Πρόοδος;

Εικόνα Basilios
Εδω και λίγο καιρό ο Άγγελος δείχνει οτι προσπαθεί πάρα πολύ να επικοινωνήσει με λόγο. Έρχεται κοντά μου και κοιτάζοντάς με στα μάτια μου λέει διάφορες κουβέντες που κάνω πολύ μεγάλη προσπάθεια να κατανοήσω. Όταν βλέπει την απορία στα μάτια μου, ότι δηλαδή δεν καταλαβαίνω το επαναλαμβάνει αρκετές φορές και πότε πότε βγαζω νόημα. Τότε το καταλαβαίνει και σκάει ένα πανέμορφο χαμόγελο και απομακρύνεται όλο καμάρι. Όταν βλέπει κάποιο χριστουγεννιάτικο είδος (δέντρο, φωτάκια, αγιοβασίληδες κλπ) γυρίζει και μου λέει "χχιστούγεννα". Δεν ξέρω αν αυτό είναι πρόοδος και πόσο μεγάλη. Πάντως μας έχει κάνει πολύ χαρούμενους.

Σχόλια

Κάθε βήμα

Εικόνα Soula
Καθε βημα και μια εξελιξη, καθε λεξη και ενα χαμογελο, καθε αγκαλια και ενα ταξιδι στον ουρανο. Καλη συνεχεια.
like9

Είναι!

Εικόνα miky
Η χρήση του λόγου για να σχολιάσει και μάλιστα αυθόρμητα, είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση στην επικοινωνία. Μπράβο στο μικρο Αγγελάκι!!! Χρησιμοποιεί μια λέξη για να περιγράψει πράγματα διαφορετικά μεταξύ τους (ομαδοποιεί και κάνει αφαίρεση) ετσι οπως το βλέπω εγώ είναι πολυ σημαντικό! Μπράβο στο μικρούλη και στους γονείς που δεν το αφήνουν να περάσει απαρατήρητο! Miranta
like6

Έγινε το πρώτο βήμα!

Εικόνα Angela Papastavrou
Αγαπητέ μου φίλε, έχετε ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα μπρος! Έχετε κάνει το πρώτο και πιο σπουδαίο βήμα που είναι η κατανόηση της χρήσης του προφορικού λόγου από τον Άγγελο, την επικοινωνία! Τα επόμενα βήματα ακολουθούν! 'Aγγελε, ένα μεγάλο μπράβο σε σένα και στους γονείς σου που σε στηρίζουν με την αγάπη τους!
like17

Επιβράβευση!!!

Εικόνα Kari
Αγαπητε Βασιλη, ειναι πολυ βασικο να επιθυμει και να προσπαθει να επικοινωνησει μαζι σας...αυτο ειναι πολυ ευχαριστο. Μην ξεχναστε κατι πολυ βασικο ομως...την επιβραβευση, καθε φορα που προσπαθει να του λετε μπραβο, να κανετε παλαμακια και ισως και καμια καραμελιτσα ή κανενα μικρο παιχνιδακι στις προσπαθειες τις πιο ιδιαιτερες απο την πλευρα του θα ειναι ενα καλο κινητρο να συνεχισει αυτη την προσπαθεια με περισσοτερο θαρρος και ορεξη. Ευχομαι τα καλυτερα...
like15

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.