Πώς να βεβαιωθώ για την ύπαρξη αυτισμού;

Εικόνα elizabeth 75
Εδω και αρκετά χρόνια προσπαθώ να καταλάβω γιατι συμπεριφέρεται ο γιος μου με αυτον τον τρόπο. Πήγα σε αρκετούς ειδικούς αλλά κανένας δεν μου εδωσε μια σαφή απαντηση. Διαβάζοντας στο διαδύκτιο, ανακάλυψα πως ίσως έχει αυτισμο. Ομως δεν ξέρω πού να απευθυνθω για να παρω μια σαφή απαντηση. Ευχαριστώ

Σχόλια

Έχετε πάει τον γιο σας σε ΚΔΑΥ;

Εικόνα elenivern
'Εχετε πάει τον γιο σας σε ΚΔΑΥ ή σε κλινικό ψυχολόγο; Συνήθηως η διάγνωση γίνεται από εκεί. Έτσι, θα μπορέσετε να βεβαιωθείτε και να βοηθήσετε τον γιο σας αναλόγως.
like4

Έχουμε πάει σε ένα σωρό ψυχολόγους

Εικόνα elizabeth75
Εχουμε παει σε ένα σωρό ψυχολόγους και κανένας δεν μου ειπε ακριβώ ς τι του συμβαινει. Ολο μου λένε "υπομονή και θα ωριμάσει". Το δε ΚΔΑΥ διεγνωσε ανωριμότητα στην συμπεριφορα, η οποια και αυτή θα ωριμάσει με τον καιρό. Εχουν όμως περασει χρόνια και εγώ δεν βλέπω τίποτα καλύτερο, αντίθετα τα πραγματα έγιναν χειροτερα.
like7

Τι εννοείς;

Εικόνα ανώνυμο
Τι εννοείς όταν λες οτι τα πραγματα έγιναν χειρότερα; Που ακριβώς έχει δυσκολίες;
like5

ΊΣΩΣ ΑΝ

Εικόνα elenivern
ΊΣΩΣ ΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΤΕ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ: www.autismhellas.gr
like3

Μην χάνετε χρόνο, απευθυνθείτε σε ειδικούς

Εικόνα Ειρήνη
Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές σε ένα παιδί με αυτισμό Υψηλής λειτουργικότητας, ή σε παιδί με Asperger (διαταραχή που υπάγεται στο αυτιστικό φάσμα), είναι δύσκολη η διάγνωση, γιατί τα παιδιά αυτά είναι πολύ καλά στον γνωστικό τομέα και γενικώς η κλινική τους εικόνα είναι πολύ καλή. Από την εμπειρία μου ως λογοθεραπεύτρια, ξέρω να σας πω ότι δεν έχει σημασία πόσα χρόνια δουλεύεις και πόση εμπειρία έχεις σαν ψυχολόγος, γιατί αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ με αυτιστικό παιδί, μπορεί και να μην είσαι σε θέση να το διακρίνεις. Οπότε ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο κέντρο ειδικών θεραπέιών και να γίνει μια επίσημη διάγνωση από παιδοψυχίατρο με συνεργασία λογοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή. Που μένετε; Υπάρχει δυνατότητα να βρείτε κάποιο τέτοιο κέντρο; Μην χάνετε χρόνο, ίσως ο χρόνος είναι πολύτιμος...
like6

Τον τελευταίο

Εικόνα elizabeth 75
Τον τελευταίο χρόνο μένουμε στην Πτολεμαιδα, και δεν νομίζω οτι θα μπορέσω να βοηθηθώ από εδω. Εναν δάσκαλο ειδικής αγωγής ζήτησα και τίποτα. Ημαστε όμως πολύ κοντα στην Θεσσαλονικη. Εχεις κάτι να μου προτεινεις κάποιο κέντρο ωστε να κάνουν μι α διάγνωση?
like4

Εννοώ ότι στα

Εικόνα elizabeth 75
Εννοώ ότι στα ήδη προβήματα που είχαμε να αντιμεντώπίσουμε , προστέθηκαν και άλλα. Δεν ακούει κανέναν, δειχνει απάθεια για το σχολειο του, το μέλλον του. ενώ του δειχνουμε το σώστο αυτός κάνει μονίμως το λάθος, ειναι ακατάστατος, αντιμιλάει στους καθηγητές, δεν καταλαβαίνει την έννοια της δουλειας, των χρημάτων. Στο σχολειο όλη την ημέρα ακόμακαι μέσα στην τάξη ασχολειται με άλλα πράγματα (άσχετα), βρίζει τους συμμαθητές του, ακόμα και αυτούς που θέλουν πραγματικά να τον βοηθήσουν. Γενικά δειχνει μια απάθεια για όλα σαν να μην τον νοιαζει , να ζει σε ένα ν δικό του κόσμο.
like7

Απάντηση από Θεσσαλονίκη

Εικόνα elia
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία ψυχολόγος που ασχολείται αποκλειστικά με τον αυτισμό εδώ και 10 χρόνια απ'όσο ξέρω Είναι διδάσκουσα σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο και κάνει διαλέξεις ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είμαι φοιτήτρια εκεί &έτσι την έμαθα. Νομίζω ότι είναι απο τις λίγες ψυχολόγους που γνωρίζουν πραγματικά το θέμα του αυτισμού. Για να μη δώσω όνομα online μπορείτε να μου στείλετε mail στο eliapameridou@yahoo.gr για να σας στείλω όνομα &τηλέφωνο.
like5

Τι άλλο πρέπει να κάνω;;;

Εικόνα ανώνυμο
ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΩΦΟ.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (ΑΚΟΜΑ)(ΕΙΝΑΙ 3 1/2 ΧΡΟΝΩΝ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΩΦΟΥ ΕΝΩ Ο ΑΚΟΥΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΟ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΟ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ, ΓΕΝΕΤΙΣΤΕΣ. ΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ SLIΕΩΣ ΑΥΤΙΣΜΟ. ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ; ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ.
like3

Υποθέτω ότι από όσους

Εικόνα katkar
Υποθέτω ότι από όσους ειδικούς επισκεφτήκατε, κάποιοι έβγαλαν την ίδια διάγνωση. Ποια είναι η γνώμη των περισσοτέρων; Εμπιστευτειτε και το δικό σας ένστικτο για το ποιος σας έπεισε ή ζητήστε και άλλες γνώμες. Μια επίσκεψη στα ΚΕΔΔΥ ή σε κάποιο δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο δεν θα περίττευε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν ισχύει η υπόθεσή σας, δεν πρέπει να χάνετε πολύτιμο θεραπευτικό χρόνο. Και μην ανησυχείτε. Από οσο φαίνεται, κάνετε ήδη το καλύτερο που μπορείτε! Καραμπάση Κατερίνα Ψυχολόγος- Ειδίκευση στις ΔΑΔ
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.