Εις μνήμη του κυρίου Βασίλη

Εικόνα Basilios
Ο συγγραφέας αυτού του "βιολογίου", ο Βασίλης Λαγογιάννης, δεν είναι πια στη ζωή. Απεβίωσε στις 17 Απριλίου 2008. Ο 'Αγγελος ντυμένος σωματοφύλακος, ένας από τους τρεις!Εκ μέρους όλων των μελών που χρειάστηκαν τη βοήθεια του κυρίου Βασίλη για να βρουν από μία βιβλιογραφική πηγή μέχρι πολλή υποστήριξη και κατανόηση στα κείμενά του, τον ευχαριστούμε θερμά για όλες τις ώρες που πέρασε συντροφιά μας στην κοινότητα του NOESI.gr. Φωτογραφία: ο γιος του κυρίου Βασίλη Λαγογιάννη, ο Άγγελος, "ντυμένος σωματοφύλακας, 1 από τους 3" όπως έγραφε στο συνοδευτικό μήνυμά του!

Διαβάστε το βιολόγιο του μέλους basilios

Μας λείπετε πολύ! Καλό σας ταξίδι.

Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή

Εικόνα Basilios
Στην διεύθυνση http://www.ypepth.gr/docs/sxedio_nomoy_31_3_08_080402.pdf (η σελίδα έχει αφαιρεθεί καθώς ο ιστοτόπος του Υπουργείου Παιδείας άλλαξε διεύθυνση από http://www.ypepth.gr σε http://www.minedu.gov.gr - δυστυχώς, δεν υπήρξε μέριμνα να ανανεωθούν και οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων) έχει αναρτηθει το σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή. Μελετήστε το προσεκτικά και κάντε τις προτάσεις σας. Να βρούμε ένα τρόπο να παρέμβουμε ειδικά στο θέμα της παράλληλης στίριξηςή σε οτιδήποτε νομίζει ο καθένας. Κάποιος γονιός που έχει νομικές γνώσεις ίσως μπορεί να βοηθήσει.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Εικόνα Basilios
"Αρκετές εταιρείες έως σήμερα έχουν σχεδιάσει παιχνίδια τα οποία έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη της νοητικής ικανότητας σε άτομα όλων των ηλικιακών κλάσεων... Επιστήμονες αναφέρουν ότι με τη βοήθεια μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών παιχνιδιών η εκγύμναση του ανθρώπινου εγκέφαλου θα είναι ένα απλό παιχνίδι στα χέρια μας..." (Pathfinder.gr)

Ανείπωτος πόνος

Εικόνα Basilios
Χθες έκανα ενα οδοιπορικό από το σπίτι μου στον Πύργο, όπου η φωτιά έφτασε 2 χλμ. μακριά, μέχρι το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας... Αν υπάρχει ο πόνος και η απελπισία σε απτή μορφή, τότε η φύση της έδωσε στο χέρι.

Νέοι δρόμοι για την εκπαίδευση αυτιστικών παιδιών

Εικόνα Basilios
Ένα πρωτοποριακό σύστημα που βοηθά στην εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών αναπτύχθηκε από μια ομάδα φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εκλογές

Εικόνα Basilios
Με την ευκαιρία των εκλογών που έρχονται πιέστε τους υποψηφίους, άσχετα τι ψηφίζει ο καθένας, να δεσμευτούν ΔΗΜΟΣΙΑ για τα θεματα που αφορούν εμας και τα παιδιά μας, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Έτσι ή αλλιώς πάλι θα είναι ανακόλουθοι... τουλάχιστον να τους ξεμπροστιάσουμε.

Πρέπει να χαίρομαι άραγε;

Εικόνα Basilios
Φωτογραφία του μικρού Άγγελου σε μάθημα κολύμβησης.Ο Άγγελος πέρασε από ΚΔΑΥ πριν 20 μέρες. Στην αξιολόγηση συμμετείχε κονωνική λειτουργός, ψυχολόγος, εργοθεραπευτής και εκπαιδευτικός. Η διαδικασία κράτησε περίπου 1,5 ώρες. Η απόφαση - πρόταση δεν έχει εκδοθεί ακόμα αλλά όταν πήγα στο ΚΔΑΥ, η διευθύντρια μου είπε οτι έχει βγεί αλλά δεν μου έχει κοινοποιηθεί επειδή η ψυχολόγος απουσίαζε και θα την υπογράψει όταν επιστρέψει στις 25/6. Μέχρις εδώ καλά.

Πρόσφατη φωτογραφία

Εικόνα Basilios
Ο μικρός Άγγελος με τον Σρεκ.Ο Άγγελος τρελαίνεται να παίζει με τον σκύλο μας. Ο μεγάλος μας γιος ο Γιώργος τον έχει ονομάσει Shrek (από το παιδικό καρτούν). Είναι ικανός να βγαίνει στην αυλή και να παίζει με τις ώρες μαζί του. Και αυτός λες και ξέρει όταν ερχόμαστε όλοι μαζί στο σπίτι, πλησιάζει πρώτα τον Άγγελο και του κάνει χάδια. Είναι ράτσα Ελληνικός ποιμενικός και είναι ενός έτους μόνο. Παρ'όλα αυτά ο Άγγελος έχει το πάνω χέρι στην σχέση τους. Στην μια φωτο είναι μόνος με τον Σρεκ και στην άλλη με τον μεγάλο αδελφό του τον Γιώργο.

Ζήλευα...

Εικόνα Basilios
Στην ανάγνωση παρόμοιων περιπτώσεων σε βιολόγια μελών άλλοτε ζήλευα, άλλοτε απογοητευόμουν, άλλοτε ήλπιζα, άλλοτε ευχόμουν... Χθές το βράδυ ο μικρός μου ο Άγγελος έπεσε στο κρεββατάκι του, τον σκέπασα και από συνήθεια του είπα: - Καληνύχτα μάτια μου...
Αξίζει να το διαβάσετε!

Έφθασε η ώρα!

Εικόνα Basilios
Έφθασε η ώρα που περιμέναμε με αγωνία. Ο Άγγελος που φέτος είχε πάρει αναστολή φοίτησης, πρέπει τώρα αφου περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες (Κ.Δ.Α.Υ., κ.λπ.) να ακολουθήσει το δρόμο προς το Δημοτικό. Θά επιδιώξω παράλληλη στήριξη ή τμήμα ένταξης αλλά ΟΧΙ ειδικό σχολείο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλού αλλά πιστεύω οτι τα παιδιά με αυτισμό και χωρίς Ν.Υ. (σύμφωνα με τη διάγνωση) ΔΕΝ πρέπει να πηγαίνουν στο ειδικό σχολείο αλλά σε τάξη ειδική για αυτιστικά παιδιά, δηλαδή παράλληλη στήριξη ή τμήμα ένταξης.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.