε να μου προσφερει ο οπτομετρης αν ηταν πραγματικα καλος εκλεισα ραντεβου και πηγα στον Κο Κοκοτα. Στο Λονδινο λοιπον ο οπτομετρης σε συνεργασια με τον οφθαλμιατρο ειδαν το παιδι,του εκαναν ειδικα τεστ, μου εδωσαν καποιες οδηγιες και φυσικα εκθεσεις με την αξιολογηση του μικρου, κατι το οποιο δεν ειχε γινει ποτε στην Ελλαδα. Πηγα λοιπον στον οπτομετρη ο οποιος ηταν πραγματικα εξαιρετικος και με βοηθησε πραγματικα να προσφερω στο παιδι αυτο που χρειαζεται με στοχο την καλυτερη εξελιξη της ορασης του. Προτεινω λοιπον να κλεισετε ενα ραντεβου μαζι του ,να δειτε τι θα σας προτεινει και μετα αποφασιζετε.
like0

Σας ευχαριστώ πολύ

Εικόνα anna kal
Είναι όπως ακριβώς τα γράφετε. Δυστυχώς - κι αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του παιδιού αλλά γενικά στον ιατρικό χώρο- στη σημερινή ιατρική έχει χαθεί κάπου ο στόχος που είναι η συνολική κατάσταση της υγείας και της ποιότητας ζωής του ασθενούς, πράγμα το οποίο απαιτεί συνεργασία. Αυτό αφενός οφείλεται στη μεγάλη εξειδίκευση που υπάρχει πια π.χ μόνο για τα μάτια υπάρχουν πόσες εξειδικεύσεις ακόμη και μέσα στην ειδικότητα του οφθαλμιάτρου άλλος ειδικεύεται στα παιδιά, άλλος στο στραβισμό, άλλος στους καταρράκτες κλπ κλπ.
like2

Αυτό έχω αποφασίσει...

Εικόνα anna kal
... και εγώ. Αν και είμαι βαθιά νυχτωμένη από ιατρικά πράγματα, βλέποντάς το με τη λογική και εξετάζοντας τα δεδομένα καταλήγω ότι αφού το σύστησε η παιδονευρολόγος και εφόσον βλάβη δεν πρόκειται να προκαλέσει, θα επιδιώξω να το κάνω. Με την εις άτοπον απαγωγή λέω ότι είτε δεν θα δούμε διαφορά είτε θα δούμε βελτίωση. Μόνο που θα το κάνω λίγο αργότερα μιας και τώρα έχουμε να συνηθίσουμε τα ναρθηκάκια. Γυαλιά και οπτομέτρης μετά, να μην το πρήξουμε το παιδί. Πράγματι και η στάση της δικής μας οφθαλμιάτρου ήταν ακριβώς αυτή ''Τι μπορεί να σου προσφέρει ένας οπτομέτρης;'' Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.
like2

Καλή συνέχεια

Εικόνα Kapiotou Anastasia
Καλή συνέχεια στον αγώνα σας και μακάρι να αρχίσετε να βλέπετε βελτιώσεις μέρα με τη μέρα!!! Ενημερώστε μας για τυχών νεώτερα!
like1

Οπτομετρης στην Ν.Ερυθραια

Εικόνα evitaps
Αν ενδιαφερεστε ακομα για τα στοιχεια του οπτομετρη στην Ν.Ερυθραια τα γνωριζω.
like2

Πήγαμε ήδη στον οπτομέτρη την περασμένη Παρασκευή

Εικόνα anna kal
Σας ευχαριστώ. Πήγαμε ήδη στον οπτομέτρη την περασμένη Παρασκευή. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.