Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τα προβλήματα στην μεταφορά μαθητών

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει δεχθεί σημαντικό αριθμό αναφορών, σχετικά με προβλήματα που έχουν προκύψει στις μετακινήσεις των μαθητών, ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά (έλλειψη συνοδών, μη χρήση ζωνών ασφαλείας, κακή εκτέλεση των δρομολογίων, προβλήματα στη μεταφορά μαθητών με αναπηρίες κ.λπ.). Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εμφανίστηκαν σοβαρότερα ζητήματα στη διεξαγωγή της μεταφοράς των μαθητών πανελλαδικά, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μην έχουν πρόσβαση στο σχολείο, εκτός και αν μπορούν να τους μεταφέρουν οι γονείς τους. Ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί αναγκαία α) την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση για όλους τους μαθητές που δικαιούνται μεταφοράς στο σχολείο, β) τη δρομολόγηση διαδικασιών για την έγκαιρη διασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών μελλοντικά.

Καλά που ανοίγουν και φέτος τα σχολεία!

28/09/2012 Μήνυμα από την angela: Πάνω που απογοητεύτηκα, πάνω που το παιδί ξέσπαγε συχνά σε κλάμματα και θυμούς, χτύπησε το τηλέφωνο και έμαθα ότι την Τρίτη το πρωί πάει επιτέλους σχολείο! Μειωμένες ώρες αλλά εδώ που φτάσαμε. Δεν μας πειράζει ;( Άντε καλή μας αρχή!!! 28/09/2012 Μήνυμα από την Yiouli Tori: Πότε είπε ο κύριος Λάζαρης - μέχρι Παρασκευή? Πάντως σήμερα ακόμη δεν έχουν βγάλει βασικές ειδικότητες Δευτεροβάθμιας (Φιλόλογους, Φυσικούς, Γυμναστές κ.ο.κ.) και δεν αναμένεται όπως με ενημέρωσαν πριν λίγο από το Υπουργείο. Όμορφα πράγματα και μπήκαμε Οκτώβρη...

Άντε να ανοίξουν και φέτος τα σχολεία!

21/09/2012 Το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύεται ότι...

Την ερχόμενη Παρασκευή 28/09/2012 (ή 59 Αυγούστου 2012) όλα τα ειδικά σχολεία θα λειτουργούν κανονικά! Θα ανοίξουν δηλαδή για τη νέα σχολική χρονιά!

Η παραπάνω δέσμευση διατυπώθηκε από τον κ. Άγγελο Λάσκαρη, που εκπροσώπησε τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο στην παράσταση - διαμαρτυρία που οργάνωσαν γονείς μαθητών ειδικών σχολείων, την Παρασκευή 21/09/2012. Η σελίδα http://www.minedu.gov.gr/i-igesia-toy-ypoyrgeioy.html χρειάζεται να ενημερωθεί καθώς δεν μπορέσαμε να βρούμε τον κ. Λάσκαρη στη λίστα.

Αυτές οι μητέρες ζητούν τα ίδια (κάθε χρόνο) για όλα τα παιδιά!

Αυτές οι μητέρες δεν είναι πιο μάχιμες από κάτι άλλες. Δεν είναι τίποτα σούπερ-μητέρες, σούπερ-άνθρωποι. Είναι οι μητέρες, που πρώτες - πρώτες άρχισαν να αγωνιούν για τα παιδιά τους, όταν οι άλλοι ακόμα νόμιζαν "...ιδέα σου είναι". Ήταν πρώτες ακόμα και άμα τους είπαν οι γιατροί τα νέα, την επόμενη ημέρα είχαν κουράγιο να ξεκινήσουν από αυτό. Το απλό σίγουρο. "Να κάνω αυτό που πρέπει για το παιδί μου". Αυτές οι μητέρες, αύριο κανονικά θα έβαζαν τα παιδιά τους στο σχολικό. Αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται, θα τα πάρουν και θα συναντηθούν στο "The Mall". Που δίπλα του είναι το Υπουργείο Παιδείας. Και θα πάρουν μαρκαδόρους, κιμωλίες και ό,τι άλλο μπορέσουν "...για να περάσουν καλά τα παιδιά". Ακόμα και στα δύσκολα, αυτό σκέφτοναι. Τα παιδιά τους όμως χρειάζεται να περάσουν και την τάξη. Να έχουν ό,τι έχουν όλα τα παιδιά, ένα δάσκαλο, ένα σχολικό, ένα σχολείο. Και φέτος... Αυτές τις μητέρες, να τις τιμάτε. Και την Παρασκευή 21/9 μπορείτε να τιμήσετε με την παρουσία σας.

21/9 ειδικά, 12:00 το μεσημέρι στο The Mall Athens (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, παραπλεύρως Αττικής Οδού) παρουσιάζουν το δικαίωμα των παιδιών να πηγαίνουν στο σχολειό.

Διαβάστε για την εκδήλωση και βρείτε την Ομάδα "Mητέρες Μάχιμες στο Ίντερνετ" στο Facebook (μετονομάστηκε σε "Μάχιμοι Γονείς στο Ίντερνετ") Δείτε ακόμη για το ίδιο θέμα:

Σχολιάστε μέσω άλλων δικτύων...

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.