Παράλληλη στήριξη

Εικόνα Nonota21
Αν υπάρχουν γονείς που έχουν παιδί με ΔΑΔ το οποίο πρέπει να φοιτήσει από το Σεπτέμβριο σε δημοτικό σχολείο και θέλουν να κάνουν αίτηση για παράλληλη στήριξη, ας απαντήσουν εδώ και κατόπιν θα επικοινωνήσουμε. Εμείς όμως θα κάνουμε αίτηση και για δάσκαλο ειδικής αγωγής που θα προσληφθεί από εμάς(ιδιωτικό δηλαδή).Προκειται για ένα σχολείο στο Ίλιον. Άν κάποιους σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε μαζί μου.

Σχόλια

Παράλληλη στήριξη

Εικόνα shmagoon
Εχω ένα γιό με ΔΑΔ ο οποιός πρόκειται να πάει πρώτη δημοτικού το Σεπτέμβριο. Θεωρώ οτι το καλύτερο γι άυτόν είναι η παράλληλη στήριξη, παρά το γεγονός ότι τόσο το κέντρο στο οποίο κάνει ειδική αγωγή, όσο και τα ΚΔΑΥ προτείνουν ειδικό σχολείο αν και η περίπτωσή του δεν είναι τοσο βαριά. Ο λόγος που το προτείνουν είναι διότι στην παράλληλη στήριξη το παιδί θα ξεχωρίζει από τα άλλα και τυχόν ρατσιστικές συμπεριφορές θα του δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα. Σε παρακαλώ στείλε μου με e-mail ότι έχεις σχετικό. Αν και δεν μας περισεύουν τα χρήματα, είμαστε διατεθημένοι να πληρώνουμε εμείς τον δάκαλο ειδικής αγωγής αν το Δημόσιο σχολείο το δεχτεί, και εφόσον αυτό είναι το καλύτερο για το παιδί. Ευχαριστώ προκαταβολικά
like11

Σου στέλνω το e-mail μου

Εικόνα Nonota21
Σου στέλνω το e-mail μου για να γράψεις κάποιο τλέφωνο σου να επικοινωνήσουμε.Δεν είμαι και πολύ σχετική με το internet κι έτσι δεν ξέρω κάποιον άλλον τρόπο επικοινωνίας. ΤΟ e-mail tsokoupanagiota@yahoo.gr Η κόρη μας δεν είναι βαριά περίπτωση, έχει λόγο, όχι αναπτυγμένο,αλλά σίγουρα τα παιδιά αυτά είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις και δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για την περίπτωσή τους. Πρέπει να μιλήσουμε όμως τηλεφωνικά σχετικά με τις λύσεις που υπάρχουν. Μάθαμε από το ειδικό σχολείο της περιοχής μας ότι ο διευθυντής του κανονικού σχολείου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα και ότι προφανώς θα δεχτεί το αίτημα μας για ιδιωτικό δάσκαλο ειδικής αγωγής.Αλλά θα πρέπει να καταλήξουμε αν θα είναι αυτό τοκαλύτερο για τα παιδιά μας, γιατί τις περισσότερες φορές καταλήγουν στο τέλος της χρονιάς να είναι απλοί ακροατές.Θα τα πούμε. Γιώτα.
like12

Δάσκαλος ειδικής αγωγής

Εικόνα Marian
Για να πάρει κάποιος δικό του δάσκαλο πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων. Στην συνέχεια καταθέτει μία αίτηση στο σχολείο μαζί με βιογραφικό και πτυχίο του ειδικού δασκάλου και το σχολείο την στέλνει στο υπουργείο για να εγκριθεί. Ποιά επίσημη αιτιολογία έγραψαν τα ΚΔΑΥ για να προτείνουν το ειδικό σχολείο; Δεν είναι λίγο νωρίς να γίνει από τώρα η αξιολόγηση για την επόμενη χρονιά; Σας ζήτησαν τεστ νοημοσύνης, γιατί ο νόμος λέει ότι όταν ο αυτισμός συνοδεύεται από βαριά νοητική υστέρηση η εκπαίδευση γίνεται σε ειδικό σχολείο.
like10

Από τον Οκτώβριο του 2008

Εικόνα Nonota21
Από τον Οκτώβριο του 2008 ισχύει η νομοθεσία για ιδιωτικό εκπαιδευτικό.Εμείς δεν έχουμε περάσει από αξιολόγηση ακόμα, τώρα κάναμε αίτηση και μας είπαν ότι αργήσαμε κι όλας!Και οι ειδικοί που την παρακολουθούν προτείνουν ειδικό σχολείο, αλλά εξειδικευμένο, όπως στο Παμμακάριστος, με την προοπτική ότι θα καταφέρει να ενσωματωθεί στο κανονικό σχολείο μετά από 2-3 χρόνια.Το παιδί δεν είναι βαριά μορφή, βελτιώνεται με σταθερούς, αλλά όχι γρήγορους ρυθμούς.Επειδή αυτές τις μέρες επισκεπτόμαστε σχολεία, έχω αρχίσει να καταλαβαίνω ότι το παιδί μου έχει ανάγκη από εξειδικευμένη εκπαίδευση με κατάλληλα προγράμματα για τον αυτισμό.'Ολα τα υπόλοιπα είναι μπαλώματα. όμως θα κάνουμε αίτηση και για παράλληλη στήριξη με ιδιωτικό εκπαιδευτικό, γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι θα βρόυμε το κατάλληλο ειδικό σχολείο για το παιδί μας. Πρέπει να είναι καλυμμένη η κόρη μας σε κάθε περίπτωση. Πληροφοριακά, το γράφω και πιο πάνω , η προισταμένη του ΚΔΑΥ μας είπε, χωρίς να βλέπει το παιδί και χωρίς να έχει γίνει αξιολόγηση, ότι για να κάνει παράλληλη στήριξη ένα παιδί, πρέπει όχι μόνο να μιλάει κανονικά, αλλά να αφηγείται και ιστορίες!!Και να σκεφτείται ότι η δικιά μας τουλάχιστον μιλάει λίγο και δεν έχει πρόβλημα τουαλέτας, διαφορετικά τί θα μας έλεγε, να μείνει στιο σπίτι;
like14

Προς nonota

Εικόνα -Aναστασία
Mην ανησυχεις..το ακουσαμε κ αυτο!"Μηπως να μεινει σπιτι?" Απο τη σχολικη συμβουλο που ηρθε να δει το παιδι στο ΤΕ που το μετεγγραψαμε αφου η παραλληλη στηριξη ειχε κολλησει.τον προηγουμενο μηνα..εννοειτε δεν εμεινε εκει το παιδι.ηταν μια καταπληκτικη ημερα!ειχαμε παει μαζι με τον εργοθεραπευτη γιατι θα καναμε κ τη δηλωση για ιδιωτη συνοδο.με το καλημερα σας ακουσαμε το πρωτο "τι ειστε?εργοθεραπευτης?υπαρχει τετοια σχολη?" μετα ακολουθησαν τα υπολοιπα,το ενα καλυτερο απο το αλλο!τελοσπαντων,ευχομαι το καλυτερο για ολους σας!καλη συνεχεια!
like10

Nα ρωτησω σε ποιο ΚΔΑΥ

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Nα ρωτησω σε ποιο κδαυ απευθυνθηκες?Γιατι φιλη νηπιαγωγος που τους εκανε σεμιναρια η προισταμενη κδαυ μου ειπε πως ολα τα παιδια μπορουν να γραφτουν στο νηπιαγωγειο της περιοχης τους αλλα με ιδιωτικη παραλληλη στηριξη απο εξειδικευμενο ατομο αναλογα με την περιπτωση.Μαλιστα μου ειπε τα καλυτερα για την συγκεκριμενη κυρια και ποσο πολυ υπερ ητανε του να ενσωματωνονται τα παιδια στα κανονικα νηπιαγωγεια.
like11

Δεν είμαστε για νηπιαγωγείο,

Εικόνα Nonota21
Δεν είμαστε για νηπιαγωγείο, θα πάμε δημοτικό φέτος, γι αυτό πρέπει να καταλλήξουμε σε ειδικό, ή κανονικό με παράλληλη στήριξη. Το ΚΔΑΥ που πήγαμε είναι στο Αιγάλεω. Πέρυσι πάντως προσπαθήσαμε για νηπιαγωγείο με ένταξη, αλλά δεν υπήρχαν θέσεις.
like10

Δεν υπήρχε θέση;

Εικόνα Paletacat
Σε περίπτωση που το ΚΔΑΥ γνωματεύσει τμήμα ένταξης σε νηπιαγωγείο γενικής εκπαίδευσης καιεπειδή το νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική εκπαίδευση πλέον, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εγγραφή στο παιδί. Πρέπει να ξέρουν οι γονείς ότι υπάρχουν πολλοί ειδικοί παιδαγωγοί -ευτυχώς ελπίζω λίγοι-που προσπαθούν να "ξεφορτωθούν" όπως μπορούν τα -υποτίθεται- υπεράριθμα παιδιά. Οπως με είχε συμβουλεύσει μια καλή μου φίλη, ζητήστε να σας γράψουν πάνω στην αίτηση εγγραφής ότι δεν σας δέχονται γιατί δεν έχει θέση και να σας βάλουν και αριθμό πρωτοκόλλου. Θα δείτε πώς θα αλλάξουν γνώμη αμέσως.
like7

΄Ολα αυτά συνέβησαν στην αρχή

Εικόνα Nonota21
΄Ολα αυτά συνέβησαν στην αρχή της χρονιάς, κι αφού δεν βρήκαμε θέση σε ενταξιακό νηπιαγωγείο συνέχισε το παιδί στο κανονικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο όπου πήγαινε και πριν. Το ζήτημα είναι σε ποιο δημοτικό θα καταλλήξουμε. Αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως, ο λόγος που δεν πιέσαμε περοσσότερο για την ένταξη στο νηπιαγωγείο, ήταν ότι οι νηπιαγωγοί στα ενταξιακά τμήματα που απευθυνθήκαμε δεν έδειχναν καμία διάθεση να βοηθήσουν.Ηθελαν πραγματικά να μας ξεφορτωθούν. Μόνο σε ένα νηπιαγωγείο, που ήταν όμως κάπως μακριά,ήταν μια νηπιαγωγός μεγάλη σε ηλικία, πολύ πρόθυμη να βοηθήσει, δούλευε πολύ με τα παιδιά, αλλά δεν μπορούσε να πάρει άλλο παιδί.Είχε ήδη πέντε παιδιά με πολλές δυσκολίες και δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Γι αυτό πρέπει εμείς οι γονείς να επισκεφτόμαστε τα σχολεία, να βλέπουμε τους δάσκαλους για να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αν έχουν τουλάχιστον τη διάθεση να προσπαθήσου. Τί άλλο να κάνουμε;
like9

Ο μικρός μου είναι με ΔΑΔ

Εικόνα litsa
Ο μικρος μου ειναι με ΔΑΔ και το Σεπτεμβριο θα παει νηπιο. Τωρα θα κανω αιτηση στο ΚΔΑΥ αλλα δεν ξερω και πολλα. Πολυτιμες πληροφοριες παιρνω απο εσας τους γονεις και τις προσωπικες σας εμπειριες. Ειμαι σχετκα κοντα περιοχη σεπολια.ελπιζω στα ΚΔΑΥ να μην εχουν μεγαλη αναμονη στα ραντεβου.
like3

Τώρα μας έκλεισαν ραντεβού

Εικόνα Nonota21
Τώρα μας έκλεισαν ραντεβού για τη Δευτέρα με την κοινωνική λειτουργό. Το παιδί θα το δουν αργότερα. Επειδή πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να επικοινωνούμε μεταξύ μας εμείς οι γονείς, στείλε αν θέλεις το τηλέφωνο σου στο e-mail μου που το γράφω παραπάνω. Φιλικά, Γιώτα.
like13

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.