Ποιος, αλήθεια, είμαι εγώ και πού πάω

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη
(Το Σαββοπούλειο άσμα έπαιζε για κάποιο λόγο μέσα στα κεφάλι μου από το πρωί, έτσι το χρησιμοποιώ ως τίτλο για το σύντομο ιστορικό του κ.Ρίκου). Ο Υψηλός Μικρός λοιπόν, γεννήθηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Έχω βάσιμες υποψίες ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια του περιβάλλοντος εργασίας μου, καθώς ίδιο τύπο όγκου εμφάνισε αργότερα και συνάδελφος. Σε ηλικία 11 μηνών είχαμε μια δραματική ιστορία με μια πνευμονία που κόντεψε να αποβεί μοιραία - αργότερα την απέδωσαν σε πνιγμό στον ύπνο του λόγω των ατονικών σπασμών, αλλά προτρέχω - την οποία, αφού έληξε ο παιδίατρος χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη περιπέτεια που θα έχει στη ζωή του. Είναι σίγουρα η στιγμή που μια ανώτερη συνείδηση - η οποία μου έχει καρφωθεί ότι έχει τη φάτσα του 'Ιρβιν Γιάλομ - καγχάζει, χαϊδεύει αυτάρεσκα το υπογένειο και αποφαίνεται: «μπα, να δεις τι σου 'χω για μετά». Ακολούθησε πλήθος επεισοδίων ατονικών σπασμών, ο μικρός λιποθυμούσε, ερχόταν το ΕΚΑΒ, έπαιρνε το μπλαβό παιδί και προσπαθούσε να το συνεφέρει καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο το παιδί συνήθως είχε συνέλθει, κι έτσι οι γιατροί άργησαν να καταλάβουν ότι πρόκειται για επιληπτικούς σπασμούς κι έτσι τριπλο-τσεκάραμε την καρδιά, τις φρένες της μαμάς που πιθανόν φαντάζεται τα επεισόδια («μήπως όταν γίνατε μητέρα, νιώσατε ότι αποτραβιέστε στο παρασκήνιο;»), την πιθανή εγκληματική φύση της μαμάς («είστε σίγουρη ότι δεν έχει καταπιεί τίποτα περίεργο») και άλλα, μέχρι που έπεσε η ιδέα για τη μαγνητική εγκεφάλου και η αλήθεια έλαμψε. Το ιστορικό αναπόφευκτα συνεχίζεται :-)

Σχόλια

Για όλους μας γράφει η ζωή αληθινές ιστορίες

Εικόνα ligeri
Για όλους μας γράφει η ζωή αληθινές ιστορίες, ερήμην μας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας και ήρωες τραγικούς την αφεντιά μας. Με σας άρχισε νωρίς. Σας εύχομαι να κουραστεί εγκαίρως και να βάλει ένα ανέλπιστα αίσιο τέλος. Ο Θεός μαζί σας. Και γώ κοντά σας με την ψυχή μου που πολλά έχει κα αυτή καταγεγραμμένα... Λυγερή
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.