Πλαίσιο για παιδί 4 ετών με εγκεφαλική παράλυση (Αττική)

Εικόνα Carer

Καλημέρα σας. Έχω 3 παιδιά, το ένα έχει εγκεφαλική παράλυση και είναι 4 ετών. Περπατάει με αστάθεια. Επειδή η κοπέλα που τον φύλαγε για 2,5 χρόνια διορίστηκε ψάχνω να βρω ή άτομο για φύλαξη του παιδιού ή κάποιο ειδικό πλαίσιο που θα μπορούσε να πάει. Πέρα από την ΕΛΕΠΑΠ? και την ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ? ξέρετε κάποια άλλα σχολεία ή κέντρα ημερήσιας απασχόλησης; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Η αγγελία έληξε! Τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν αφαιρεθεί.

Δείτε όλες τις αγγελίες. Το NOESI.gr υλοποιεί ένα σύστημα διαπίστευσης των επαγγελματιών - μελών του ώστε να διακινεί τις αγγελίες εσωτερικά, ενώ παράλληλα βοηθά τους επαγγελματίες να προβάλλουν το βιογραφικό και το επαγγελματικό προφίλ τους online. Μπορείτε να διαπιστευτείτε ως επαγγελματίας μέλος του NOESI.gr; Μάθετε περισσότερα εδώ.

Σχόλια

Πλαίσια (Δομές) για προνήπια με εγκεφαλική παράλυση στην Αττική

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ
Σημείωση από το NOESI.gr: Διερευνήσαμε ότι η περιοχή αφορά τα Νότια προάστια.

Θα θέλαμε να σας προτείνουμε μερικά πλαίσια (φορείς και δομές) όπου πιστεύουμε ότι το παιδί σας θα μπορούσε να βρει κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα παρέμβασης, με βάση τη διάγνωση που αναφέρετε και τους τομείς όπου χρειάζεται περισσότερο υποστήριξη.

Ως προς τα Κέντρα Ημέρας θα προτείναμε να δείτε τα εξής (αλφαβητικά):

  1. VICTOR ARTANT / ΝΙΚΗ στον Άλιμο

O Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "Victor Artant" ιδρύθηκε το 1996, στον Άλιμο. Είναι, επί­σης, γνω­στός με την ονομασία "Νίκη". Λειτουργεί προγράμματα πρώιμης παρέμβα­σης, δημιουργικής απα­σχόλησης, αθλη­τισμού, αυτόνομης διαβίωσης και καλο­καιρινών δραστηριοτήτων.

www.noesi.gr/pronoise/victorartant

  1. ΑΛΜΑ στο Φάληρο

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ιδρύ­θηκε το 1996, με έδρα το Φάληρο Αττικής, ως μη κερδοσκοπικό Σω­ματείο, από ομάδα επιστη­μόνων διαφόρων ειδικοτήτων στο τομέα της ειδικής αγω­γής, με σκοπό τη δημιουργική απα­σχόληση ατόμων με νοητική υστέρηση και αυ­τισμό, μέσω εκπαιδευτικών, αθλητικών και πο­λιτιστικών δρα­στηριοτήτων και στόχο την κοινωνική έντα­ξή τους. Το 2008 πήρε την σημερινή επωνυμία του "Alma", με ορόσημο την ίδρυση του ομώνυμου Κέντρου Ημέρας για παιδιά με διαταραχές της ανάπτυξης.

www.noesi.gr/pronoise/alma

  1. ΑΜΥΜΩΝΗ στο Ελληνικό

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες με την επωνυμία "Αμυμώνη" ιδρύ­θηκε το 1993, με έδρα το Ελληνικό Αττικής. Είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς ανα­γνωρισμένο φιλανθρωπικό Σωματείο. Λειτουργεί Κέντρο που απευθύνεται σε άτομα με πρόβλημα όρασης (τύ­φλωση ή πολύ χαμη­λή όραση) και άλλες αναπηρί­ες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρο­μα, νευρολογικές δια­ταραχές και κι­νητικά προβλήματα. Επιχο­ρηγείται από το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Αθηνών.

www.noesi.gr/pronoise/amimoni

  1. ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ

Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Σκοπός του παραρτήματος είναι η πρόληψη, διάγνωση, πιστοποίηση προβλημάτων και χορήγηση γνωματεύσεων σε παιδιά ηλικίας 0-18 ετών που παρουσιάζουν διαταραχές της σωματικής, νοητικής-γνωστικής και ψυχοσυναισθηματικής τους ανάπτυξης, προβλήματα λόγου και επικοινωνίας, μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες στην προσοχή και στη συγκέντρωση, προβλήματα συμπεριφοράς ή συνδυασμό των παραπάνω μειονεξιών.

www.noesi.gr/pronoise/mixalineio

  1. ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Προσαρμογής ΑμεΑ με την επωνυμία "Κα­λός Σαμαρείτης" ιδρύθηκε από τον ομώνυμο Σύλλογο Γονέων και Κηδε­μόνων Σπαστικών Παιδιών. Ιδρύθηκε το 1978, από τον πρωτοπρεσβύτερο Δημή­τριο Νάτση και ομάδα γονέων με ανάπηρα παι­διά. Είναι αναγνωρι­σμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό Σωματείο. Περιθάλπει ΑμεΑ και των δύο φύ­λων εφ' όρου ζωής από τα Νότια Προάστια της Αττικής, που πάσχουν από βαριά εγκεφαλική παράλυ­ση, με απο­τέλεσμα νοητική υστέρηση και κι­νητικά προ­βλήματα.

www.noesi.gr/pronoise/kalossamaritis

Ως προς τα προγράμματα θα προτείναμε να δείτε τα εξής:

  1. TANDEM - ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ

Η Tandem οργανώνει και συντονίζει εθελοντικές δραστηριότητες όπως: Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης (μαγειρική, χειροτεχνίες, ζωγραφική, κόσμημα, κηπουρική, θέατρο κα) - Εκπαιδευτικές δραστηριότητες (προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, διδασκαλία ξένων γλωσσών, βοήθεια στη σίτιση και προσωπική υγιεινή, μουσικοθεραπεία, παιγνιοθεραπεία, δραματοθεραπεία κ.α.) - Ψυχαγωγικές δραστηριότητες (προβολές ταινιών, διοργάνωση γιορτών κ.α.) - Αθλητικές δραστηριότητες ( συμμετοχή στο πρόγραμμα των Special Olympics, στο πρόγραμμα στίβου για ΑΜΕΑ του Δήμου, παιχνίδια κ.α.).

http://www.tandemngo.gr

  1. ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΜΚΟ) "Αλκυονίδες" ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015, με έδρα το Χαλάνδρι παρέχει κοινωνική φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους και παιδιά τυπικής ανάπτυξης και αποτελείται από επτά άτομα.

http://alkyonides.org

  1. ΕΛ.Ε.Θ.Ι.Π.

Η Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.) είναι μη κερδο­σκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ) με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Ιπποθερα­πείας, Εκ­παιδευτικής θεραπευτικής Ιππασίας καθώς και Αθλητικής Ιππασί­ας σε παι­διά και ενήλικες με ιδιαιτερότητες. Συνεργάζεται με τρεις ιππικούς ομίλους στην περιοχή της Αττικής (Μαρούσι, Κορωπί και Μα­ραθώνα).

www.noesi.gr/pronoise/elethip

  1. ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ

Πρόκειται για ένα Αθλητικό Σωματείο με εξειδικευμένα προγράμματα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση με ειδικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά. Σας προτείνουμε να κάνετε μία επικοινωνία ούτως ή άλλως!

http://askastellanoi.wix.com/2013

  1. ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Ο Σύλλογος Προσαρμοσμένης Άσκησης και Αναψυχής "Κινητικό Εργαστήρι" ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στην Ηλιούπολη. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και επίσημο μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Η ιδέα της δημιουργίας του Κινητικού Εργαστηρίου βασίστηκε στην επιδίωξή μας να προσφέρουμε τα οφέλη της Φυσικής Αγωγής και του παιχνιδιού σε ειδικούς πληθυσμούς, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

www.noesi.gr/pronoise/kinitiko-ergastiri

Σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο ΜΕΛΛΟΝ για πιθανή συμβουλευτική και καθοδήγηση.

  1. ΜΕΛΛΟΝ

Ο Σύλλογος Ατόμων με Γενετικά Προβλήματα με την επωνυμία "Μέλλον" εί­ναι μη κερδοσκοπι­κός Ορ­γανισμός, που παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που παρου­σιάζουν κάποιο σπάνιο μονογονιδιακό σύνδρομο. Σκοπεύει στην κοι­νωνική και οικονομική και κοινωνική στήριξη των οικογενειών, στην ενη­μέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Απώτερος στόχος του Συλ­λόγου είναι η δημιουργία πρότυπου Κέντρου.

www.noesi.gr/pronoise/mellon


Τέλος, εάν χρειάζεστε κάποιο σχολικό πλαίσιο για το παιδί, προτείνουμε να ακολουθήσετε τις βασικές οδηγίες του ΚΕΔΔΥ εφόσον το παιδί αξιολογηθεί από τη διεπιστημονική ομάδα εκεί. Από μέρους του NOESI.gr διαθέτουμε τη λίστα με τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη σελίδα www.noesi.gr/pronoise/smeae αλλά δεν είμαστε σε θέση να προτείνουμε κάποιο σχολείο για φοίτησε σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση. Επίσης, εάν χρειάζεστε τη λίστα με τα ΚΕΔΔΥ στην Αττική, μπορείτε να βρείτε το οικείο ΚΕΔΔΥ σας στη σελίδα www.noesi.gr/pronoise/keddy.

Οι πληροφορίες που παραθέτουμε σε αυτό το μήνυμα προορίζονται ως απάντηση στο αίτημά σας για την περίπτωση του παιδιού σας. Πιστεύουμε ότι καλύπτουν κάποιες πρώτες βασικές πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες. Αποτελούν ένα μέρος του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε", μία πρωτοβουλία του NOESI.gr που σκοπεύει να βοηθήσει τους γονείς να βρουν το κατάλληλο πλαίσιο, αν υπάρχει.


Σημειώστε ότι από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα πλαίσια που σας αποστείλαμε εξυπηρετούν άτομα με εγκεφαλική παράλυση ηλικίας τεσσάρων (4) ετών - ώστε να ταιριάζουν στο προφίλ του παιδιού σας. Αν ανακαλύψετε ότι κάποια από αυτά δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το προφίλ, θα ήταν ευχής έργον για εμάς να μας ενημερώσετε.

Θα μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να μας στείλετε νεότερα για την αναζήτησή σας αυτή, τόσο σχετικά με τις παραπομπές σε αυτό το μήνυμα όσο και τυχόν άλλες πληροφορίες που συλλέξετε και μπορούν να βοηθήσουν άλλους γονείς.

Θα χαρούμε να μάθουμε νέα σας, και ακόμη περισσότερο αν είναι καλά νέα :)

Με εκτίμηση,
η ομάδα #pronoise

Tip!

Λίγα λόγια για αυτή την ανάρτηση! Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία του NOESI.gr, που σκοπεύει να βοηθήσει τους γονείς να επικοινωνούν με τα Κέντρα Ειδικών Θεραπειών για νέες συνεργασίες. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο "Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο σε δημόσιο, ευρύτερο μη κερδοσκοπικό και ιδιωτικό τομέα".
like0

Σχετικά με την έρευνα που έκανα για να ξέρουν κι άλλοι γονείς

Εικόνα Carer

Σας υπερευχαριστώ για τη βοήθειά σας!!! Είναι πολύτιμη.

Να σας ενημερώσω σχετικά με την έρευνα που έκανα για να ξέρουν κι άλλοι γονείς.

  • Το ΑΛΜΑ αφορά μόνο παιδιά με αυτισμό. Η ΝΙΚΗ δεν έχει προς το παρόν πρώιμη παρέμβαση.
  • Η ΑΜΥΜΩΝΗ αφορά μόνο παιδιά με προβλήματα όρασης
  • Το ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ δεν έχει πρώιμη παρέμβαση. Γενικά οι αθλητικοί σύλλογοι δεν έχουν πρώιμη παρέμβαση.
  • Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ έχει πρόγραμμα και για το δικό μου το παιδί αλλά επειδή το έχω επισκεφθεί όλα τα παιδιά είναι σε καρότσι και έτσι δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η δομή θα μπορούσε να βοηθήσει εποικοδομητικά το παιδί μου. Όπως και το ΕΛΕΠΑΠ. Αυτές οι δυο δομές αφορούν κυρίως παιδιά σε καρότσι.
  • Δυστυχώς η ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ δεν άνοιξε θέσεις για φέτος. Θα δούμε από του χρόνου.

Οπότε τώρα μάλλον είμαι στη διαδικασία να βρω κοπέλα για το σπίτι. Πείτε μου σας παρακαλώ πώς γίνεται η ανάρτηση αγγελίας σε σας. Ζητώ κοπέλα από 7.00 μέχρι 15.00 το μεσημέρι πενθήμερο (Δευτέρα έως Παρασκευή). Σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για το βοήθειά σας.

Σημείωση από το NOESI.gr: Τα στοιχεία του γονέα είναι στη διάθεσή μας αλλά δεν παρατίθενται για πρακτικούς λόγους.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.