Προαχθήκαμε στην Β δημοτικού!!!

Εικόνα Fofo

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την ημέρα που γέννησα την κόρη μου. Από την  ημέρα που άκουσα ότι "η κόρη σας έχει σύνδρομο Down". Από τα χείλη υπεύθυνου γιατρού Μονάδας Εντατικής παρακολούθησης νεογνών και υποτίθεται του μεγαλύτερου ιδιωτικού μαιευτηρίου Αθηνών, ότι "το παιδί έχει σύνδρομο Down και ότι αυτά τα παιδιά είναι ένα βάρος για την οικογένεια..."!

Επίσης πέρασε ένα χρόνος από την ημέρα που πήγαμε στα ΚΕΔΔΥ και γνωμοδότησαν ότι η κόρη έπρεπε να πάει ειδικό σχολείο, γιατί "θα δυσκολευόταν στα μαθήματα και θα απογοητευόταν και δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στην ομάδα της τάξης εύκολα"

Σήμερα λοιπόν η κόρη μου πήρε το ενδεικτικό της από το δημόσιο σχολείο που φοιτά και προάγεται στην β' δημοτικού. Και ναι ήταν ένας δύσκολος χρόνος, με πολύ κόπο και διάβασμα και ακόμη περισσότερη προσπάθεια από εκείνη.  Όμως πέρα από το τυπικό κομμάτι του θέματος, ήταν μία δημιουργική χρονιά για την Φωτεινή. Κάναμε τα πρώτα μας βήματα στην ανάγνωση και στην γραφή. Έμαθε να ακολουθεί τους κανόνες της τάξης και του σχολείου. Απέκτησε φίλους και μία κολλητή που την περίμενε κάθε πρωί στην πόρτα του σχολείου. Και όπως λεέι και η δασκάλα  είναι μέλος της ομάδας και έχει ενταχθεί πλήρως. 

Σήμερα λοιπόν, θέλω να πω ότι άξιζε όλη αυτή η προσπάθεια από την κόρη μου, από την παράλληλη στήριξη, από την αδελφή της, τον πατέρα της και από εμένα, όχι γιατί πήραμε ένα χαρτί, αλλά γιατί αισθάνομαι ότι ήταν μία δημιουργική χρονιά για εκείνη, μία επένδυση για το μέλλον της!

Καλή συνέχεια σε όλους , καλό καλοκαίρι!

Σχόλια

Συγχαρητήρια

Εικόνα Γιώργος

Σας εύχομαι πάντα πρόοδο και πάντα να καμαρώνετε διπλά την μικρή σας και να βλέπετε στα μάτια της την επιβράβευση των κόπων σας.

Καλό καλοκαίρι!

Μπράβο σας!!!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Μπράβο σε όλους σας, και πάνω από όλα στη Φωτεινή σας! Μας επιτρέπετε τη μικρή ...παρέμβαση με τα έντονα γράμματα σε μία πρόταση στο κείμενό σας! Αυτή η επένδυση για το μέλλον της, όπως λέτε, μέσα από τα μάτια σας γίνεται επένδυση και για άλλους γονείς, πιστεύουμε.

Να καμαρώνετε τα παιδιά σας και να μας δίνετε τα φώτα σας!
Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές :)

Ευχαριστώ

Εικόνα Fofo

Σας Ευχαριστω ολους.

Πολλα συγχαρητηρια για το  site και τους διαχειριστες του, που με πολυ επαγγελματισμο και ακομη περισσοτερη διακριτικοτητα μας φερνουν κοντα και μας ενημερωνουν. 

Χίλια μπράβο σε όλους σας!!!

Εικόνα Χριστιάνα Σπύρου

Φωτεινή μου συγχαρητήρια και εις ανώτερα κορίτσι μου.  Fofo μου σε χαιρετώ.  Δεν φαντάζεσαι πόση συγκίνηση νιώθω διαβάζοντας την ανάρτηση σου.  Εύχομαι κάθε χρονιά να είναι και ευκολότερη. 

Δεν ξέρω αν με θυμάσαι μιλήσαμε πριν 3 περίπου χρόνια μέσα από το νόηση όταν πρωτοέγραψα εδώ για την μικρή μου Δέσποινα η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο down και μου έδωσες πολύ κουράγιο.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο.  Φιλιά πολλά!!!

Και βέβαια σε θυμάμαι

Εικόνα Fofo

Σε ευχαριστω Χριστιανα. Και βεβαια σε θυμαμαι. Θεωρω οτι  η Κυπρος ως οργανωμενο κρατος (το εχω βιωσει πανω στη δουλεια μου), να ειναι το ιδιο και σε θεματα εκπαιδευσης. Καλη προοδο στα παιδια μας!

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.